Autor Zpráva
ikoa
Profil
Dobrý den, potřeboval bych poradit asi mi něco hodně uniklo :-)

kod mi fungoval, kde se na indexové strance v divu vypisoval obsah,

 <?php
            $stranka = $_GET["stranka"];

            if ($stranka == "") {include "foto_uvod.php";}
            else {include "bez_foto_uvod.php";}
            ?>

pak jsem ale přidal htaccess a převedl na statické html a už se mi jaksi obsah na indexové stránce neobjevuje. Chápu to tak, že indexová stranka= už není prázdná a tudíž podmínka nesouhlasí. Jenže co tam napsat nebo jak to obejít? Děkuji

RewriteEngine on
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*).html
RewriteRule ^(.*).html index.php?stranka=$1 [nc,L,QSA]
Marschmallow
Profil
ikoa:
V tom skriptu zkus nastavit koncovky souborů na .html. Mělo by to fungovat...
 <?php
            $stranka = $_GET["stranka"];
 
            if ($stranka == "") {include "foto_uvod.html";}
            else {include "bez_foto_uvod.html";}
            ?>
ikoa
Profil
nene nefunguje :-(

Na téhle indexové stránce, mám i v jiném kodu vložené stránky např if ($stranka == "sluzby") {include "sluzby.php";} a ty jsem nepřepisoval ručně na html a zobrazují se dobře.
Ale u té první ta podmínka asi nesouhlasí nebo co.
lionel messi
Profil
ikoa:
Skús na začiatok kódu pridať:
<?php
var_dump($_GET["stranka"]);
?>

a hlavne sleduj, čo sa vypíše.
ikoa
Profil
vypsalo
string(5) "index" 


ahá tak samotný index :-D děkujůůůůůů, cpal jsem tam všechno možný, ale samotný ne. Ještě jednou hodně moooooooooooc děkuju.
ikoa
Profil
Teď jsem si všimnul zpětně, že je to trošku jinak .... ono si to sice zobrazuje správně pod www.neco.cz/index.html , ale už né pod přímou adresou www.neco.cz nevíte prosím ještě co s tím?
Marschmallow
Profil
ikoa:
www.neco.cz/index.html
Přípona musí být .php!
ikoa
Profil
a kde? ona je přece v php jen mi jí převede kod v htaccesu na html.
Corwin
Profil
otázka... k čemu je přepis na koncovky html? není princip hezkých url náhodou nemít tam žádné koncovky a parametry? osobně bych volil rewrite na www.neco.cz/stranka/.

jinak podmínka if ($stranka == "") sice není úplně pěkně napsaná, ale když zadáš root webu "www.neco.cz/", měla by být splněna, tedy měl by být načten index. jestli není, možná bude něco blbě v php.

co zkusit poslat reálnou url webu?
ikoa
Profil
určitě máš pravdu, bez koncovky to vypadá lépe, zkusím to ... A také děkuju všem za vaše rady a váš čas, už je to zdárně vyřešené rozšířením podmínky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: