Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
juraj Profil |
#1 · Zasláno: 31. 1. 2015, 15:49:30
Zdravím
Mám dotaz.Existujú nejaké funkcie v php,keď chcem, aby stránka fungovala aj offline? Mám napr. formulár v php,v ktorom užívateľ zadáva udaje,ale keď náhodou vypadne spojenie s internetom, aby sa tie údaje nestratili ale po nabehnutí na online sa údaje zapísali do databazy. dakujem za rady a tipy |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:10:34
juraj:
V PHP nic takového samozřejmě řešit nejde, to pracuje na servru a ne v prohlížeči uživatele. Ale je možné to co jsi popsal vytvořit v javascriptu. |
||
juraj Profil |
#3 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:15:47
Keeehi:
aké príkazy mám hľadať, aby som to našiel? Pomocou HTML5 sa mi nechce lebo veľa prehliadačov to nepodporuje ďakujem |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:17:31
juraj:
Toto by ti mohlo pomoci http://jecas.cz/zalohovani-formularu |
||
juraj Profil |
#5 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:23:29
a keď dôjde k výpadku internetu,ak sa mu môže zobrazovať stránka s údajmi, keď nemá vôbec spojenie s internetom? Ak je web napísaný v php? Môže sa používať aj cache?
dakujem |
||
Taps Profil |
juraj:
„a keď dôjde k výpadku internetu“ Asi je nutné si uvědomit, co tím výpadkem je myšleno - výpadek internetového připojení na straně klienta či výpadek webhostingu (čili serverové části) |
||
juraj Profil |
#7 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:27:47
výpadok na strane klienta napr
|
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:35:35
juraj:
„a keď dôjde k výpadku internetu,ak sa mu môže zobrazovať stránka s údajmi, keď nemá vôbec spojenie s internetom?“ Ta stránka se samozřejmě musí načíst před výpadkem. Javascript pak už pracuje v rámci prohlížeče a komunikace se servrem není nutná. Dá se to třeba implementovat tak, že odeslání formuláře si převezme javascript. Pokusí se ho AJAXem odeslat a když se mu to nepodaří, údaje si zálohuje podle toho článku který odkázal Taps (internet k tomu není pořeba, to je taky důvodem proč se v tom článku tak často vyskytují slova local a lokální). Pak může v určiých intervalech kontrolovat, zda už je spojení aktivní a pokusi se údaje posla znovu. Protože je má uložené, je možné vypnout prohlíže a po jeho opětovném zapnuí k nim bude mít přístup, takže se o kontakt může pokoušet i potom. Samozřejmě o kontak se nepokouší při zavřeném prohlížeči protože v tu dobu žádný javascript neběží. |
||
Fisir Profil |
#9 · Zasláno: 31. 1. 2015, 16:43:26
Reaguji na Keeehiho:
„Ta stránka se samozřejmě musí načíst před výpadkem.“ Prvně ano, ale druhé načtení se může odehrát i bez funkčního připojení a stránka může fungovat. Je to nějaká nová technologie z HTML5 (nijak podrobně jsem to nezkoumal), hezky je to vidět na DevDocs.io. |
||
Davex Profil |
#10 · Zasláno: 31. 1. 2015, 20:55:11
Fisir:
Používá se tam AppCache. |
||
Tomáš123 Profil |
juraj, Keeehi:
Keď ale medzi uložením údajov do užívateľovho počítača a pripojením sa ku serveru dôjde k zmazaniu cache, údaje sa nepodarí zachrániť. |
||
Keeehi Profil |
Tomáš123:
Jsou různé typy lokálních uložišť a někerá jsou perzistentní méně, jiná vice. Dokonce se dají teoreticky využívat i taková místa, která bys normálně nečekal. Třeba tady se můžeš podívat, kam všude se dá do prohlížeče uložit nějaká informace. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0