Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lamič Profil |
#1 · Zasláno: 28. 12. 2014, 16:52:52
Ahoj dělám jeden takový eshop.. Nyní řeším takový neobvyklý problém s přidáním produktu do databáze..
vše mi funguje jak má. Do databáze se vloží, název, obrazek, popis produktu, cena, počet ks skladem, či kategorie, kod produktu a ean. U posledních dvou jsem ale zjistil že ukladají pouze čísla a písmena když se tam snažím vložit třeba pomlčky (př. HP-S-00704-2) napíše mi to chybu při vkládání Unknown column 'HP' in 'field list' a záznam se neuloží do databáze - což je v pořádku, když nastala chyba... Jak jsem psal čísla a písmena to vezme ale asi ty pomlčky jsou problém... Můj tip je, že je problém v tabulce produkty kam se vkládají a je tam zvolený špatný datový typ... (zkoušel jsem jej tedy změnit na text i VARCHAR) oboje se stejným výsledkem .. Porovnání dat. typ utf8_czech_ci ,nulový - ne, výchozí-žádná nějaká rada v čem může být zakopaný pes? |
||
Zechy Profil |
#2 · Zasláno: 28. 12. 2014, 17:00:56
lamič:
A vkládáš to tam v uvozovkách? Když tak může i pomoct, jak ten dotaz vypadá. |
||
lamič Profil |
Zechy:
Jsem proste blbej.... jj měls pravdu vyřešeno děkuji... |
||
Zechy Profil |
lamič:
Jak jsem říkal, poslední dva ukládáš bez apostrofů, tudíž tam nevkládáš string, ale hodnotu, ze které, jak můžeš vidět, si databázový server myslí, že vkládáš nějaký výraz se sloupcem tabulky. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0