Autor Zpráva
kajka
Profil
Dobrý den,
předem chci podotknou, že ve tvorbě webu jsem úplný zelenáč.
Nedávno jsem si sáhla editor Wysiwyg web builder 10 a v něm po hodně dnech i měsících úsilí sestavila web k obrazu svému.
Nyní jsem chtěla zkusit web spustit a stalo se mi, že obrázky na něm se vůbec nezobrazují.
Dva dny to řeším, hledám možnosti zde na netu a zcela zoufala už ani nespím :(

přikládám odkaz na web, pokud to bude co platné http://www.uklid11.kvalitne.cz/

Za každou rádu a typ vám budu nesmírně vděčna.
děkuji předem
mimochodec
Profil
kajka:
přikládám odkaz na web, pokud to bude co platné

To je dobře. Dotaz bez té adresy by byl k ničemu.
Odpověď je jednoduchá - stránka se snaží zobrazit obrázky, které na uvedených adresách nejsou. Příklad, jeden z nich: http://uklid11.kvalitne.cz/images/logo.gif - jestli ten obrázek někde je, tak ne tam.
kajka
Profil
Děkuji za odpověď
bude to znít asi hloupě.....ale mohl by jste mi poradit jak to vyřešit?
Budu muset to celé předělat a začínat od začátku nebo bude stačit vytvořit někde (příliš netuším kde) nějakou složku a tam patřičný obrázek vložit?
Omlouvám se zda to zní hloupě, ale opravdu v této věci nemám žádné zkušenosti


Respektivně abych to popsala co příliš teď nevím...
věc se má tak, že obrázek jsem do editoru vložila ze složky na ploše a pak po vytvoření v editoru celého webu dala publikovat na lokalní disk ... čímž se mi to uložilo na disk C do určité složky ve které byla složka images a v ní i obrazek - logo.gif
takže ted nevím zda v této složce /images/logo.gif mám smazat a zkopirovat tam obrázek ze složky z plochy nebo co vlastně upravit.
Za případnou radu vám budu moc vděčna
mimochodec
Profil
Ty obrázky se tam prostě musí nahrát. Když budou ve složce "images", nebude potřeba ani nijak zasahovat do kódu. Netuším, jak funguje Wysiwyg web builder a jak se kód v něm vytvořený dostane na kvalitne.cz, ale předpokládám, že se tam dá dostat i přes nějaké ftp.


kajka:
obrázek jsem do editoru vložila ze složky na ploše

Ano, o tom se bavíme. Na tom hostingu je nejspíš jen ten index.html. Je potřeba tam přenést (resp. zkopírovat) i ostatní soubory. K tomu se používá ftp protokol a ftp klienty. To, co to "publikovat" zařídilo nejspíš jen pro ten jeden soubor, je potřeba udělat pro všechny ostatní.
kajka
Profil
ještě jsem ti ted všimla jsem jsem ty obrázky přehrávala přes total comander na web a měla jsem tam misto binárního režim přenosu zaškrtnutý text, tak to zkusím znov přehrát třeba i toto mohlo býti chybou...
Moc vám za vaše rady děkuji...dám vědět zda se to vyřešilo


tak přehrátí pře binární režim to nezměnilo, kontrolovala jsem že v dané složce jsou všechny obrázky,které využívám na webu.....asi nevím co tam změnit :(
mimochodec
Profil
Tím TC ty složky a soubory na tom ftp vidět jsou? Je tam složka images a v ní soubor logo.gif? Velikost písmen souhlasí?
kajka
Profil
ano já to tam v levo vidím v sloupečku, poslala bych fotku, ale si to tu nejde
mimochodec
Profil
Vyfotit obrazovku a obrázek hodit třeba na http://nahraj.to jde určitě. Jen nevím, co znamená "vlevo". Tam může být v TC jak lokální disk, tak ftp.
kajka
Profil
http://nahraj.to/17y7


v pravo je disk a na levo to co se nahrálo na web
mimochodec
Profil
To "/images/images" nahoře se vztahuje k tomu levému nebo pravému panelu? Každopádně aby ty obrázky fungovaly, na webu musí být v "/images", nikoli v "/images/images".


mmch: http://napoveda.seznam.cz/cz/email/jak-vytvorit-screenshot/
kajka
Profil
K levému sloupci se to vztahuje, tedy k tomu kde jsou věci na nahrátí a web
takže pokud to chápu dobře musím to z té složky vytáhnout a dát to volno


vyborné... některé obrázky mi naběhly
ale některé stále ne
http://www.uklid11.kvalitne.cz/

neporadil by jste mi i s tímto??
jinak tisícelé díky....na tohe bych asi sama nepříšla
mimochodec
Profil
stejně jako v těch ostatních případech - pracuje se tam třeba se souborem <img src="images/a1.gif" id="Image7" alt=""/> - soubor toho názvu na tom místě neexistuje. Možná je někde jinde.
kajka
Profil
aha, takže budu kontrolova a asi přepsat i nazvy pokud obsahuj mezery, že??
ještě jednou velké diky na ten zbytek snad přijdu již a konečně se budu moci v klidu vyspáát,když už vím, jak to vyřešit.
Děkuji
mimochodec
Profil
kajka:
přepsat i nazvy pokud obsahuj mezery

Rozhodně. Nedoporučuji v názvech souborů používat velká písmena, mezery, diakritiku.
Není za co.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: