Autor Zpráva
JunekCZ
Profil
Dobrý den. Zakládám si blog ale nejde mi na něm vyvýšit text a vůbec nechápu proč. Dle mého názoru, jsem jen něco přehlédl :D.

Předem děkuji za odpověď, JunekCZ.
sitole
Profil
JunekCZ:
Ahoj, blog s administrací jako například Blog.cz či WordPress, nebo si blog programuješ sám? :)
Jak myslíš "vyvýšit text"? Takovou mmožnost asi základní administrace mít nebude. :)
JunekCZ
Profil
Omlouvám se, nechtěně jsem poslal nedopsaný text :D.
Stránku programuji sám :).
----

CSS (styles.css)
#header {
float: left;
width: 60%;
height: 120px;
background-color: #FEFEFE;
margin-left: 20%;
margin-top: 2%;
position: fixed;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 37px 7px rgba(189,189,189,1);
-moz-box-shadow: 0px 0px 37px 7px rgba(189,189,189,1);
box-shadow: 0px 0px 37px 7px rgba(189,189,189,1);
}
#logo {
margin-left: 20px;
margin-top: 10px;
width: 20px;
height: 20px;
padding-right: 20%;  
}
#text {
margin-left: 32%;
margin-bottom: 32px;
}
h2 {
  font-family: 'Bitter', serif;
  color: #1d1d1d;
  font-size: 25px;
  line-height: 25px;
  font-weight: normal;
}

Index.php
<link href="styles.css" hreflang="cs" rel="stylesheet">
<div id="header">
<div id="logo">
<img src="logo.png" width="100px" height="100px" />
</div>
<div id="text">
<h2>Vítejte na mém blogu!<h2>
</div>
</div>



Stránka vypadá takto. Jedná se tedy o header a text v něm (Výtejte na mém blogu). Nejde vývýšit výše.
Taurus
Profil
Nemyslíš spíš text-shadow?
JunekCZ
Profil
Ne, nemyslím.
Potřebuji, aby se text vyvýšil o pár pixelů výše, ale nejde to.
Kcko
Profil
JunekCZ:
Začni tím, že logo bude floatovat doleva, text doprava, pak tam bude čistič a poté navigace. Můžeš také zvýšit hlavičku (mám menší výšku, než co se tam vejde ...)
Celkově je ten kód špatný.
JunekCZ
Profil
Kcko:
Děkuji. Ovšem co je čistič a navigace? :D.
sitole
Profil
Kcko:
Je sice pravda, že je web kodovaný špatně, ale autor se ptal na "vyvýšit text" neber jako urážení prosím. :)
Btw: Teoreticky to půjde pomocí padding.

Navigace je Menu
A čistič tím asi myslel jako čistička/čistka webu.
JunekCZ
Profil
Aha už chápu tu navigaci. Ale ne ten čistič :D.
Bubák
Profil
Čističem se myslí HTML element s CSS vlastností clear.
http://jecas.cz/float#clear
Doporučuji přešít celý článek.
JunekCZ
Profil
Děkuji, už jsem to celé vyřešil. Prosím o lock :).
Moderátor juriad: Není potřeba zamykat; co když si to za pár dnů omylem rozbiješ? Moderátoři uhlídají, že do vlákna nenapíše někdo něco nepatřičného.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: