Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
candiess Profil |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2014, 17:09:28
Zdravím, asi 2 dny bojuji s jedním (zjednodušeným) skriptem:
a.php <?php $advertID = 2; $_SESSION["advert"]["type"] = "advert"; $_SESSION["advert"]["mode"] = "update"; $_SESSION["advert"]["ID"] = $advertID; var_dump($_SESSION["advert"]); b.php <?php var_dump($_SESSION["advert"]); a výstup je type => advert, mode => update a ID => null. Nikde nedochází k přepsání session, session_start() je na každém ze skriptů. Uvažoval jsem nad nějakým BOMem ale celý projekt jsem proskenoval. Setkal se někdo s touto podivností? Díky moc |
||
Jozin Profil |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2014, 20:38:16
Zdravím, jakým způsobem se přejde na stránku b.php? Napsáním do adresy, odkazem, nebo odesláním nějakého formuláře?
|
||
candiess Profil |
#3 · Zasláno: 17. 8. 2014, 20:49:38
Jozin:
Ať se jedná o přímý přechod nebo POST data, výsledek je stejný. |
||
Jozin Profil |
#4 · Zasláno: 17. 8. 2014, 21:25:27
candiess:
Můžeš tedy třeba na pastebin případně tady postnout celé oba soubory? |
||
candiess Profil |
example.com/advert/editAdvert
<?php public function editAdvert() { $_SESSION["advert"]["type"] = "advert"; $_SESSION["advert"]["mode"] = "update"; $advertID = $this->params["at1"]; $advertData = $this->getAdvertData($advertID); if (empty($advertData)) $this->redirect("/", "Inzerát neexistuje."); $advertID = $advertData["advertID"]; $_SESSION["advert"]["advertID"] = $advertID; dump($_SESSION["advert"]); }?> example.com/advert/saveData <?php public function saveData() { dump($_SESSION["advert"]); }?> A jak píši, dump u prvního skriptu je s 3mi prvky, dump u druhého mi vypíše prvek s klíčem "advertID" na NULL. Už jsem přišel na to, že to dělá volání jedné třídy, ale ta třída nemá nic se SESSION společné, ani s nimi nic nedělá, takže se jedná o nějaký neidentifikovatelný bílý znak. Ale myslím si, že NetBeans neukládá podpisy UTF8 takže se motám v kruhu ... |
||
Jozin Profil |
#6 · Zasláno: 17. 8. 2014, 22:17:01
candiess:
Nepoužíváš například nějaký framework? Co vše se načítá/spouští/zpracovává, než se stránka opravdu zobrazí? Pokud si uděláš naprosto oddělený soubor od tohoto, kde bude jen: <?php session_start(); var_dump($_SESSION); je výstup správný? |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0