Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martin1312 Profil |
#1 · Zasláno: 19. 1. 2015, 00:37:48
Zdravím Vás,
viem, že sa toto konkrétne netýka tvorby webu, ale neviem, kam sa obrátiť. Verzujem súbory pomocou Git-u v Netbeans. Potreboval som premenovať niektoré súbory aplikácie, konkrétne som zmenil iba prvé písmena súboru z malého na veľké. V Netbeans sa mi začali zobrazovať súbory označené ako Deleted, ale myslel som, že to je iba nejaká chyba. Urobil som commit a súbory sa vymazali (tie premenované). Mám ešte ďalšiu zálohu a teda som nahral zálohované súbory na svoje miesta, namiesto vymazaných. Ale Netbeans mi ich stále zobrazuje označené na vymazanie, aj pri ďalšom commite sú označené ako vymazané. Potom som googlil a dozvedel som sa, že premenovanie súborov robi Git-u dosť veľký problém, ale žiadne použiteľné a funkčné riešenie som sa nedozvedel. Ako zrušiť označenie súborov ako vymazaných? Prípadne ako v budúcnosti premenovávať súbory, aby to nerobilo problém? Ďakujem za každú radu. Ešte by som podotkol, že v Git nie som žiaden expert, používam ho vrámci klikania v Netbeans. |
||
juriad Profil |
martin1312:
git neumí přejmenovávat. Jediné co git umí je odhadnout, že dva soubory (smazaný a nový) obsahují velké procento společných řádků. Jak by se měl git zachovat pokud soubor přejmenuješ a pak jeho obsah úplně změníš? To přece už není ten samý soubor. Ideálně používej pro přejmenování přikaz git mv .
Nějak jsem nepochopil, zda jsi to vyřešil, nebo ne. Co ti teď ukazuje git status ?
Pokud je v aktuálním adresáři nevidíš a git status je ukazuje jako odstraněné, stačí jejich odstranění přidat do indexu a commitnout. To uděláš pomocí git rm název-smazaného-souboru a následným commitem.
Umíš používat alespoň trochu git v konzoli, nebo jen čistě v Netbeans? |
||
martin1312 Profil |
#3 · Zasláno: 19. 1. 2015, 12:51:25
juriad:
Ďakujem za reakciu. Akurát som to vyriešil cez konzolu. Dal som premenované súbory znova pridať cez git add a potom to už išlo. Zaujímavé ale je, že keď som to robil cez Netbeans, tak to na add nereagovalo, ale cez konzolu áno.
Vyskytol som mi ale ďalší problém a to, že ten commit z konzoly sa mi nedarí pushunuť na remote server. Ešte niečo vyskúšam a prípadne napíšem. |
||
martin1312 Profil |
#4 · Zasláno: 19. 1. 2015, 19:18:14
Tak aj problém s
Push sa mi podaril vyriešiť (ani sám neviem ako).
juriad: Mohol by si mi, prosím, vysvetliť rozdiel medzi Index, Working Tree a HEAD? Dosť sa v tom strácam. Googlil som, ale nepochopil :D Akurát, že Head ukazuje na posledný commit? |
||
juriad Profil |
#5 · Zasláno: 19. 1. 2015, 23:00:25
Zkus si přečíst tuto kapitolu knihy o gitu: http://git-scm.com/book/cs/v1/Z%C3%A1klady-pr%C3%A1ce-se-syst%C3%A9mem-Git-Nahr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD-zm%C4%9Bn-do-repozit%C3%A1%C5%99e
A pokud budeš mít zájem, přečti si i zbytek; pochopíš, proč jsou v gitu často věci řešené trochu podivně. A také pak můžeš odhadnout, co vlastně to které tlačítko v Netbeans dělá. V gitu neexistuje jednoznačná terminologie - index, stage a cache jsou často vyjádřením stejné skutečnosti. |
||
juriad Profil |
#6 · Zasláno: 19. 1. 2015, 23:02:13
O větvích (a ukazateli HEAD) je celá kapitola. http://git-scm.com/book/cs/v1/V%C4%9Btve-v-syst%C3%A9mu-Git-Co-je-to-v%C4%9Btev
|
||
martin1312 Profil |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2015, 00:43:06
Ďakujem, preštudujem si to.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0