Autor Zpráva
lencah
Profil
Prosím poradí mi někdo jak mám udělat horní menu. Tak abych ho vložila do každé stránky? Mohla ho upravovat a nemusela otevírat miliony stránek..
jsem začátečník. děkuji moc
Trejpa
Profil
lencah:
Skládání stránek z kousků
Z možností doporučuji použít hotový redakční systém.
lachim15
Profil
Pokud redakční systém, jak navehuje kolega předemnou, použít nechceš, tak bych za mě doporučil tyto možnosti.

1, Iframe - pokud na svém webu nepoužíváš PHP, je tahle možnost asi nejlepší.
Například do html souboru vložíš svoje menu a přes iframe na něj odkážeš na potřebných stránkách.
2, Include (PHP) - pokud používáš na svém webu PHP můžeš tuto funkci použít.
Vytvoříš si php soubor, kde pomocí echo necháš vypsat menu a tento soubor pomocí include vložíš na potřebné stránky.

(Omlouvám se za chyby, sepsáno na rychlo z mobilu)
Martin2
Profil *
Pokud chceš tvořit čistě statické HTML dokumenty, možná by ti pomohl nějaký editor. Většina bude zvládat hromadné úpravy a/nebo automatickou kompletaci stránek se společnými částmi.
anonymii
Profil *
Martin2:
No, ve statických stránkach ta menu budou různá, že? Tudy cesta nevede.

Spravna cesta je PHP a include.
Martin2
Profil *
anonymii:
No, ve statických stránkach ta menu budou různá, že?
Proč? Hlavní menu je typicky stejné v celém webu.

Spravna cesta je PHP a include.
Pro někoho, kdo neumí programovat? Tak určitě.
Bubák
Profil
Martin2:
Pro někoho, kdo neumí programovat? Tak určitě.
Pro použití include se stačí z celého PHP naučit include. Přijde mi to prakticky stejně složité, jako naučit se, jak se vkládá obrázek.
anonymníí
Profil *
Martin2:
Že jsem tak smělý, jak hromadným nahrazením ve všech souborech budeš oddělovat aktivní položku? Nehledě na to, že i statický web může mít dvouúrovňové menu a "aktivních" položek může být více.

Pro někoho, kdo neumí programovat? Tak určitě
Ano. Otázka cca 10 minut pochopit princip. Na použití includu dle nějakého návodu, kterých jsou mraky, člověk nemusí být ani génius, ani programátor.

Bubák:
Pro použití include se stačí z celého PHP naučit include
Ani nevím, jestli se užití includu dá říci učit.
Martin2
Profil *
anonymníí:
Že jsem tak smělý, jak hromadným nahrazením ve všech souborech budeš oddělovat aktivní položku?
Nijak. O tohle se vám ten váš include ostatně taky sám nepostará.

Otázka cca 10 minut pochopit princip
Jistě jistě, 10 minut a ještě zbude čas na instalaci serveru a PHP, přejmenovávání přípon, nasekání pár syntaktických nebo i bezpečnostních chyb.
lionel messi
Profil
Martin2:
nebo i bezpečnostních chyb.

Zdá sa mi, že tu už trochu preháňaš. Jasné, include môže byť veľmi ľahko deravý, ale na takéto situácie zrejme lencah nenarazí.

„Otázka cca 10 minut pochopit princip“
Jistě jistě, 10 minut a ještě zbude čas na instalaci serveru a PHP, přejmenovávání přípon

Pokiaľ to autorka s tvorbou webu myslí vážne, bude si ich musieť nájsť skôr či neskôr.
Martin2
Profil *
lionel messi:
Zdá sa mi, že tu už trochu preháňaš.
Možná, ale už jsem viděl ledacos od lepičů programů, které za 10 minut po kouscích sesbírali někde z diskusního fóra.
anonymníí
Profil *
Martin2:
Nijak. O tohle se vám ten váš include ostatně taky sám nepostará
Sám ne. Narozdíl od automatického nahrazení se v includovaném souboru dá podmínkovat. A kýženého výsledku dosáhnout. Hromadným nahrazením nikoliv.

a ještě zbude čas na instalaci serveru a PHP
Pro webovou stránku má většina lidí nějaký hosting, není třeba vše vyvíjet lokálně. Hosting s PHP, který tak jako tak už mám, je do začátku dobrá volba.

nasekání pár syntaktických
Zrovna v includu těch syntaktických mnoho nasekat nejde.

nebo i bezpečnostních chyb
Neincluduješ obsah, kde riziko hrozí. na include "menu.php"; nic nebezpečného není. Dokonce tam není ani mnoho prostoru pro syntaktické chyby, které zmiňuješ.

Možná, ale už jsem viděl ledacos od lepičů programů, které za 10 minut po kouscích sesbírali někde z diskusního fóra.
Na tomto http://polopate.jakpsatweb.cz/?page=include asi nejde moc zkazit. Přidáním podmínek do includovaného souboru také ne. Nebo bys snad měl nějaký příklad, jak v includování menu udělat bezpečnostní hrubici? O syntaktických se nebavíme, ty se dají udělat všude, když se chce.
Bubák
Profil
Tady je stránka s návodem na jednoduchý web v PHP včetně menu se zvyrazněnou aktivní položkou:
http://jecas.cz/include
Podle takového návodu dokáže dát jednoduchý web i "lepič kódu".
lencah
Profil
Děkuji za rady. Zvládla jsem to v iframe. :-)
Marschmallow
Profil
lencah:
Ještě dodám, že pokud máš menu v iframe, tak se ti jednotlivé odkazy otevřou v tom rámci a nikoliv jako celá stránka. http://kod.djpw.cz/ubqb-
Tomáš123
Profil
Marschmallow:
Nie nutne.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: