Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
juraj Profil |
#1 · Zasláno: 1. 6. 2014, 19:20:41
Zdravím
ako mám si upraviť kód,aby mi dni v týždni Pondelok,Utorok.. správne zobrazovali v tabuľke? dakujem za rady <table border=1> <? //tyydenny kalendar $dnii = array(1=> 'Pondelok', 'Utorok', 'Streda', 'Stvrtok', 'Piatok', 'Sobota', 'Nedela', ); $date = time(); $day = date('d', $date); $month = date('m', $date); $year = date('Y', $date); $first_day = mktime(0,0,0,$month, 1, $year); $title = date('n', $first_day); $day_of_week = date('D', $first_day); $days_in_month = date('t', $first_day); $g=date('j.n.Y', strtotime($year."W".$day_num ))."<br>"; //n vpise mesiace 12,5 //j vypise cislne dni ako 12,4 // Example 1 echo $datum=$pieces[0].".".$pieces[1].".";//datum for($day_num=1; $day_num <=$days_in_month; $day_num ++) { ?> <tr> <td> <? echo $dnii[$day_num]; ?> <? echo $day_num; ?> <? echo $menan; ?> <?echo $meniny[$day_num.".". $title."."];//meniny?> <?echo $dnii[$day_num.".". $title."."];//meniny?> </td> </tr><?}?> </table> |
||
Micruss Profil |
Upravil jsem některé věci z tvýho skriptu:
<?php $dnii = array( 'Pondelok', 'Utorok', 'Streda', 'Stvrtok', 'Piatok', 'Sobota', 'Nedela', ); for($day_num=0; $day_num <=$days_in_month; $day_num ++) echo $dnii[$day_num % 7]; ?> Teď mi to funguje, akorát nevím jak máš nastavené ty "meniny", takže tam se budeš asi na to ještě mrknout |
||
juraj Profil |
Micruss:
pripajám meniny,keď som to upravil,tak mi dni v týždni nepasuje dakujem za rady $meniny=array ( "1.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Obrezanie podľa tela nášho Pána, Boha a Spasiteľa Ježiša Krista. Pamiatka nášho otca svätého Bazila Veľkého, arcibiskupa</span><br>Nový Rok", "2.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Predprazdenstvo Osvietenia. Náš svätý otec Silvester, rímsky pápež</span><br>Alexandra", "3.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Svätý prorok Malachiáš. Svätý mučeník Gordios</span><br>Daniela", "4.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Zbor svätých sedemdesiatich apoštolov. Náš prepodobný otec Teoktist, igumen zo sicílskeho Kukuma</span><br>Drahoslav", "5.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Nedeľa pred Osvietením. 28. nedeľa po Päťdesiatnici. Predvečer Osvietenia. Svätí mučeníci Teopempt a Teónas. Prep.Synkletika</span><br>Andrea", "6.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Sväté Bohozjavenie nášho Pána, Boha a Spasiteľa Ježiša Krista</span><br>Antónia", "7.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Zhromaždenie k svätému a slávnemu Pánovmu prorokovi, predchodcovi a krstiteľovi Jánovi</span><br>Bohuslava", "8.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Náš prep. otec Juraj Chozebita. Prep. Emilián Vyznávač. Naša prep. matka Dominika</span><br>Severín", "9.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Svätý mučeník Polyeukt</span><br>Alexej", "10.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Náš otec svätý Gregor, nysský biskup</span><br>Daša", "11.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Náš prepodobný otec Teodóz, vodca mníchov spoločného života</span><br>Malvína", "12.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Svätá mučenica Tatiana</span><br>Ernest", "13.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Svätí mučeníci Hermyl a Stratonik</span><br>Rastislav", "14.1."=>"<span class='cirkevnesviatky'>Naši prep. otcovia, ktorí boli zavraždení na vrchu Sinaj a na púšti Raita. Pamiatka odchodu,do väčnosti svätej,apoštolom rovnej Niny,osvietiteľky Gruzínska</span><br>Radovan"); Moderátor jenikkozak: Další kilometr prvků pole jsem ořízl. Nemělo smysl to sem dávat celé.
|
||
Micruss Profil |
Zkus tohle ještě jsem to upravil a teď seděj i dny...
- odkomentuj si některý věci co jsem zakomentoval apod.. <table border=1> <?php //tyydenny kalendar $dnii = array(1=> 'Pondelok', 'Utorok', 'Streda', 'Stvrtok', 'Piatok', 'Sobota', 'Nedela', ); $date = time(); $day = date('d', $date); $month = date('m', $date); $year = date('Y', $date); $first_day = mktime(0,0,0,$month, 1, $year); $title = date('n', $first_day); $nazev = date('N', $first_day); ## tady jsem přidal proměnnou - první den číselně 1-7 (podle dne) 1.6 = neděle = 7 $day_of_week = date('D', $first_day); $days_in_month = date('t', $first_day); # $g=date('j.n.Y', strtotime($year."W".$day_num ))."<br>"; //n vpise mesiace 12,5 //j vypise cislne dni ako 12,4 // Example 1 #echo $datum=$pieces[0].".".$pieces[1].".";//datum for($day_num=1; $day_num <=$days_in_month; $day_num ++) { $den = $day_num==1 ? $nazev : $day_num-1; ## zjištění správného dne $den2 = ($den % 7 == 0) ? 7 : $den % 7; ### pokud to vyjde 0 tak to hodí automaticky 7 (neděle) ?> <tr> <td> <?php echo $dnii[$den2]; ?> <?php echo $day_num; ?> <?php # echo $menan; ?> <?php #echo $meniny[$day_num.".". $title."."];//meniny?> <?php #echo $dnii[$day_num.".". $title."."];//meniny?> </td> </tr><?php } ?> </table> |
||
juraj Profil |
#5 · Zasláno: 2. 6. 2014, 12:42:04
Micruss:
Prepáč,že ťa toľko otravujem,ale keď prepnem na ďalší mesiac, tak dátumy s meninami mi sedia, ale nepasujú k tomu dni v týždni ja som v tom už v koncoch. Ďakujem za rady |
||
Micruss Profil |
juraj:
<?php echo $meniny[$den.".". $title."."];//meniny?> <?php echo $dnii[$den.".". $title."."];//meniny?> nahraĎ tam to $day_num za $den, protože sem tam odečital... to zkus, nevím jestli to 100% půjde, jinak si začínám říkat jestli by nebylo lepší použít <?php echo date('l', $cas); ?> a pomoc str_replace to přepsat na jiný jazyk.. než se plácat s timdle |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0