Autor Zpráva
Matmak
Profil
Mám takový menší problém. Já osobně používám chrome, takže mi to tolik nevadí, ale přeci jen, aby to trochu vypadalo, bych to chtěl spravit.
K problému:
Mám tu můj web: http://www.sdhnovehrady.euweb.cz/uvod.php
ten obrázek v záhlaví se zobrazuje v chromu na středu, to je v pohodě. Avšak když to zkusíte otevřít v IE tak se to najednou pošaší a je to zarovnané doleva??? PROČ proboha?? Prosím poraďte co dělám špatně.
<body align="center">
body mám zarovnané na střed. Kde je tedy chyba?
Tomáš123
Profil
Matmak:
Neviem kde presne je chyba, ale asi pomôže body nastaviť margin: 0 auto;.
Možno je to tým, že starý IE vníma atribut align a jeho hodnoty len pri texte...Ale to iba typujem.
Bubák
Profil
Matmak:
Prosím poraďte co dělám špatně.
nezkoušíš průběžně
nezkoušíš jednoduché věci
nezkoušíš napříč použínanámi prohlížeči (co Firefox, neboli spálená liška?)
nepoužíváš standardní postupy, já něco takového vidím poprvé
nedíváš se do HTML specifikace (ne vždy pomůže, v tomto případě by ti to pomohlo, body, atributy elementů)
Pokud ti tahle nápověda nebude stačit, tak se ozvi.

Tomáš123:
Možno je to tým, že starý IE vníma atribut align a jeho hodnoty len pri texte...
Obrázky se chovají stejně, jako text.
Matmak
Profil
Tomáš123:
Možná. Myslím že je to jedno zkoušel jsem to ve více i nejnovější verzi IE a všude stejně.
Zkusím tedy tvoji radu, body nastavit na margin: 0;

Bubák:
nezkoušíš průběžně
Těžko říct co jsi měl na mysli.

nezkoušíš jednoduché věci
To víš jak? Jinak ten příklad je vycentrován stejným způsobem jako to mám já:<body align="center"><img.../></body>

nezkoušíš napříč použínanámi prohlížeči (co Firefox, neboli spálená liška?)
Nemám to zapotřebí, mým cílem je IE (tedy Inteligentní Emzák)

nedíváš se do HTML specifikace (ne vždy pomůže, v tomto případě by ti to pomohlo, body, atributy elementů)
Promiň, tomu nerozumím, co jsi chtěl, abych z toho vyčetl.

Pokud ti tahle nápověda nebude stačit, tak se ozvi.
Dobře, děkuji moc za snahu. Budu rád když mi ještě přiblížíš tvoji nápovědu.

Jo a ještě něco, oba tvoje příklady jednoduché věci + stejně, jako text
si zkus pusti v IE a uvidíš, že se to nevycentruje. Tedy aspoň mně ne \mám nejnovější verzi IE a zkoušel jsem to na více PC.

Problém je tedy že v IE nefunguje v body tag align, bych řekl !
Bubák
Profil
Matmak:
To víš jak? Jinak ten příklad je vycentrován stejným způsobem jako to mám já
A taky se chová stejně.

Problém je tedy že v IE nefunguje v body tag align, bych řekl !
Trefa. Nefungije v IE a ve Firefoxu. Ani v HTML specifikaci není u body atribut align.
Jako nejjednodušší, ale ne zrovna elegantní řešení vidím přidat style="text-align: center;" nebo to přidej do styly.css.
Vkodnější bude vložid obrázek do DIVu a v něm jen vycentrovat nebo dít obrázek jako pozadí DIVu patřičné výšky.
http://kod.djpw.cz/imdb
http://kod.djpw.cz/imdb-
Matmak
Profil
Bubák:
Pokud jak říkáš atribut align není ve HTML specifikaci u body, tak proč to tedy fungovalo v chromu?
Jinak zkusil jsem to udělat podle http://kod.djpw.cz/imdb a už mi to funguje jak má. Takže díky moc, problém vyřešen.
Tomáš123
Profil
Bubák:
Vkodnější bude vložid obrázek do DIVu a v něm jen vycentrovat nebo dít obrázek jako pozadí DIVu patřičné výšky.
hmm, ale čo sa stane, keď začneš stránku približovať?

Matmak:
Bude tam potrebné ešte background-size (vlastnosť background-size a jeho hodnoty si pozri v tabuľke dole.)
jenikkozak
Profil
Tomáš123:
ale čo sa stane, keď začneš stránku približovať?
Bude blíž.

Bude tam potrebné ešte
Nebude. Proč myslíš, že by mělo být nezbytné? Tato vlastnost funguje až od IE devítky a obrázky na pozadí se dávaly úspěšně už léta před tím.
Tomáš123
Profil
jenikkozak:
Bude blíž.
Presne tak. Obrázok bude stále v strede, ale po priblížení bude tak blízko, že nebude vidieť, ani logo a z obrázka asi 2/3.

Proč myslíš, že by mělo být nezbytné?
Tak hlavne preto, aby bolo vidno celý obrázok. Je to predsa obrázok hlavičky, mal by byť dostupný vždy a celý.
jenikkozak
Profil
Rozumnější je tomu divu nastavit šířku. Díky tomu se ti při zvětšování zbytek webu nerozpadne a obrázek se nezdeformuje.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: