Autor Zpráva
Babe
Profil
Ahoj, mám zase problém s obrázkem. Chci si dát obrázek na pozadí pomocí *.css souboru.. Soubor mám, mám ho vložený i v hlavičce. Funguje mi změny barvy na pozadí a taky změna barvy písma (přes ten externí *.css soubor). Ale obrázek se mi na pozadí nezobrazuje.
V *.css mám napsané toto: body{background-image: pozadí.jpg; background-color: yellow; color: red}
Kde dělám chybu?
preca2
Profil *
Zdravim,
možná máš špatně cestu k obrázku. Cesta obrázku v CSS souboru je relativní k CSS souboru. Ty bys teda měl mít obrázek ve stejném adresáři jako CSS soubor. Možná máš špatně velikost písmen (jpg vs JPG).
juriad
Profil
background-image: url("pozadi.jpg");
Babe
Profil
mám vše ve stejném adresáři a JPG a jpg mám dobře...a nefunguje ani background-image: url ("pozadí.jpg")
lionel messi
Profil
Babe:
Hodila by sa živá ukážka.
Babe
Profil
Teprv se učím... tzn. že nemám žádnou"reálnou"živou ukázku..¨
Tohle mám napsané v souboru css:

body{background-image: C:\Users\Ondra\Desktop\html\pozadi\pozadí.jpg;
background-color: black;
color: red}

a tohle je část zdrojového kódu:

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="pozadí2.css">
<title>obrázek na pozadí</title>

</head>


nefunguje ani když jsem dal url("pozadí.jpg")
lionel messi
Profil
Babe:
body{background-color: black; background-image: url('pozadí.jpg');
color: red}

1. Atribút background-color ti prebije predošlý background-image. Ak chceš istiť farbou pre prípad, že sa obrázok nenačíta, zmeň poradie atribútov.
2. Deklarácia obrázku na pozadí má vyzerať tak, ako som napísal vo vyznačenej časti kódu.
3. Nepoužívaj cestu C:\ atď., snaž sa používať relatívnu adresu (píšeš, že to máš v rovnakom adresári).
4. Vyvaruj sa používaniu diakritiky v názvoch adresárov a súborov (to isté platí aj pre medzeru). pozadi.jpg a pozadí.jpg sú 2 odlišné súbory.
Babe
Profil
Když přehodím atributy obrázek se mi na pozadí neukáže je tam pouze bílé pozadí .. -.-
lionel messi
Profil
Babe:
A ako sa to správalo v pôvodnom poradí? To, čo píšeš, je neštandardné, malo by byť totiž čierne, aj keď sa obrázok nenájde.
Babe
Profil
body{background-image: C:\Users\Ondra\Desktop\html\pozadi\pozadi.jpg;
color: red}

prostě v css mám napsané toto a nefunguje to už nevím co stím.
I když to mám ve stejném adresáři a napíšu to: background-image: url('pozadí.jpg');

žádné původní nebylo teprv začínám a dělám takové hovadinky jako je, že si napíšu jednoduchý zdrojový kód do toho 2 řádky textu jeden kurzívou truhý tučně a každý jinou barvou a pod. Teď to zkouším pomocí *.css souborů a vše mě funguje až na ten obrázek na pozadí..
lionel messi
Profil
Babe:
Skús ešte: body {background-image:url('pozadi/pozadi.jpg')}
Babe
Profil
nefunguje, ani když napíšu relativní url ani když napíšu absolutní ...
lionel messi
Profil
Babe:
Skús dať ešte html namiesto body, ale to najskôr nepomôže…
margin
Profil *
lionel messi:
1. Atribút background-color ti prebije predošlý background-image.
Nejsou to atributy, ale CSS vlastnosti.
Nic se nepřebije, není problém používat background-color a background-image současně, http://kod.djpw.cz/faab
Skús dať ešte html namiesto body, ale to najskôr nepomôže…
Nepomůže.

Babe:
Jakou máš adresářovou strukturu? Máš HTML, CSS a obrázek ve stejné složce?
Pokud máš soubory v počítači na disku, důrazně doporučuji používat relativní adresy a pokud možno, nepoužívej v názvech souborů diakritiku, teď to nevadí, ale po nahrátí stránek na server by takto pojmenované soubory nemusely být dostupné.
Zkusím hádat, není příčina v pozadi.jpg - pozadí.jpg?
Zkus si stáhnout a rozbalit jednoduchý zazipovaný web a podívej se, co děláš jinak. http://fiddle.jshell.net/SYg56/1/show/
Babe
Profil
margin:
Díky za pár rad. Diakritiku jsem odstranil, ale v tom problém nebyl na to jsem si dal pozor. A ano mám vše v jedné složce...
zkusím se podívat na ten zazipovaný web zatím díky..


Joo finaly :D Nasral jsem se přepsal jsem to celé znovu zkusil jsem použít všechny rady co tady padly a ono to funguje :) Díky moc... hodně mi pomohly poslední 2 odkazy :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0