Autor Zpráva
konaii
Profil
Dobrý den,

za prvé bych se chtěl omluvit, ale nevěděl jsem jak toto vlákno pojmenovat. Dělám fiktivní stránku k propagaci maturitního projektu.

http://student.spsbv.cz/trebula.el11b/projekt/index.html

když kliknete do záložky "Vozy a výbava", tak si můžete u "Model vozu barva","interiér"atd.. vybrat nějakou možnost 1 - 3. Potřeboval bych poradit jak udělat, když kliknu třeba na tu jedničku v tom výběru, aby se mi k tomu zobrazil daný text a obrázek.
Přemýšlel jsem nad tím dost dlouho a vůbec mě nenapadá jak na to.

Budu rád za všechny rady!:)
Keeehi
Profil
konaii:
K rozhýbání stránek v prohlížeči slouží JavaScript Máš s ním nějaké zkušenosti? Jestli ano hodilo by se ukázat, co jsi už zkoušel protože v kódu nic není. Jestli ne, tak bys měl začít studovat.

+ Máš na té stránce nějaké divné kódování. Vidím tam nějaké čínské znaky.
konaii
Profil
Keeehi:
Děkuji za radu:)
Nejsem znalec JavaScriptu. Neměl byste nějakou přesnou radu jak to udělat?:)

" Máš na té stránce nějaké divné kódování. Vidím tam nějaké čínské znaky." Co tím myslíte? Stránku jsem testoval na hodně PC a prohlížečích a nikde jsem "čínské znaky" neviděl.
Keeehi
Profil
konaii:
Neměl byste nějakou přesnou radu jak to udělat?
Měl. Když ho chceš použít, tak se ho nejdříve naučit. Přece tu za tebe nebudeme dělat maturitní projekt. Abys to studium měl lehčí:
Události JavaScriptu tady tě bude zajímat onchange
Adresování prvků dokumentu a tato ti zase pomůže s měněním stránky. Třeba adresy nějakého obrázku.

Co tím myslíte? Stránku jsem testoval na hodně PC a prohlížečích a nikde jsem "čínské znaky" neviděl.
Já ano
Bubák
Profil
konaii:
nikde jsem "čínské znaky" neviděl.
Já na to koukal jen v klasické Opeře a čínské znaky jsem taky neviděl, ale stránky v meta tagu charset deklarují kódování UTF-8, ale ve skutečnost používá windows-1250, s takovou chybou si nemusí každý prohlížeč poradit.
Keeehi
Profil
U mě je to chrome ve verzi 40.0.2214.115 m na windows 7. Je to jen na té jedné stránce.
konaii
Profil
Keeehi:
Děkuji, že jste mi poradili, kde byhc to měl hledat. Prostudoval jsem to celé, ale jsem z takový takový zmatený, že nevím, co přesně dělat, tak bych se chtěl zeptat, jestli mě nemůžete ještě trochu "popošťouchnout"? S Javascriptem pracuju tak nějak podruhé v životě. Byl bych vám moc vděčný.
juriad
Profil
konaii:

Hlavička

- chybí ti doctype; na 1. řádku před cokoli jiného přidej <!doctype html>
- máš špatnou definici kódování (přebývající uvozovky)
nahraď <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8" /> za <meta charset="utf-8">
- u mě se zase šptaně zobrazuje písmeno š a č (jsou mnohem tučnější než ostatní znaky); požádej si Google Fonty o české znaky (subset=latin,latin-ext).
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Source+Sans+Pro:400,300,200,600,700,900&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
- vyplň si <title>.

Tělo

- na 12. řádku máš <span>Automobilu</a></span> </div> - odstrán ten </a>
- na 36. řádku máš <p><h3>Vítejte,</h3> </p> - nadpis nemůže být uvnitř odstavce. Odstavec se sám zavře těsně před značkou <h3>.
- na 52. řádku máš přebývající </div>
- ta hromada <br> je nechutná, tak se vertikální odsazení nedělá!
- nepožaduj pevně široký monitor; zkus si stránku zobrazit v menším okně
lionel messi
Profil
konaii:
Prostudoval jsem to celé, ale jsem z takový takový zmatený, že nevím, co přesně dělat, tak bych se chtěl zeptat, jestli mě nemůžete ještě trochu "popošťouchnout"?
Okrem udalosti onchange vás bude zaujímať predovšetkým článok Skrývání a odkrývání textu.
konaii
Profil
lionel messi:
Díky za rady.
Udělal jsem to podle tohodle Skrývání a odkrývání textu . Ten kód mi příšel mnohem jednodušší.
Poslední otázka, dá se to zaimplementovat do toho co mám já na té stránce? když jsem to tam zkoušel dát, tak se mi skrytý text ihned zobrazuje.
Nebo by bylo jednodušší to udělat tím stylem že si udělám jen nadpis Model vozu a barva a pod to udělám ty tlačítka, jak to jste mi to ukazoval v tom odkazu.
lionel messi
Profil
konaii:
Poslední otázka, dá se to zaimplementovat do toho co mám já na té stránce?
Dá, ale celý predmetný kód je nešťastne riešený.

1. Na vyznačenom mieste prevyšuje úvodzovka: <select name="model" "> (chyba sa opakuje aj ďalej v kóde).
2. Element <h3> nemá čo robiť v <option>, to isté sa týka divu.

Trochu mi nie je jasné, čo potrebujete dosiahnuť. Chcete mať text priamo v option alebo niekde vedľa na stránke?
konaii
Profil
lionel messi:
Když si navolím třeba v Model vozu a barva třeba tu jedničku, aby se mi pod tím nadpisem rozbrazil príslušný text a obrázek a když znovu kliknu na tu jedničku, aby se skryl.
konaii
Profil
Já už si to vyřešil.
Děkuji všem za rady a ochotu pomoct!:))
Ani nevíte, jak jsem vám vděčný.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0