Autor Zpráva
jk22
Zdravím,

mám takový ten klasický IT background. Nicméně začínám s programováním a rád bych se zde dozvěděl, jaké mám šance. Předem musím zmínit, že jsem dost slabý na matematiku a moc mi nejde takové to analytické myšlení.

Naučil jsem se html, css a teď i sql, jenomže, co si budem, jsou to všechno jazyky nepříliš složité - tím samozřejmě netvrdím, že je ovládám na profesionální úrovni - abych to uvedl na pravou míru, tak těmto jazykům rozumím.

Teď k mé otázce, kvůli budoucí práce potřebuji rozšířit své znalosti o jeden vyšší programovací jazyk a to buď jscriptem, či php a tímto, bych se Vás zkušených, rád zeptal, se kterým bych měl podle vás začít a který je "jednodušší" a lépe naučitelný.

Na základní škole jsem začínal s Pascalem a na střední s C++. Upřímně, byl jsem v tom hrozný, nic jsme se nenaučil, prostě mi to nelezlo do hlavy. Má vůbec cenu se pouštět do vyššího jazyka typu jscript/php? Nebo se mám držet u země a zdokonalovat se v tom, co znám?
Fakt mi příjde, že na to nemám hlavu i když vím, že by mne to bavilo.
Je nějaká šance, že bych se to naučil tím, že bych to prostě neustále šrotil? Nebo musím být vyloženě nadaný...? :(
Alphard
Záleží, co v té práci budete dělat. Je rozdíl mezi ověřením vyplnění formuláře s posláním výsledků na mail a vývojem komplexního frameworku/CMS/eshopu apod. Zatímco to první se naučí snad každý, kdo zvládl html, to druhé je jiná liga.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0