Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Celebi Profil |
Mohl by mi sem prosím někdo napsat html kód, který by zobrazil rám (formulář) dělený na 3 části vypadající tak, že by ty 3 části byli pod sebou (takže by na řádku byl vždy jen jeden rámeček (formulář) a pod ním další) a v 1. rámečku (formuláři) byl nějaký text, v 2.rámečku 4 možnosti z nichž by se vždy jen jedna dala v levo do takového malého kolečka označit (radio button??) a v 3. rámečku by bylo třeba odeslat a to by podle odpovědi přeneslo na nějaký odkaz.
Například 1. kroužek (radio button??) po označení a kliknutí na odeslat jinam než 2. nebo 3., který by zase posílal jinam než ten první atd. A jedna z těch možností by navíc měla náhodný výběr z více odkazů například ze tří nebo více. (tak tady fakt nevím) Doufám, že to popisuji dost jasně, aby to někdo pochopil. Předem děkuji za pomoc. (;-) Kurzívou označené texty jsou psány moderátorem |
||
DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 26. 9. 2004, 13:19:35
Lidi - nepište sem ty slohovky (a ještě bez interpunkce) - nedá se to číst. Volte kratší a jasnějsí věty.
|
||
Yuhů Profil |
#3 · Zasláno: 26. 9. 2004, 15:54:06
Tohle je těžké.
Ještě bych se zeptal, Celebi, znáš nějakou stránku, kde to funguje tak, jak potřebuješ? Vzhled by asi vyřešil HTML formulář www.jakpsatweb.cz/formulare_html.htm a související odkazy ale tu funkčnost, tu fakt nevím, jak udělat. Asi by se to muselo dělat javascriptem. Formuláře totiž samy o sobě jsou pouze prezentační vrstva, která nic nedělá. Třeba přechod na nějaký odkaz se musí naskriptovat přes onclick a window.location. |
||
Celebi Profil |
#4 · Zasláno: 26. 9. 2004, 18:39:32 · Upravil/a: Celebi
Takže se to pokusím vysvětlit znova a přehledněji. Teď bych teda potřeboval ještě cosi malinko lepšího takžo to popíšu znovu.
Tentokrát rám dělený na 4 části. rám: jakoby 5 čar ve stylu tagu hr a po obou stranách čára stejného stylu akorát postavená postavená. 1.část rámu: Text měnící se při každém novém načtení. Do tagů mohu napsat třeba deset různých vět náhodně se vybírajících při každém načtení. 2.část rámu: Obyčejný text. 3.část rámu: Kolečka jako vhttp://www.jakpsatweb.cz/formulare_html.htm jak je tam u jednoho napsáno horní a u druhého horní. Tyto však musí mít podmínky: 1)Můžeš vždy označit jen jeden. 2)Podle toho který bude označen, se bude řídit v následující částí rámu odkaz z tlačítka. 4.část rámu: Tlačítko vzhledu jako je tady poslat zprávu. V příbadě označení například druhého kolečka apo té kliknutí na toto tlačítko, se načte stránka např. 1, při označení 3. kolečka a po té kliknutí na tlačítko vzhledu jako je tady poslat zprávu se načte např. stránka 2 atp. Ovšem označení jednoho například 1. tlačítka má podmínku, že se výbírá po kliknutí na tlačítko odkaz na více stránek. Například se náhodně vybere mezi odkazy 3,5,6 a pod. V případě, že by to nějak zesložiťovalo HTML či jino jazyčný kód nemusí být rám dělen na tolik částí a případně ani zarámován. Vysvětluji to už dost jasně? Předem děkuji za pomoc těch co to pochopí. |
||
Yuhů Profil |
#5 · Zasláno: 27. 9. 2004, 00:25:54
Já to chápu docela jasně. Potřebujete prostě velmi pokročilou javascriptovou aplikaci. Nastudujte si někde javascript, DOM a vazbu událostí, nebo si sežeňte šikovného programátora. Těžko poradit něco jednoduchého.
A budu se opakovat: existuje někde nějaká stránka, na které to funguje? Pokud ne, tak je pravděpodobné, že se to nikomu prostě nevyplatilo naprogramovat. Od načítání různých stránek jsou v HTML odkazy. |
||
Celebi Profil |
#6 · Zasláno: 27. 9. 2004, 09:58:15
Napsal by mi sem někdo alespoň tag ať už v čemkoliv na náhodný výběr při každém načtení. Je mi jedno jakém jazyce bude.
|
||
Yuhů Profil |
#7 · Zasláno: 27. 9. 2004, 17:22:09
|
||
Celebi Profil |
#8 · Zasláno: 29. 9. 2004, 19:28:08
Osvětli mi prosím trochu výpočet a zápis dokumentu. Vzhledem k tomu, že jsem s HTML začal teprve před třemi týdny, tomu ještě tak nerozumím.
|
||
Yuhů Profil |
#9 · Zasláno: 30. 9. 2004, 16:17:58
Celebi, asi bude lepší, když si projdeš návod na javascript
www.jakpsatweb.cz/javascript/ myslím, že bude lepší, když se budeš ptát na konkrétní problémy než takto obecně. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0