Autor Zpráva
smid83
Profil *
Ahoj Mužete mi někdo poradit ?mám část stránky v $_GET
 if($_GET['page'] =="1"){
  echo 'blala '; 
  }
a potřeboval bych aby se mi to zobrazovalo v prohlížeči přímo něco jako přez echo a ne přez zkouska.php?page=1

šlo by to?
Taps
Profil
smid83:
něco jako přez echo
nemáš třeba na mysli include ? Z tvého dotazu není moc pochopitelné o co se ti jedná.
smid83
Profil *
ano třeba něco takovýho, aby se mi to zobrazilo rovnou na stránce a nemuselo to byt v adresnim řádku
Joker
Profil
smid83:
GET parametry jsou vždycky v adresním řádku, to je princip metody GET.
Jestli nechcete parametry předávat v adresním řádku, existují jiné způsoby, třeba POST nebo cookie.
smid83
Profil *
A mužete mi prosim teda poradit jak to mám provest přez ten post ?to nejde udělat rovnou přez inklude?
peta
Profil
Jak chces udelat pres include post? Maximalne muzes prenaset $_SESSION nebo cookies.

Stale tomu nerozmim, co potrebujes a proc to potrebujes?
Potrebujes dat jiny html/php kod do stranky? include, treba include('zkouska.php?page=1');. tady preci to page=1 nicemu nevadi, to je skryte v php. Nebo muzes pouzit iframe. Nebo v pripade textu to muzes vlozit jako file_get_content a echo.
Nebo mozna hledas neco jako js ajax.
Zkus to upresnit, ceho chces presne docilit. Kdyz udelas to a to, aby se uzivateli zobrazilo to a to (na strance, v adresnim radku) a proc.

$_GET['page']
<a href="zkouska.php?page=1">odkaz</a> --- GET
<form action=zkouska.php><input name="page" value="1"></form> --- GET
<form action=zkouska.php method=get><input name="page" value="1"></form> --- GET

$_POST['page']
<form action=zkouska.php method=post><input name="page" value="1"></form> --- POST
<form action=zkouska.php method=post><input name="page" value="1" type="hidden"></form> --- POST
smid83
Profil *
diky ale tohle mi moc nepomohlo přez form ,potřebuju aby se mi zobrazovalo vše co je v get page=1
pomoci nějakého inklude jde to?
if($_GET['page'] =="1"){
  echo 'blala '; 
  }
Taps
Profil
smid83, Joker:
Asi by byl možný i ajax. Při volání ajaxových požadavků nedochází ke změně url adresy.
Joker
Profil
Taps:
Záleží na tom, co vlastně chce. To jsem zatím nepochopil.

smid83:
potřebuju aby se mi zobrazovalo vše co je v get page=1
GET je přes adresu, jestli se to má předávat metodou GET, musí to být v adrese.

Co přesně je účelem toho?
smid83
Profil *
mám na stránce str=1 amám to náhodně třeba str=2 atd
a problém je v tom že když takhle náhodně to mám v adresním řádku tak mi to dělá problém sitemapu protože mi sitemap najde veškery kombinace právě i stěmi náhodnými a to právě že nechci.
takže bych to chtěl incudovat mimo adresní řádek názornej příklad najdeš na mé sránce www.pornopum.com pod kadým videem jsou 12 náhodně zobrazení videi a vdresním řádku to uvydíš str=.
juriad
Profil
smid83:
Zkusím to trochu jinak: má smysl odkazovat na stránky ?page=1, ?page=2 a tak podobně?
Mohl by chtít některý uživatel uložit si / poznamenat / přeposlat adresu konkrétní stránky?

Pokud je odpověď ano, tak musíš použít GET a tedy mít parametr v URL.
Pokud je odpověď ne, použij JS, nebo formuláře s metodou POST.

Jak generuješ sitemapu?
Proč si myslíš, že v ní musí být každá stránka? Měly by v ní být jen stránky, které mohou někoho zajímat.
smid83
Profil *
má to smysl page 1 page 2 jsou čísla stránek a právě ty čísla používám i jako náhodné pod videem.
takže teda stím nic neudělám? já sem právě někde četl že se prý dá get inkludovat ale nikde jsem se nedočetl jak.

na sitemap požívám A1 Sitemap Generator ten si to najde automaticky
peta
Profil
smid83: Ja ti treba porad nerozumim.
"tak mi to dělá problém sitemapu protože mi sitemap najde veškery kombinace právě i stěmi náhodnými a to právě že nechci. "
Sitemap projde odkazy na strance a prida si je.
Chces, aby neco, co je odkaz nebylo v sitemap? Pak to nastav v tom generatoru sitemapy. A nebo zmen odkaz na neco jineho, treba js
<span onclick="location.href='str=2'">klikni</span>
Nebo to zabal do js funkce (+ definovani, co vlastne spustVideo ma delat)
<span onclick="spustVideo(2)">klikni</span>
smid83
Profil *
to je hezky ale ted vubec nevim očem mluvíš co
<span onclick="location.href='str=2'">klikni</span><span onclick="spustVideo(2)">klikni</span>
stím dělat?
peta
Profil
Objekt window » Objekt window.location
Události JavaScriptu (nekde uprostred stranky je popsan onclick)
Záměna obrázku při kliknutí - stejne tak, jako tady zameni obrazek muzes presmerovat na jinou stranku pomoci location.href. Bezny odkaz to jen dela sam, bez js.

A jedna oprava
location.href='str=2' -- str neni zadna stranka, ale parametr, takze to bez souboru nebude fungovat; minimalne by tam muselo byt '?str=2', lepe cely odkaz
location.href='zkouska.php?page=1'
juriad
Profil
peta:
Neraď takové nesmysly. Má zrušit přirozené odkazy jen proto, aby některé stránky nebyly v sitemapě?
A co na javascriptové odkazy poví uživatelé bez JS nebo vyhledávače?

smid83:
Neřiď se radami pety.

Nástroj, který používáš na generování sitemap, má na webu uvedeno:
Use include and exclude filters to control which website URLs to analyze and output.
http://www.microsystools.com/products/sitemap-generator/help/sitemap-builder-exclude-urls/
Dále je dokonce kapitola Do Not List URLs That Match Paths / Strings / Regex.
peta
Profil
juriad: Ty a Taps jsi mu radil pouzit javascript. Ja jen pridal moznost. Nerikam, ze bych ji pouzil.
Kubo2
Profil
peta:
Nerikam, ze bych ji pouzil.
Ty nie, ale začiatočník to riešiť nebude. Takže ak ťa môžem poprosiť, neraď na istotu veci, ktoré nie sú hodné použitia ani tebou, ani inými.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: