Autor Zpráva
ondra.prenek
Profil
Ahoj, mám dotaz.

Dělám na inzerční stránce, kde se návštěvník stránky nejprve musí registrovat( a potom přihlásit samozřejmě) než vloží příspěvěk. A aby nemusel vypisovat dvakrát kontaktní informace při vytvoření inzerátu, chtěl bych, aby se vybrala data z jeho registrace. Tedy bych potřeboval aby se jeho email, popřípadně jméno z tabulky registrace vložilo do tabulky inzeraty.

Existuje nějaký příkaz, pomocí kterého to půjde?
yFang
Profil
ondra.prenek:
A proč to potřebuješ ukládat dvakrát? Nestačí ti to mít uložené u uživatele a u inzerátu mít jen id uživatele, který ho vytvořil?
Taps
Profil
ondra.prenek
je vhodne vytvorit dve samostatne tabulky a provazat je pomoci relace
ondra.prenek
Profil
a jak tedy uložím id toho uživatele?
Taps
Profil
ondra.prenek:
Jakmile se uživatel přihlásí tak převezmeš jeho id a uložíš např. do session a v okamžiku kdy bude vkládat inzerát uložíš do databáze toto id
ondra.prenek
Profil
Tak proč ukládat id když můžu hned pomocí session uložit jeho email? Není to jednodušší?
Alphard
Profil
ondra.prenek [#6]:
Teď se vám to může zdát jako jednodušší, ale lepší je ukládat id. Je to pružnější, na spojování tabulek stojí relační databáze. Viz www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=827 a další díly.
ondra.prenek
Profil
omlouvám se , ale stejně když jsem si přečetl asi deset článků o session nevím jak by měl vypadat kód :/.
takhle vypadá kód s loginem. Obsahuje taky session ale jen proto, že mi ho tam pomohl napsat někdo jiný.
Byl by někdo tak hodný a zkusil to jednoduše napsat?


<?php
      session_start();
      if($_GET['logout'])
        {
        session_destroy();
        echo "Byl jsi odhlášen.<meta http-equiv='refresh' content='3;url=index.php'><br>";
        } 
        if($_SESSION['login'])
        {
         echo "<br>Uživatel <b>" .$_SESSION['login']."</b>  je přihlášen";
        ?>  

 <div id="odkazzpatky">                                       
 <br>Zpět na<b><a href="http://www.eburza.8u.cz"> hlavní stránku</a></b>
  <br><br><b><a href='?logout=true'>Odhlásit se</a><br>
</div>
 <?php
        }
        else
        {
  ?>
    <h3>Přihlášení</h3>
        Přihlašovací jméno: <input type="text" name="login"><br><br>
        Heslo: &nbsp;<input type="password" name="heslo"><br><br>
        <input type="submit" name="prihlaseni" value="Přihlásit se"><br>
      </form>
Taps
Profil
ondra.prenek:
Pokud mas uzivatele ulozene v databazi tak se podivej na tento navod http://pecan.cz/index.php?id=38&n=registrace-prihlaseni-uzivatelu + doporucuji i souvisejici clanky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: