Autor Zpráva
ice
Profil *
Jak zrusit ramecek u tabulky pres styly?
Timy
Profil
table {border:none}
ice
Profil *
mam to tak,
table.bez, table.bez td{
border-style:none;}

protoze tam mam jeste bunky a ty zlobi. tak to tvoje nefunguje jak ja chci, ale moje se mi zda moc rozepsany?
Timy
Profil
No, ona tabulka normálně nemá ohraničení, takže možná bude řešení ji žádné nedávat;-) Jinak mě kratší zápis nenapadá
Radek Hrabůvka
Profil
Timy table {border:0}
ronan
Profil *
Proc to chces delat pres styly, kdyz muzes normalne napsat <table border="0"> ? Jinak dost dobre nechapu, proc ti to, co poslal Timy nefunguje, mozna bys nam mohl dat odkaz.
ice
Profil *
protoze tech tabulek je vic, takze by se melo usetrit par znaku nez to ke kazde zadavat.
ronan
Profil *
ice: Asi tě dost dobře nechápu a možná je tudíž to, co píšu, zbytečný:), ale zkus si tom případě nadefinovat:


<style>
.noborder {border-style: none !important; }
</style>


A pak už v kódu

<tr><td class="noborder">Ahoj</td>


Pokud ti ale funguje to tvoje, těžko to už "míň rozepíšeš"...
ice
Profil *
tech tabulek je tam hafl a davat to ke kazde bunce je blbost, myslel jsem ze bych to u table zakazal a bunka by to prevzala.
ronan
Profil *
Zdá se mi divné, že ti nefunguje to, co ti poslal Radek a Timy. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že tam chybí středník (ja ho vždy dávám všude, proto doteď nevím, jestli slouží pouze k oddělení více vlastností nebo musí být jako ukončovací znaménko všude).. Také je možné, že ten příkaz z CSS popíráš někde v kódu nějakým <table border="1">, proto zkus do CSS vložit:

table {border: none !important; }

Jestli ti tohle nechá zmizet pouze rámeček u tabulky, ale ne u buňky, vlož tam ještě:

td {border: none !important; }

Jinak už vůbec nevím a neporadím, protože jestli ti tohle nefunguje, nejspíš je chyba někde jinde. Zkus to a když to nepůjde, hoď sem odkaz na tu stranku nebo zkopíruj kód a snad ti někdo poradí.
peta
Profil *
ronan
videl jsem pouzivat
border:0 solid inherit; (inherit nevim presne, jak se pise)
videl jsem u tabulky pouzit
border-spacing:0;_border-collapse:collapse;border:0 solid inherit;
a uplne 100% by melo byt
border-spacing:0 !important;_border-collapse:collapse !important;border:0 solid inherit !important;

border-spacing je Mozilova vlastnost ramecku
border-collapse je Explorerova vlastnost ramecku
border:0 solid (nekdy staci bez inherit)
!important nastavuje stylu, ze je prioritni ikdyz logicky by se normalne treba pouzil styl z predchozich definic

pak je taky mozne, kdyz mas class, pouzit ID nebo
misto
.aaa {}
toto (pozor, bez mezer):
table.aaa {}
<table class="aaa">

s id to vypada:
#aaa {} (ale melo by stacit i toto)
toto (pozor, bez mezer):
table#aaa {}
<table id="aaa">
ronan
Profil *
peta
Pěkný výčet, sice jsem zase o něco chytřejší ;), ale co bylo špatně v mém předchozím spotu? To, co jsem napsal, by mělo fungovat ve všech prohlížečích, ne? Jo a proč určuješ styl a barvu rámečku, když stejně není použit?

Co se týče ID, už jsme to zmiňovali, ale iceovi se nelíbila zbytečná rozepsanost a komplikovanost tohoto řešení.
peta
Profil *
ronan ID, aha, sory, ja necet vse, jako dycky :)
Proc urcuji ramecek? V jakych prohlizecich testujes? Ja mam zkusenosti, ze pokud neuvedu druh ramecku, tak se none nebo 0 ignoruje. A mam zkusenosti, ze zrovna none nektere prohlizece nezajima. (Mozna sem to zrovna testoval v necem archaickem, ted netusim)
(sirka typ barva)
typ = none / solid / double ...
0 solid
Takze nastavim pro jistotu sirku na 0 a nastavim solid, kdy pro vsechny strany nastavi ramecek stejne.
U buttonu a inputu je to treba jistota.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0