Autor Zpráva
Martin21000
Profil
Zdravím,
dalo by se nějak nahrát html stránka do php a nebo naopak? Ani pomocí include, ani file_get_contents, jak jsem tu kdesi o té funkci četl, taky nejde.. :(
janbarasek
Profil
Martin21000:
Skládání stránek není složité, stačí mít základní znalosti PHP, nebo aspoň umět obšlehnout hotové řešení. Psal jsem o tom podrobný návod, dívej: http://php.baraja.cz/index.php?kategorie=zacatek&page=include-soubor
Taps
Profil
janbarasek:
ještě bych doplnil kontrolu pomocí funkce
<?
file_exists();
?>
janbarasek
Profil
Taps:
Je to psané pro úplné začátečníky, takže jsem to maximálně zjednodušil. Když třeba includuješ jenom menu a adresa je zadaná ručně, tak není důvod, proč by soubor neměl existovat.
Taps
Profil
janbarasek:
Právě proto, že je web pro začátečníky, tak by jsi mohl brát i trošku ohled na bezpečnost, viz http://www.soom.cz/clanky/365--PHP-Include
Martin21000
Profil
A když už mám vytvořený php soubor který potřebuji dát dohromady s html stránkou, kde již mám vytvořené menu, patičku a tak dále? Akorát tam potřebuji nějak vložit php soubor, kvůli těm funkcím, které v něm mám. A to nevím jestli by nebylo lepší tam vložit ručně, i když by mi to pak přišlo hodně nepřehledné, a nebo na to existuje nějaký kód obdobný include?

Jinak díky moc za rady!
janbarasek
Profil
Martin21000:
Vyrob si jednoduchý příklad z toho to zkus pochopit.

1. Vyrob si soubor index.php a vlož tam tento kód:
<h1>Já jsem index</h1>
<?php include('menu.html'); ?>
<p>A tady je nějaký další text</p>

2. Vyrob soubor menu.html a do něj vlož cokoli, třeba nějaký text.

3. Celé to uploadni někam na server, kde funguje PHP. Většina hostingů to umí i adarmo.

4. V prohlížeči otevři stránku index.php a sleduj, co se stalo (zobraz si zdroják a uvidíš, že se jedna stránka vloží do druhé).
Martin21000
Profil
No já to zkouším přes localhost a nic se mi nezobrazuje. A když si rozbalím zdroják tak v něm najdu:
<H1>Čau</H1>
<?php include('ahoj.php'); ?>
<p>Nazdar</p>
janbarasek
Profil
Martin21000:
Musíš mít nainstalované PHP. To může být pro tebe těžké, takže to hoď někam na server, kde je toto za tebe už vyřešeno.
Martin21000
Profil
Ani na serveru se to nepodařilo zprovoznit. Nevím už, čím to je :(
janbarasek
Profil
Martin21000:
Pošli nám sem odkaz na stránku, kde se tento problém vyskytuje. Pak ti budu moci lepší poradit.
peta
Profil
Martin21000:
Kdyz soubor nazves soubor.php, das do nej kod <?php echo 'Ahoj'; ?>, ulozis a spustis pres local server nebo server na webu a bezi-li na tom serveru php, tak by se melo zobrazit jenom Ahoj i ve zdrojovem kodu z prohlizece. Pokud to tak neni, pak nebezi php server, ani na webu nemusi byt.
Lokalne mas win? Mas nainstalovany wamp server? A je take spusteny? A spoustis to pres adresu http://localhost/soubor.php (na disku obvykle C:\wamp\www\soubor.php).
Martin21000
Profil
janbarasek:
http://autojerabycab.cz/ahoj.php

peta:
Obyčejně se mi php v zdrojáku vůbec nezobrazuje. Jinak include obyčejně na každé stránce ke spojení s databází a tak je všechno ok.
Davex
Profil
Martin21000:
http://autojerabycab.cz/ahoj.php
Tam je webserver IIS, kde není zapnuté a možná ani nainstalované PHP, takže se tam skripty v PHP pochopitelně nespouští.
peta
Profil
Martin21000:
ve zdrojovem kodu mma jen Čááu. Bud tam php uz bezi nebo jsi pouzil asp a nebo jsi tam php kod neuvadel.
Martin21000
Profil
Davex:
Podle té stránky by tam mělo být nainstalované PHP 5, tudíž akorát jen není zapnuté. Nevíte jak ho zapnout? Díky

peta:
Php kod jsem uváděl a asp jsem nepoužíval.
Davex
Profil
Martin21000:
Podle té stránky by tam mělo být nainstalované PHP 5
Podle jaké stránky?

Do toho souboru ahoj.php si dej

<?php
  echo "Ahoj " . $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

Co se vypíše pak?
Martin21000
Profil
Davex:
Podle stránky na kterých to hostuji: www.forpsi.com/webhosting/

Vypíše se tam má IP adresa když si rozkliknu ten soubor ahoj.php ale když si najedu na soubor čau.php tak pořád nic.
Davex
Profil
Nevím, v čem vidíš nějakou chybu. Skript autojerabycab.cz/cau.php funguje úplně normálně.
Martin21000
Profil
Nyní už ano, už jsem přišel na svou chybu. Děkuji za rady :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0