Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
nepolíbená Profil |
#1 · Zasláno: 14. 3. 2015, 13:36:54
Ahoj
Jak propojit s html externí js, chápu a fungovalo mi to. Ale zkouším si různé příklady a nechápu, proč mi toto externě nefunguje: var x = 5; var y = 6; var z = x - y; document.getElementById("demo").innerHTML = z; Má se to z externího souboru zapisovat jinak? Děkuji. |
||
lionel messi Profil |
nepolíbená:
„Má se to z externího souboru zapisovat jinak?“ Nie, v tejto diere myš nebude. :-) V JS kóde chybu nevidím, skús ukázať HTML (ideálne vo forme živej ukážky). |
||
weroro Profil |
#3 · Zasláno: 14. 3. 2015, 13:44:53
nepolíbená:
Je dosť možné, že pripájaš externý JS súbor na začiatku dokumentu (v <head>) a v tej chvíli ešte neexistuje element s id="demo". |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2015, 13:46:30
Reaguji na nepolíbenou:
Externí skript funguje přesně stejně jako interní, jediný rozdíl je v tom, že jeho stažení může trvat déle, ale na druhou stranu se zase může kešovat, takže opakované načtení stránky bude naopak rychlejší. Chyba bude v něčem jiném. Stránka se rozebírá postupně, skripty se vykonávají okamžitě, jak jsou načtené (interní i externí). Jsi si jistá, že element s id="demo" existuje v okamžiku, kdy se spouští skript? Nedáváš externí <script> do <head> , zatímco interní jsi měla na nějakém rozumnějším místě? (On totiž <script> v <head> nemá moc smysl.)
|
||
nepolíbená Profil |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2015, 13:48:25
weroro:
Ano. Přesně takhle ho připojuju, takže tohle je problém? Mám ho připojit až v body? |
||
lionel messi Profil |
nepolíbená:
„Ano. Přesně takhle ho připojuju, takže tohle je problém? Mám ho připojit až v body?“ Áno, ale v každom prípade až za element s id demo (inak sa situácia nezmení). Externé skripty sa v súčasnosti pomerne často pripájajú napr. v pätičke dokumentu (čiže ako úplne posledné v rámci body). |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0