Autor Zpráva
Pericolosisimo
Profil
Dobrý den,

Mám následující problém, nejsem moc zdatný v html a tak dále a proto použivám software website x5.
Vše fungovalo až do teď v pohodě a já jsem si klidně mohl dělat své stránky.
Jenže teď jsem se dostal k problému v software lze vytvořit bez problému jakýkoliv formulář z automatickým zápisem do DB.

Jenže na zobrazené dat z db již žádný formulář není k dispozici :(

mohu pouze vytvořit stránku z vlastním HTML kódem.

můžete mi někdo napsat vzor jak se pomocí html napojit do DB udělat z ní výpis tabulky o 3 sloupcích a u každého řádku možnost smazání záznamu z DB

zkoušel jsem již více možností, ale jako naprostý lajk jsem už 4 den neuspěl a tak to teď v 5:44 vzdávám a jdu spát.

Všem co mi pomohou předem díky.
juriad
Profil
Nejspíš jsi narazil na hranice technologie. Podle tohoto (a dalších vláken) umí Website X5 do databáze pouze zapisovat. Zobrazování dat z databáze si musíš naprogramovat sám (v PHP, ono totiž HTML nic takového vůbec neumí). Zobrazení snad ještě nějak půjde, ale smazání nejspíš pravděpodobně ne (nebo hodně drsným znásilněním platformy).
Pericolosisimo
Profil
juriad:
Podle poslední odpovědi právě je možné napsat vlastní kód (údajně i v PHP) a vložit je do onoho HTML objektu, který je součástí systému.
Jenže já zaboha nevím jak ten kód napsat. nemohl by to někdo vyzkoušet na demu programu a poradit mi, zkoušel jsem to standardně, ale buď někde dělám chybu, nebo to prostě neumím vepsat.
Marschmallow
Profil
Pericolosisimo:
Do HTML souboru nelze zapsat PHP skript. Abys mohl nějak pracovat s PHP, musí mít daný soubor příponu .php, ne .html.


Tady už se budeš muset asi naučit pracovat se skriptovacími jazyky...
Pericolosisimo
Profil
Marschmallow:
vycházím z odkazu viz citace :
Yes. You may want to write your own PHP code to retrieve the data and show it inside an HTML object of WSX5 Wink
Marschmallow
Profil
Pericolosisimo:
Pro správný běh PHP musí mít soubor příponu .php. Tedy pokud běží lokálně a není externě spouštěný. Na tom se všichni shodneme, ne?
Pericolosisimo
Profil
Marschmallow:

Jo na tom se shodneme, a website si samo stránky do php převede, jen proste nevím jak to napsat.
lionel messi
Profil
Pericolosisimo:
jen proste nevím jak to napsat.
Nejako takto*, okomentoval som ti to:
<?php
$server = "db.example.com"; //v úvodzovkách musí byť názov servera
$login = "meno"; //v úvodzovkách musí byť prihlasovacie meno
$heslo = "veslo"; //v úvodzovkách musí byť skutočné heslo k db
$db = "db"; //v úvodzovkách musí byť názov db
$link = mysqli_connect($server, $login, $heslo, $db); //toto sa postará o pripojenie k db
$query = "SELECT * FROM tabulka"; //zostavíme najjednoduchší dotaz, vyberieme všetky stĺpce našej tabuľky z db, zvýraznenú časť nahraď skutočným názvom tvojej tabuľky
$result = mysqli_query($link, $query); //vykonáme dotaz

//až teraz začneme ťahať dáta
while ($row = mysqli_fetch_array($result))
{
     echo $row["id"]. " " .$row["meno"]. "<br>"; //vypíše hodnoty prislúchajúce stĺpcom id a meno, zvýraznené časti zodpovedajú ich názvom
}
?>

Toto je iba veľmi zjednodušený výpis fiktívnej tabuľky s 2 stĺpcami id a meno, vypíšu sa oddelené medzerou, každý v novom riadku. Ešte presnejšie by sme ti vedeli poradiť, keby si napísal, ako presne chceš dáta vypisovať (do tabuľky, pod seba, vedľa seba…), ale to už sú jednoduché úpravy. Ak by si narazil na akýkoľvek problém, napíš.

*) Website X5 určite v nejakom súbore má uložené údaje k db, keďže však program nepoznám, radšej som ich napísal na začiatok skriptu.

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: