Autor Zpráva
Stalker
Profil
Ahoj,

snažím se přijít na způsob, jak rozjet Stylus u mě na Macbooku, ale už s tím dlouze bojuju, a bohužel jsem se nikam neposunul.

Co mi přesně nefunguje? Kompilace ze stylusu do CSS. Svůj stylus soubor uložím například do souboru main.styl, avšak se mi už nedaří zkompilovat stylus soubor do čistého CSS.

Jak na to? Do svého notebooku jsem nainstaloval http://nodejs.org/ a pomocí příkazové řádky jsem na svoji "hlavní složku" v pc, v mém případě "Marek", spustil příkaz "npm install" a následně "npm install stylus", díky čemuž se mi do složky Marek nainstalovala složka "node_modules". A teď začínám tápat. Znamená to, že stylus mi bude teď fungovat v každé složce umístěné v hlavní složce Marek?

A jak mám udělat to, aby se mi ze stylusu stalo css? Zkoušel jsem různé příkazy dle tutoriálů, ale nic nepomohlo. zatím nechci používat nějaký kompilátor typu Grunt, či codekit. Spíš chci zjistit jak na to, dle základního principu příkazové řádky.

Také jsem někde viděl, že by se stylus měl instalovat pomocí příkazu npm install stylus -g, aby to bylo globální, ale ten mi háže nějakou brutální chybu:

npm ERR! Error: EACCES, mkdir '/usr/local/lib/node_modules/stylus'
npm ERR!  { [Error: EACCES, mkdir '/usr/local/lib/node_modules/stylus']
npm ERR!   errno: 3,
npm ERR!   code: 'EACCES',
npm ERR!   path: '/usr/local/lib/node_modules/stylus',
npm ERR!   fstream_type: 'Directory',
npm ERR!   fstream_path: '/usr/local/lib/node_modules/stylus',
npm ERR!   fstream_class: 'DirWriter',
npm ERR!   fstream_stack: 
npm ERR!    [ '/usr/local/lib/node_modules/npm/node_modules/fstream/lib/dir-writer.js:36:23',
npm ERR!      '/usr/local/lib/node_modules/npm/node_modules/mkdirp/index.js:37:53',
npm ERR!      'Object.oncomplete (fs.js:107:15)' ] }
npm ERR! 
npm ERR! Please try running this command again as root/Administrator.

npm ERR! System Darwin 13.3.0
npm ERR! command "node" "/usr/local/bin/npm" "install" "stylus" "-g"
npm ERR! cwd /Users/marek
npm ERR! node -v v0.10.29
npm ERR! npm -v 1.4.14
npm ERR! path /usr/local/lib/node_modules/stylus
npm ERR! fstream_path /usr/local/lib/node_modules/stylus
npm ERR! fstream_type Directory
npm ERR! fstream_class DirWriter
npm ERR! code EACCES
npm ERR! errno 3
npm ERR! stack Error: EACCES, mkdir '/usr/local/lib/node_modules/stylus'
npm ERR! fstream_stack /usr/local/lib/node_modules/npm/node_modules/fstream/lib/dir-writer.js:36:23
npm ERR! fstream_stack /usr/local/lib/node_modules/npm/node_modules/mkdirp/index.js:37:53
npm ERR! fstream_stack Object.oncomplete (fs.js:107:15)
npm ERR! 
npm ERR! Additional logging details can be found in:
npm ERR!     /Users/marek/npm-debug.log
npm ERR! not ok code 0

Chtěl bych pochopit jak to funguje, ale jak se zdá, skončím hned na začátku.

Předem díky z jakoukoli pomoc.
Kubo2
Profil
Stalker:
Na riadku 14 ti príkazový riadok napísal riešenie: „Please try running this command again as root/Administrator.
V tej chybovej správe ide v skratke o to, že príkaz npm nemá práva na čítanie/zapisovanie z/do adresára /usr/local/lib/node_modules/stylus (či v tomto prípade jeho vytvorenie - mkdir).

Hlbšie sa v systéme Mac nevyznám, uvedené informácie som vyčítal zo zaslanej chybovej správy.
Stalker
Profil
[#2] Kubo2
Tak Mac je unix, takže příkazová řádka je stejná jak i v Linuxu.

Jinak díky moc za tip. Tím pádem jde tento problém obejít přidáním příkazu "sudo" i když nevím, jestli to je zrovna korektní způsob. Každopádně chybu už mi to nepíše.

Teď teda druhý a hlavní problém. Musím instalovat stylus na každý projekt zvlášť, nebo stačí vytvořit vždy složku ve složce "Marek"? A hlavně, jak na tu kompilaci stylusu?
Stalker
Profil
Tak se mi nakonec podařilo najít tutorial, kde je to celkem pěkně ukázáno. https://www.youtube.com/watch?v=XEeXlrkItY8

Je to sice ve španělštině, ale konečně jsem přišel na kloub tomu základu, který jsem tolik hledal.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0