Autor Zpráva
james2210
Profil
Ahojte , matematiku v takom rozsahu ktorú momentálne potrebujem som ešte nezapisoval v PHP
Síce som dačo skúšal ale ešte stále mi to nejde podla mojich predstava :

// toto mi funguje 
$plan = 22;  // KS = 100%
$odpracovane = 11;  // ks
$vysledok = $plan - $odpracovane

a potom este chcem aby sa $vysledok previedol na % :
$odpracovane  =  11 // KS , 22 - 11 =  11 = 50%
$vysledok1  =  50 // %  

ale problém je v tom že ja potrebujem tie odpracované kusy najprv vypočítať asi za nejakej podmienky ale neviem ako to zaspisať
v DB mam to ( jedna sa o jeden deň )

DB_name tablky : work

napr.:
<table>
<tr> <th>id_work</th> <th>typ</th> <th>kusov</th> <th>datum</th> </tr>
<tr> <td>1</td> <td>H-ob.</td> <td>5</td> <td>10.07.2014</td> </tr>
<tr> <td>2</td> <td>TXL-ob.</td> <td>5</td> <td>10.07.2014</td> </tr>
<tr> <td>3</td> <td>H-bach.</td> <td>1</td> <td>10.07.2014</td> </tr>
</table>

podmienka asi by mala byt spojená s <b>dátumom</b> lebo počet položiek je rôzny ale dátum je rovnaký .

a ešte potom potrebujem nejak vypísať $typ asi tak aby to vyzeralo : H-ob. ,TXL-ob. ,H-bach. , ... (jeden deň , jeden riadok v tabuľke)

Vopred ďakujem za pomoc.
james2210
Profil
Popísaný problém som z 50% už vyriešil ale neviem prísť na to ako array() hodnoty spočítať dokopy a spočítaný súčet dostať pod nejakú premennú.
juriad
Profil
james2210:
K sečtení všech hodnot v poli slouží funkce array_sum. Případně mžůeš pole projít cyklem for a ukládat si mezivýsledek do proměnné.
Ukaž pak svůj kód, chceš-li zhodnotit, zda to nejde vyřešit lépe.
james2210
Profil
Tak a co sa tyka matematickej casti tak je vyriesena ale problem je zase v tom ze mi tam dava dokopy aj to co by nemalo a nedari sa mi to odstranit , podla mna tam treba doplnit este nejaku podmienku ale nedari sa mi ju tam zapisat aby mi ju acceptoval PHP.

podmienku na vyber rovnakeho datumu alebo datumu celkovo.

tu je sucasna verzia :
<div class='stred-obsah-praca'>
<div class='spravy'>
  <table style="width: 100%;">
    <th style='background-color: #f5f3f1; border: none'></th>
    <th>Druhy</th>
    <th>Plan na deň</th>
    <th>Odpracované kusy</th>
    <th>Splnený na</th>
    <th>Datum</th>
    
<?php
$typ = array();
$odpracoval = array();

$p = 1;  // spocitavanie riadkov vo vypise

    $sql= "select * from work as w
                    where id_works = $id_works group by w.datum"; 
    $vyber=mysql_query($sql) or die ( mysql_error() );

    if (mysql_num_rows( $vyber ) >=1 ) {
        while ( $row1 = mysql_fetch_assoc($vyber) ) { 
          $typ[] = ucfirst($typ_prace[$row1 ['nazov_typu']]);
          $odpracoval[] = $row1 ['pocet_kusov'];
          
          /* start : vypočet splnenia planu */
          $plan = 22;  // 100% , vypočet splnenia planu
          $odpracovane = array_sum($odpracoval);
          $vysledok  = $plan - $odpracovane;
          $vysledok1 = (100 / 22) * $odpracovane;
          /* end : vypočet splnenia planu */
                                                                                           
    echo "<tr> <td>".($p++)."</td> <td>".implode(", ", $typ)."</td> <td>".($plan)."</td> <td>".($odpracovane)."</td>  <td>".($vysledok1)." %</td> <td>".date("d.m.Y ", strtotime($row1 ['datum']))."</td> </tr>";
      
    }
  }  
}
?>

  </table>
</div>
</div>

Aby sa dal lepsie pochopit problem by bola najvhodnejsia asi ziva ukazka ale server na ktorom mam nahratu stranku mi pise chybu
Ziva ukazka stranky

ak mi poviete kde moze byt chyba tak to rad opravim
tu su par riadkov z hlavicka.php

<?php
session_start() or die("nefunguje nam session_start :( stranka nepojde.");

// pripojenie k DB
 require_once "connectdb.php"; 
// end pripojenie k DB

/* definicie  */
 require_once "definicie.php";
/* end definicie */

// funkcie 
 require_once "funkcie.php"; 
// end funkcie

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Final PAGE</title>

popripade mozem spravit nahlady na dany problem , ale je to vyriesene tak z 90%

tu su nahlady :
problem.png
statistika.png
tazatel
Profil *
Zdá se, že máš několik nesouvisejících problémů a neumíš přesně popsat, co chceš.
Z toho, cos napsal, vůbec není zřejmé, co řešíš. Poznat z toho jde jen málo. V indexu se snažíš includovat soubor hlavicka.php, který (v tom místě, jako index.php) neexistuje.

$plan = 22; // 100% , vypočet splnenia planu - proč máš toto uvnitř cyklu?
$vysledok1 = (100 / 22) * $odpracovane; - takto se procenta nepočítají.
james2210
Profil
tak ako by si ich pocital ?
mimochodec
Profil
splnenovprocentech = 100 * hotovo / plán
Marti_n
Profil
Podľa mňa logickejšie je vypočítať % takto: splnené/plán * 100. Dáva to výsledok ako to od mimochodec, ale takto sa mi to viac páči :)
jenikkozak
Profil
Je výhodnější nejprve násobit a pak až dělit.
Marti_n
Profil
Aha, o tomto som fakt nevedel, ďakujem za odkaz :)
james2210
Profil
poupravil som to vypocitavanie podla toho co napisal v #9.

ale este mam problem ktory musi byt vyrieseny a viem že sa urcite da nejak vyriesit ale ja už neviem ako susal som vsetko co ma napadlo
na obrazku je kompletny popis aj vysledok coho chcem dosiahnut.

popis_problemu.png

99% aktualny kod je v #4

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: