Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ronaldinho Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2015, 21:12:07
Zdravím,
chcem vás poprosiť, či sa dá docieliť to, aby aby sa tento kód upravil nasledovne: 1, neviem ako docieliť aby som mal oba nadpisy vedľa seba a nie pod sebou 2, potrebujem aby bol text pri nadpise Posledný zápas odkrytý a následne pri kliknutí na druhý nadpis: Najbližší zápas sa skryje a odokryje sa text pri nadpise Najbližší zápas. Ďakujem za info. <script> function zobrazSkryj(idecko){ el=document.getElementById(idecko).style; el.display=(el.display == 'block')?'none':'block'; } </script> <style> h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline} .skryvany {display: none} </style> <h3 onclick="zobrazSkryj('oddil1')">Posledný zápas</h3> <div id="oddil1" class="skryvany"> bla bla bla text</div> <h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Najbližší zápas</h3> <div id="oddil2" class="skryvany"> bla bla bla text</div> |
||
ronaldinho Profil * |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2015, 00:07:24
Našiel som si kód, ktorý mi funguje, len by som potreboval pomoc, čo mám vymazať aby som mal len dve položky a nie tri.
Snažil som sa v Živej ukážke pomazať ale vždy mi to vyhodí chybu a potom to nefunguje. Prikladám kód: <html> <head> <meta http-equiv="Content-Language" content="cs"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>JS Skrývané záložky</title> <style> .skryta {display:none;} .zobrazena {display:block;} /* stylování zálozek */ .zalozky a {background:#ffffff; color:#000000; border:2px ridge #88bbff; border-bottom:none; padding:4px; text-decoration:none;} .zalozky {border-bottom:2px ridge #88bbff; padding-bottom: 4px;} .zalozky a.seda {background:#dddddd; color:#666666; border-color:#bbbbbb;} </style> <script> function zobraz(vybrana) { for(var i=1;i<=3;i++) { document.getElementById('zalozka'+i).className = 'seda'; // zasedni vsechny zalozky document.getElementById('polozka'+i).className = 'skryta'; // skryj vsechny polozky } document.getElementById('zalozka' + vybrana).className = ''; // odsedni vybranou zalozku document.getElementById('polozka' + vybrana).className = 'zobrazena'; // zobraz vybranou polozku return false; } </script> </head> <body onload="zobraz(1)"> <h2>Skrývané záložky</h2> <p class="zalozky"> <a id="zalozka1" href="#prvni" onclick="return zobraz(1)">První položka</a> <a id="zalozka2" href="#druha" onclick="return zobraz(2)">Druhá položka</a> <a id="zalozka3" href="#treti" onclick="return zobraz(3)">Třetí odkaz</a> </p> <div id="polozka1" class="polozka"> <h3><a name="prvni">Nadpis první položky</a></h3> <!-- A name pro prohlizece bez JS --> <p>Libovolně dlouhý a nesrozumitelný text bla bla bla bla bla.</p> <p>A třeba i s <a href="#">odkazem</a> .</p> </div> <div id="polozka2" class="polozka"> <h3><a name="druha">Nadpis druhé položky</a></h3> <p>Libovolně dlouhý a nesrozumitelný text bla bla bla bla bla. Vtip je v tom, že jsem pořád v tomtéž souboru.</p> </div> <div id="polozka3" class="polozka"> <h3><a name="treti">Nadpis třetí položky</a></h3> <p>Obsahuje libovolný text, který se aktivuje po kliknutí na třetí odkaz.</p> </div> |
||
mimochodec Profil |
#3 · Zasláno: 17. 8. 2015, 00:28:46
ronaldinho:
> čo mám vymazať aby som mal len dve položky a nie tri. > > Snažil som sa v Živej ukážke pomazať ale vždy mi to vyhodí chybu a potom to nefunguje. Možná for(var i=1;i<=3;i++)
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0