Autor Zpráva
Jiří Studnička
Profil
Zdravím, řeším takový problém vytvořil jsem si v html formulář a nějak bych potřeboval, aby se obsah formuláře zapsal do nějakého souboru. Poradil byste mi někdo nějakej skript atd ??
okolojsoucí
Profil
Formuláře zde: Formuláře » form
Ukládání pomocí PHP: file_put_contents
Coompiik
Profil
V PHP sem zacatecnik, ale i me by se to hodilo, doted sem pouzival nevihodny od google. Chtel bys to ukladat do tabulky pro cteni primo v prohlizeci(jestli chces muzu ti na to hodit jednoduche heslo pres if) nebo proste se to bude psat pod sebe a ty to zkontrolujes v FTP. A nebo zlata stredni cesta, mohlo by ti to prichazet na mail. Vyber si a napis, uz lezim v posteli, pisu pres psp.
Davex
Profil
Jiří Studnička:
Na této diskusi se dá hledat.

Ukládání dat z formuláře do souboru
ukládání dát s formuláře do souboru
php zapis do souboru
Uložení formuláře.
Jiří Studnička
Profil
ok mrknu na to a pak se ozvu, taky bych se rád naučil PHP, ale není čas html už umím....
Jiří Studnička
Profil
tak pořád nevím kde dělám chybu :

v index.html mám:

<html> 
<body> 
 
<form method="post" action="zpracovat.php" accept-charset="windows-1250"> 
Jméno: 
<input type="text" name="jmeno" size="50" maxlength="15"><br> 
Text novinky: 
<textarea name="text" rows="5" cols="38"></textarea><br> 
<input type="submit" value="Uložit novinku"> 
<input type="reset" value="Reset"> 
</form> 
 
</body> 
</html> 



a v zpracovat.php mám :

<?php
$jmeno = htmlspecialchars($_POST["jmeno"]);
$text = htmlspecialchars($_POST["text"]);
file_put_contents("news.txt", date('d.m.Y').date(' H:i:s')." - <b>".$jmeno."</b><br>".$text."<hr>"."\n".file_get_contents("news.txt"));
/* AM_  zapomněl jste vytvořit nový řádek ( "\n" - ten je kvůli přehlednosti v souboru)*/
?>


když kliknu v indexu na odeslat tak se mi to odkáže na php skript a vypíše co je napsaný ve skriptu a do news se nic nezapíše.
Kde je problem ??
jenikkozak
Profil
Aby se skript zpracoval, potřebuješ server, který PHP podporuje.
Jiří Studnička
Profil
aha tak to bue možná tím stačí mi lokál ?? když to potřebuju jenom testovat nebo to potřebuju někam nahrát ??
Davex
Profil
Jiří Studnička:
stačí mi lokál ?
Ano, stačí ti počítač s nainstalovaným webserverem a PHP. Více se dočteš v PHP -- Jak začít nebo v připravované učebnici PHP.
Jiří Studnička
Profil
jj tak už to běží tak moc děkuju za rady

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: