Autor Zpráva
Lukáš Blažek
Profil
V CSS mám toto
header {
    width: 49%;
    height: 260px;
    float: left;
    background: url("C:\vlk\modra.png");
    box-shadow: 3px 3px 5px #000000;
}

article {
    float: right;
    width: 49%;
    height: 260px;
    background: url("C:\vlk\zelena.png");
    box-shadow: 3px 3px 5px #000000;
}

body {
    background: url("C:\vlk\zluta.png");
}

.cistic {
    clear: both;
}

v .html toto
<body>
    <header>
    <img src="C:\Obrazky\wolf_logo.png" alt="Vlk_Logo" class="wolf_logo">
    <h2 class="texth2">Blog o Vlcích </h2>
    </header>
      <article>
      <img src="C:\vlk\vlkgif.GIF" alt="Vlci gif" style="position: relative; top:40px; left:12%; width:150px;height:150px" border="2 solid" class="ramec">
      <img src="C:\vlk\vlkgif2.GIF" alt="Vlci gif2" style="position: relative; top:40px; left:27%; width:150px;height:150px" border="2 solid" class="ramec">
      </article>
      <div class="cistic"></div>
    <section>
    <table align="center" class="tabulka">
      <tr>
        <td><h1>Vlci</h1></td>
      </tr>
    </table>
    <p></p>
    </section>
  </body>
Kde je chyba ? teď nemyslím nějakou pořádkovou či aby to vypadalo pekně, teprve se učím, ale myslím si že to má něco společného s tím <div> a to že je mám float, nevíte někdo ? Pozadí se nenastaví ale když dám barvu určenou #000000 funguje, čím to je ?
lionel messi
Profil
Na prečítanie možno pomôže: Proč nefungují obrázky. Cesta C: nie je najvhodnejšia, lepšie je používať relatívne cesty.
Tomáš123
Profil
Lukáš Blažek:
Pozadí se nenastaví ale když dám barvu určenou #000000 funguje, čím to je ?
Typujem, že tým, že obrázok na zvolenej ceste neexistuje. Niekedy spôsobuje dosť veľký rozruch to, že cesty ku obrázkom zo súboru CSS sa nepočítajú od indexovej stránky. Ak máš obrázok v tej istej zložke ako súbor CSS, môžeš ho načítať zápisom background: url('obrazok.format')....

Ako píše kolega, často je lepšie používať relatívne cesty.
Chro.
Profil
Podle mě to nefunguje protože ve vlastnosti background se deklaruje nejprve barva a potom případně obrázek pozadí. Buď nejprve deklaruj barvu a pak obrázek, nebo rovnou použij vlastnost background-image.
Bubák
Profil
Chro.:
Podle mě to nefunguje protože ve vlastnosti background se deklaruje nejprve barva a potom případně obrázek pozadí.
Ne, na pořadí nezáleží a deklarace barvy je nepovinná.
Pořadí je vhodné dodržovat kvůli přehlednosti kódu.
Barvu pozadí je vhodné deklarovat pro případ nenačtení obrázků.
Lukáš Blažek
Profil
A mohli byste mi prosím říct jak vložím soubor s obrázky do relativní cesty ? Když jsem se díval na tutoriálo nějaké cesty tam byly ale já to nepochopil tak jsem to přeskočil a jel dál. Používám windows 7
lionel messi
Profil
Lukáš Blažek:
A mohli byste mi prosím říct jak vložím soubor s obrázky do relativní cesty ?
Jasné, ale v ktorom adresári máš stránku a v ktorom obrázok?
mimochodec
Profil
Lukáš Blažek:
Pojem "relativní" znamená, že cestu nezadáváš absolutně, tzn. ve tvém případě "C:\......", ale vůči té stránce, která si pro něj sahá.

- když je obrázek ve stejné složce jako html soubor, zadáš prostě <img src="soubor.gif">
- když je obrázek v podsložce, zadáš adresu vč. cesty, tzn. <img src="slozka/druha/soubor.gif">
- když je obrázek výše nebo jinde, použiješ skok o úroveň výše: <img src="../vedlejsislozka/soubor.gif">

Toto a více najdeš na té stránce, kterou se ti tady lionel messi snaží doporučit.
Lukáš Blažek
Profil
Vysvětlete mi prosím jaktože tohle:
background: url("C:\vlk\modra.png") repeat;
nefungovalo, a tohle:
background: url(../../../../../vlk/zluta.png) repeat;
Funguje ? :D


mimochodec:
Aha aha jasně už chápu, díky :)


Díky moc za to doporučení s relativní cestou Lionel a Mimochodec, už nemusim rozepisovat cesty jak magor, moc pomohlo, díky !!! :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: