Autor Zpráva
hrouda
Profil
Zdravím, prosím Vás, mám přihlašování, ale když nevyplním nic tak se to stejně posune na soubor, na který by se to mělo posunout při správném zadání údajů.

index.php
<?

$islogin=1;

include "dbc.class.php"; // připojení k databázi
include "functions.php";


echo <<< HTML
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
<head>
<title>Administrace</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/login_brigadnici/css/style.css" />
</head>

<body>


<div style="padding: 200px 0; text-align: center;">
<div style="margin: 0 auto; width: 550px; background-color: rgb(59,170,227); padding: 3px; color: #fff;">
<div style="border: 5px solid #fff; color: #000; padding: 15px;">
<div style="font-weight: bold; font-size: 190%; color: #fff;">Přihlášení brigádníků</div>
<form method="post" action="index.php"><input type="hidden" name="akce" value="login" />
<table style="margin: 0 auto; color: #fff;">
<tr>
<td>Uživatelské jméno:</td>
<td><input type="text" size="30" name="jmeno" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Heslo:</td>
<td><input type="password" size="30" name="heslo" /></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td style="text-align: center;"><input type="submit" value="Přihlásit se" /></td>
</tr>
</table>
</form>
</div>
</div>
</div>

</body>
</html>
HTML;




?>

functions.php
<?php  


if ($akce=="login") {
  
  $query=mysql_query("SELECT jmeno,heslo,id FROM brigadnici WHERE jmeno='$_POST[jmeno]' AND heslo='$_POST[heslo]'");
  if (mysql_num_rows($query)==1) {
    $brigadnik=mysql_fetch_array($query);
    session_register("s_id");
    $_SESSION['s_id']=$brigadnik[id];
    session_register("s_jmeno");
    $_SESSION['s_jmeno']=$brigadnik[jmeno];
    session_register("s_heslo");
    $_SESSION['s_heslo']=$brigadnik[heslo];
    $t=time();
    mysql_query("UPDATE brigadnik SET lastlogin='$t' WHERE id='$brigadnik[id]'");
    header("Location: /uprava_firem/upravafirem.php");
    exit;
  } else {
    header("Location: /uprava_firem/upravafirem.php");
    exit;
  }

}




?>

můžu prosím poprosit o radu jak udělat tu podmínku
Casero
Profil
Neni problem v register globals?

<?php  
 
 
if ($_POST['akce'}=="login") {
 ...
Joker
Profil
Spíš je problém v tom, že úspěch i neúspěch směřují na stejnou adresu.

hrouda:
V té části else musíte do header location dát jinou adresu
hrouda
Profil
    header("Location: /uprava_firem/upravafirem.php");
    exit;
  } else {
    header("Location: index.php");
    exit;
  }

ted mě to furt háže do toho přihlášění i když vyplním správné údaje.

Tabulku na to mam:

Brigadnici a sloupce jsou id, jmeno a heslo.

Omlouvam se za moji demenci :-D učím se a jsem rád za každou radu
Joker
Profil
hrouda:
Tak teď to nejspíš bude způsobené tím, že ten skript je hrozně zastaralý (původně jsem myslel, že to je jen nějaký starý skript na staré verzi PHP).

Kdyžtak ukázkový skript na přihlášení uživatelů je v Nejčastější potíže s PHP (FAQ)
hrouda
Profil
a nevěděl by jsi jak to upravit v tom mojem starém scriptu ?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: