Autor Zpráva
PepaMiegl
Profil
Dobrý den,
mám tag div ve kterém mám menu. Chci ho nastavit přesně v pixelech ale nějak mi to nejde.
Teď mám nastavené

#menu-box {margin-top: 255px}

Ale to funguje pouze v případě, že nad tím divem není žádný objekt.
Viz. např. v cache paměti Googlu: www.imagehosting.cz/images/divjpw.png (Odkaz vede na obrázek)

Prosím o pomoc.
Jedná se o web miegl.cz
PS: Zobrazte si zdrojový kód, ve Chromu: view-source:http://miegl.cz/

Děkuji předem.
Tomáš123
Profil
PepaMiegl:
môžeš použiť position: relative; a nastaviť top, koľko chceš.
PepaMiegl
Profil
Tomáš123:
To nefunguje, dělá to úplně to stejný co to před tím.
Viz. obrázek: www.imagehosting.cz/images/divjpw.png
Tomáš123
Profil
PepaMiegl:
Akože tu riešime, ako dať text do toho modrého divu (t.j. tak ako to máš teraz), alebo ako ho odtiaľ dostať preč?

Ak ho chceš dať dovnútra tak by to nemal byť žiadny problém, a ak von tak vytvor nový div ktorý bude plávať pod modrým.
PepaMiegl
Profil
Tomáš123:
Já chci jenom tomu divu nastavit kde se má zobrazovat, i když nad ním něco bude aby se zobrazoval na tom správném místě.
Prostě chci aby ten div držel na jednom místě bez ohledu na to, jestli v něm nebo nad ním něco je.
Protože to position: relative a top: 255px funguje dobře když nad tím divem nic není, ovšem když se třeba koukneš na cache:miegl.cz (Google vyhledávání), tak je tam nahoře "okénko" a všechno se posune dolů. Chci prostě nastavit, aby to tam drželo na svém místě ať se děje cokoliv.

Dík
Bubák
Profil
Použíj standardní postup, udělej hlavičku potřebné výšky (255 px) a pod ní jen menu, nemusíš nic "umisťovat".

Chci prostě nastavit, aby to tam drželo na svém místě ať se děje cokoliv.
Nerozumím, přece to nemůže držet na místě, když si to sám rozbiješ.
Tomáš123
Profil
PepaMiegl:
Môžeš skúsiť aj position:absolute;, ale použi to tak, aby sa ti stránka pri približovaní nedeformovala:

<div id="header" style="height: 255px"></div>
<div id="obsah">
    <div id="box-menu" style="position: absolute" top="0"></div>
</div>

EDIT: Bubák má pravdu, tam ani nemusí byť position: absolute;, keď to bude vo vlastnom dive.
Bubák
Profil
Tomáš123:
Môžeš skúsiť aj position:absolute;
Pokud bys chtěl použít absolutní pozicování, tak bys musel posunout dolů celý obsah, nejen menu, jinak ti nebude "sedět" testová část obsahu.
Takovému layoutu říkám "nudle" a v podstatě stačí nastavit výšku hlavičky a o ostatní se není třeba starat, štosuje se to pod sebou.
PepaMiegl
Profil
Díky.
Udělám tedy tu hlavičku.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: