Autor Zpráva
pavlik123
Profil
Jak mám umístit tenhle CSS kód do webu? Pokud to udělám takto, na stránce tlačítko není vůbec vidět.


<div id="tlacitko">

TLacitko
</div>



#tlacitko {
border-radius: 3px;
background-image: -moz-linear-gradient( -90deg, rgb(0,202,86) 0%, rgb(2,169,73) 100%);
background-image: -webkit-linear-gradient( -90deg, rgb(0,202,86) 0%, rgb(2,169,73) 100%);
background-image: -ms-linear-gradient( -90deg, rgb(0,202,86) 0%, rgb(2,169,73) 100%);
position: absolute;
left: 1002px;
top: 41px;
width: 82px;
height: 47px;
z-index: 53;
}
PecanCZ
Profil
musíš ho dát mezi <style> a </style>
pavlik123
Profil
ten css kód mám v externím css souboru, když jsem tlačítko dal mezi <style> nestalo se nic
han5vk
Profil
Mas ten externy CSS nalinkovany spravne v hlavicke?
pavlik123
Profil
Určitě, zbytek nadefinovaných věcí funguje
juriad
Profil
pavlik123:
Bez živé ukázky víc nevymyslíme.
pavlik123
Profil
http://usazoday.com/indexN.html
Trejpa
Profil
pavlik123:
1. Nebudeme dělat ptákoviny, značka <style> je pro vkládání stylů v hlavičce, ne ke vkládání stylovaných bloků. Takže se vrátíme ke kódu <div id="tlacitko">TLacitko</div>.
2. Kontrolní otázka, Internet Explorer styly přilinkuje pomocí:
<link rel="stylesheet" href="style.css"> - ANO
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> - ANO
<link rel="stylesheet" href="style.css" type=""> - NE
3. Prvek je zobrazen pozicováním vpravo, takže v úzkém okně může být potřeba posunout stránku posuvníkem doprava.

Jinak tam žádné chyby, způsobující úplné skrytí, nejsou (v původním kódu).
pavlik123
Profil
Aha, koukám, že je posunutý doprava. Jak docílím toho, aby text uvnitř tlačítka (případně obrázek) byl přesně uprostřed?
kaktuss
Profil
pavlik123:
text uvnitř tlačítka

text-align: center;
Trejpa
Profil
pavlik123:
aby text uvnitř tlačítka (případně obrázek) byl přesně uprostřed?
#tlacitko {
height: 47px;
line-height: 47px;
text-align: center;
}
pavlik123
Profil
OK, takže pokud chci vertikálně uprostřed, line-height musí odpovídat height? Proč to není polovina? A pokud má být text vertikálně uprostřed, ale pouze odsazen zleva, toho docílím jak?
han5vk
Profil
Line height je po anglicky výška riadku, a keby si to nastavil na polovicu, text (obrázok) by bol mezi stredom a vrchom prvku, nie v strede. Ak má byť vertikálne v strede ale nie horizontálne, tak ponechaj line-height a vymaž text-align: center (prípadne nastav na left). Odsadenie zľava by sa dalo riešiť paddingom pre rodiča textu, prípadne ak je text v nejakom odstavci nastaviť mu padding. Prvý riadok odseku sa dá odsadiť zľava pomocou CSS text-indent.
kaktuss
Profil
pavlik123:
A pokud má být text vertikálně uprostřed, ale pouze odsazen zleva, toho docílím jak

/* centrovanie obrazka */
#tlacitko img {
  width:<sirka obrazka>px;
  margin: 0 auto;
}

Keby tlačítko malo obsahovať vycentrovaný obrázok, tak skôr takto:

#tlacitko {
  width:<sirka tlacitka>;
  height:<vyska tlacitka>;
  background: url(cesta k obrazku) no-repeat center center;
}

Ale každopádne by som TEXT ako obrázok do tlačítka nedával!
pavlik123
Profil
Ja teda potrebuju udelat jedno klikaci tlacitko, a k nemu jeste textove tlacitko, ktere se po kliknuti mirne zmeni. Je videt na wwebu, ale nejde mi nahrat pozadi, takze splyva. Jak dosahnout toho, abych nastyloval tlacikto a ten text box s variantou, kdy je aktivni (je na nem mys, pise se do nej).
kaktuss
Profil
Najideálnejšie by bolo, keby si vyrobil živú ukážku.
pavlik123
Profil
Uploadoval jsem to.

Div tlačítko bych rád udělal standardním html tlačítkem.

Div search má být textové pole. Když na něj najedeš myší, takhle by mělo vypadat při zadávání textu. Lupa by měla být viditelná pouze při zadávání textu a měla ba být lépe vertikálně vycentrovaná. Netuším, co jsem udělal špatně.
Trejpa
Profil
pavlik123:
Netuším, co jsem udělal špatně.
Nenaučil ses základy HTML a CSS.

Řešíš vzhled tlačítka a neřešíš jeho funkčnost. Nerozumíš HTML značkám, používáš je špatně a vyrábíš nové, které nebudou fungovat. Ve stylech používáš nekompatibilní konstrukce omezené jen na některé prohlížeče a nenabízíš ani funkční alternativu pro ostatní.

Formulářové prvky patří do značky <form>. Textové pole se vyrobí pomocí <input> nebo třeba <input type=search>, odesílací tlačítko pomocí <input type=submit value="Go!">. Každý formulář a obsažené pole bude mít své jméno (name), formulář bude mít vyplněnou action na skript, který vyhledání a zobrazení výsledků provede. Můžeš políčkům přidělit třídy nebo identifikátory a ty ve stylech zaměřit ke změně vzhledu.

Jako uživatel mám nejradši výchozí vzhled formulářových prvků mého prohlížeče. U nich vím, jak fungují. Tvůj vzhled ve mě políčko k zadávání textu neevokuje.
pavlik123
Profil
Já myslím, že se základy naučím nelépe při tvoření nějakého konkrétního webu. Nebo máš jinou metodu?
han5vk
Profil
Já myslím, že se základy naučím nelépe při tvoření nějakého konkrétního webu. Nebo máš jinou metodu?

Skôr ak si preštuduješ JPW, kde je všetko pekne polopate a zrozumiteĺne vysvetlené a až potom ak nebudeš vedieť ako niečo spraviť začneš hľadať napr. ujom Google-om a potom sa pýtať na maličkosti. Nie ako teraz, že ani nedokážeš vložiť CSS do stránky, respektíve ani pomenovať problém spôsobený zlým kodérstvom.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0