Autor Zpráva
ikoa
Profil
Dobrý den, prosím o radu, první odkaz funguje bez hover a zbylé dva jen s hover, ........... jak to udělat aby první odkaz fungoval i s hover?
<td><a href="sluzby.html">
                <?php
            $stranka = $_GET["stranka"];
            if ($stranka == "sluzby") {echo '<img src="obr/sluzby2.jpg" width="151" height="54" alt="služby" border="0">';}
            else {echo '<img src="obr/sluzby1.jpg" width="151" height="54" alt="služby" border="0">';}
            ?>   
                </a></td>
               
<td><a href="ceny.html"><img src="obr/ceny1.jpg" onmouseover="this.src='obr/ceny2.jpg';" 
                onmouseout="this.src='obr/ceny1.jpg';" width="151" height="54" alt="cenik" border="0"></a></td>
              
<td><a href="kontakt.html"><img src="obr/kontakt1.jpg" onmouseover="this.src='obr/kontakt2.jpg';" 
                onmouseout="this.src='obr/kontakt1.jpg';" widtht="152" height="54" alt="kontakt" border="0"></a></td>

Moderátor juriad: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Keeehi
Profil
ikoa:
Odkaz funguje vždy a nezávisle na nějakém vizuálním efektu. Z toho popisu asi nebude nikdo moc moudrý. Zkus znovu a lépe popsat to, čeho chceš dosáhnout.
Bubák
Profil
Keeehi:
Trvalo mi dlouho pochopit, co asi ikoa chce, myslím si, že mu jse o to, že u odkazů ceny.html a kontakt.htm se při hoveru mění javascriptem (onmouseover, onmouseout) src obráků, kdežto u odkazu sluzby.html ke změně obrázku nedochází.
Myslím si, že požadovanou úpravu kódu zvládne lepič kódu začítečník, jen nevím jak se jmenují obrázky, které se mají zobrazit při hoveru.
ikoa
Profil
Ano přesně tak, omlouvám se za nezrozumitelnost, obrázky jsou obr/sluzby1.jpg a obr/sluzby2.jpg. Nedaří se mi vepsat do skriptu onmouseover, onmouseout.
Keeehi
Profil
                <?php
            $stranka = $_GET["stranka"];
            if ($stranka == "sluzby") {echo '<img src="obr/sluzby2.jpg" onmouseover="this.src='obr/sluzby1.jpg';" 
                onmouseout="this.src='obr/sluzby2.jpg';" width="151" height="54" alt="služby" border="0">';}
            else {echo '<img src="obr/sluzby1.jpg" onmouseover="this.src='obr/sluzby2.jpg';" 
                onmouseout="this.src='obr/sluzby1.jpg';" width="151" height="54" alt="služby" border="0">';}
            ?>   
ikoa
Profil
Děkuji, takhle jsem to zkoušel také prvně, ale hlásí mi i toto na řádcích chyby v řetězci, problém s apostrofy a uvozovkami navzájem, tak právě nevím jak na to.
lionel messi
Profil
ikoa:
hlásí mi i toto na řádcích chyby v řetězci, problém s apostrofy a uvozovkami navzájem, tak právě nevím jak na to.
Odpoveď je escapovanie. Pred znaky, ktoré zodpovedajú ohraničeniu reťazca treba pridať spätné lomítko.

if ($stranka == "sluzby") {echo '<img src="obr/sluzby2.jpg" onmouseover="this.src=\'obr/sluzby1.jpg\';" 
                onmouseout="this.src=\'obr/sluzby2.jpg\';" width="151" height="54" alt="služby" border="0">';}
            else {echo '<img src="obr/sluzby1.jpg" onmouseover="this.src=\'obr/sluzby2.jpg\';" 
                onmouseout="this.src=\'obr/sluzby1.jpg\';" width="151" height="54" alt="služby" border="0">';}
ikoa
Profil
Děkuju moc za dobré rady všem, funguje to :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: