| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| oje Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 7. 2014, 19:29:17
Zdravím, téma jsem nenašel jinde. Trápí mě pozicování z toho důvodu, že napozicovaný text webové stránky se zobrazí jinak např. v opeře a jinak v chromu. Problém přetrvává v případě napozicování relative i absolute. Existuje nějaké řešení? Dočetl jsem se cosi o prefixech, ale to, pokud tomu dobře rozumím, můj problém neřeší.
|
||
| jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 14. 7. 2014, 19:44:55
Prosím o odkaz na živou ukázku.
|
||
| oje Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 7. 2014, 19:52:26
pro pracovní účely jsem to nahrál, nicméně je to pořád polotovar
http://bozponline.howto.cz/ na webu se v tuto chvíli střídá relativní a absolutní pozicování, nicméně ani při jen absolutním nebo jen relativním pozicování problém nemizí |
||
| mimochodec Profil |
#4 · Zasláno: 14. 7. 2014, 20:52:29
oje:
Je tam toho špatně tolik, že se to těžko po jednotlivostech komentuje. Takže jen pár bodů: - odděl css od html. Tak, jaks to vytvořil, úplně padá ta hlavní výhoda css, že na jednom místě (v css souboru) nadefinuješ styl, který zahrnuje několik vlastností a v html ho pak jen přiřadíš - nepozicuj absolutně tam, kde není důvod. Na téhle stránce důvod není. Menu může vypadat takto: <ul> <li><a href="podstatnajmenaa.html">Podstatná jména</a></li> <li><a href="pridavnajmenaa.html">Přídavná jména</a></li> <li><a href="slovesobyt.html">Sloveso "být"</a></li> .. <li><a href="nepravidelnaslovesa.html">Nepravidelná slovesa</a></li> </ul> Všechno ostatní zvládne css. Položkám LI nastav pozadí a rozměry. Není tam jedna chyba, která by se opravila a všechno bylo ok. |
||
| Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 14. 7. 2014, 21:15:22
Já bych doporučil na prvý řádek toto:
<!DOCTYPE HTML> Absolutní pozicování není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá, doporučuji použít standardní obtékaný layout. Relativní pozicování je na stavbu layoutu naprosto nevhodné. |
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0