Autor Zpráva
Dave71
Profil *
Cus, snažím se začít a zkoušet nějaké věci v JS, ale i přes to, že mám zápis shodně s W3Schools.com, kód mi nefunguje. Díky!

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs">
 <head>
    <meta charset="UTF-8">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    <!--<script style="text/javascript" src="jsscript.js"></script>-->
    <script>
    var tl=document.getElementById('telo');

    function barva() {
    tl.style.background = "red";    
    }

    function velikost() {
    var vtl=((window.screen.availHeight)-100);
    tl.style.height = vtl;
    }
    </script>
    <style>
     body {
      margin:0px;
      padding:0px;
     }

     #hlava {
        height:50px;
        width:800px;
        background:green;
        margin:0px;
       }

      #telo {
       height:500px;
       width:800px;
       margin:0px;
      }
      
      #pata {
       height:50px;
       width:800px;
       background:gray;
       margin:0px;
      }

    </style>
    <title>Úvodní stránka</title>
 </head>
 <body>
    <div id="hlava">
        
    </div>
    <div id="telo">
        
    </div>
    <div id="pata">
        
    </div>
    <input type="button" onclick="barva()" value="Zmen barvu">
    <input type="button" onclick="velikost()" value="Zmen velikost">
 </body>

Moderátor Joker: Odstranil jsem z kódu kurzívu, aby se obarvoval
Joker
Profil
Dave71:
kód mi nefunguje
Nefunguje, hm… Tak to vím přesně, co tomu je: Je to rozbité.

To „nefunguje“ má nějaký konkrétní projev? Co to má dělat a nedělá, či nemá dělat a dělá?
Bubák
Profil
Dej skript až za inputy.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dave71:
Při spuštění skriptu ještě neexistuje element s id="telo", který na osmém řádku hledáš. Nedávej skript do hlavičky, ale až za to, s čím chceš, aby pracoval.

mám zápis shodně s W3Schools.com
W3Schools není příliš dobrý zdroj informací.
Dave71
Profil *
Chamurappi, Chamurappi:
Aha, mě právě vždy pomohl a obzvlášť se mi líbí ty "zkušební kódy" a příklady. A to mám vytažené z externího js souboru, takže jak bych to mohl ošetřit? Neuškodilo by mi, kdyby jsi tady hodil i nějaké tvé oblíbené zdroje. Hlavně děkuju za radu a zájem! :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dava71:
obzvlášť se mi líbí ty "zkušební kódy" a příklady
Tím myslíš toto prostředí?

Neuškodilo by mi, kdyby jsi tady hodil i nějaké tvé oblíbené zdroje.
Můj nejoblíbenější zdroj zatím sídlí na adrese http://localhost/usb/javascript/, ale tam se nedostaneš :-)
Dave71
Profil *
Chamurappi, Chamurappi:
Jojo, p5esn2 toto :)


Dave71, Dave71:
* přesně... Sorry ENG klávesnice :)
hrebavka
Profil *
Dave71:
Přesuň script pod telo a oprav: var vtl=((window.screen.availHeight)-100+"px"); a půjde to
pokud jsi chtěl, aby se telo zvětšilo.
Josef

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: