Autor Zpráva
zemepán
Profil
neviete prečo mi toto nefunguje?
<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-2"
http-equiv="content-type">
<title></title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<script src="menu.js"></script><br>
<br>
</body>
</html>

pričom v menu.js mám document.write("<a href='index.html'>Hlavní stránka</a>")
Radek Hrabůvka
Profil
Testoval jsem to v IE Firefoxu, Opeře, všude mi to fungovalo.
Z PSPadu mi vypadl zápis:
document.write('<a href=\'index.html\'>Hlavní stránka</a>');
ale jestli při použiji dva druhy uvozovek a strídám je, nebo jeden druh, a použiji escapování, je, aspoň v tomto případě jedno.

Nevím, v jakém (jakých) prohlížečích ti to nefungovalo, takže obecně:
- vypnutý JS v prohlížeči
- chyba v cestě k souboru *.js
peta
Profil *
document.write("<a href='index.html'>Hlavní stránka</a>") ... to by mohlo fungovat
document.write('<a href=\'index.html\'>Hlavní stránka</a>') ... to by take mohlo fungovat
document.write('<a href="index.html">Hlavní stránka<\/a>') ... takhle bych to napsal ja

1. Jak uz Radek psal, nejak mi schazi, kde ti to nefungovalo.
2. Pak, co ti pise JS konzola?
3. Odkaz na stranku, aby jsme si to mohli vyzkouset.

Mozna, ale ruku do ohne bych za to nedal, ze je problem v kodovani a pouzivas 2 ruzna kodovani win-1250 pro JS soubor a 8859-2 pro HTML soubor, vysledkem vepsani scriptu s jinym kodovanim muze byt nejake prikaz. Samozrejme bez zobrazeni Oznacene casti kodu ve Firefox (to bere kod, ktery je vygenerovan, coz je neco jineho jako view source) to muzu jen hadat.
Cili je treba davat pozor v jakem kodovani ti programy ukladaji soubor, pripadne se podivat v programu, ktery ukazuje jake pouziva kodovani, protoze dneska si to otevre kde co a nepoznas, zda je soubor v UTF nebo v cemkoli jinem, pokud to tam nenapise do rozku.
zemepán
Profil
ked dam namiesto <script src="menu.js"></script>
toto
<div class="menu">
<b>Nadpis</b>
<a href="#">polozka 1<br /></a>
<a href="#">polozka 2<br /></a>
<a href="#">polozka 3<br /></a>
<a href="#">polozka 4<br /></a>
<a href="#">polozka 5<br /></a>
</div>
tak mi to funguje
zemepán
Profil
lepsie by bolo keby to fungovalo s <script src="menu.js"></script>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0