Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ja duck Profil |
#1 · Zasláno: 1. 11. 2015, 14:51:39
Ahoj,
mám formulář s odesláním v php. Zkoušel jsem zda funguje, ale po stisknutí tlačítka mě to napíše, že je email odeslán ale na email mě nic nedojde. PHP neumím. Tento kod jsem dostal. Prosím Vás o pomoc. Muj formulář: <?php session_start(); { { if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") { // promenne $name = $_POST["name"]; $email = $_POST["email"]; $txt = $_POST["txt"]; $moje_adresa = "willgame321@gmail.com"; // zmente na svoji adresu $predmet = "Info text"; // zde nastavite co bude uvedeno v predmetu $zprava = ("Name: " . $name . "\n\n" . "Text: \n" . $txt . "\n\nSender: " . $email); // odeslani emailu mail($moje_adresa,$predmet,$zprava); $oznameni= 'The message was sent !'; } } } ?> <!DOCTYPE HTML> <html> <head> <title>Formulář</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> </head> <body> <div style="margin:20px "> <form method="post"> <fieldset> <legend>Kontaktní formulář</legend> <table> <tr><td colspan="2"><div style="width:350px;background:#FF0000; margin-bottom:20px"><?php echo $oznameni; ?></div></td> <tr><td>Name:</td><td><input type="text" name="name" size="34" /></td></tr> <tr><td>E-mail:</td><td><input type="email" name="email" size="44" /></td></tr> <tr><td>Zpráva:</td><td><textarea name="txt" cols="50" rows="7"></textarea></td></tr> <tr><td colspan="2"><b>To avoid spam, adjust picture into the correct position. refer to Help (?)</b></td></tr> </table> <div id = "rocaptcha_placeholder" ></div><br> <script type = "text/javascript" src = "http://rocaptcha.com/api/js/?key=78d84f4bd82e4bb8686fa5fd9f185c" ></script> <script type = "text/javascript" > RoCaptcha . init ( "rocaptcha_placeholder" ); </script> <input type="submit" value="Send"/> </fieldset> </form> </div> </body> </html> |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 1. 11. 2015, 15:57:41
ja duck:
zkus doplnit do formuláře action <form method="post" action="skript.php"> |
||
ja duck Profil |
Taps:
Projel jsem všechny složky na mailu ale nikde není. Nemám někde chybu??? Taps: Přidal jsem , jak si psal a když dám Send tak se objeví Error Server |
||
Davex Profil |
ja duck:
Odeslání e-mailu podléhá určitým formálním pravidlům, které není jednoduché dodržet. Použij raději knihovnu PHPMailer, která e-mail odešle správně. |
||
ja duck Profil |
#5 · Zasláno: 1. 11. 2015, 16:56:59
Davex:
Prosím, mohl bys mě pomoci? Predem děkuji |
||
Martin2 Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 11. 2015, 20:17:59
Taps:
„zkus doplnit do formuláře action“ Action není povinný atribut. Teď tam ja duck pravděpodobně má link na skript.php, který neexistuje. ja duck: „ale po stisknutí tlačítka mě to napíše, že je email odeslán“ Aby ne. Návratovou hodnotu funkce mail nekontroluješ. Ne teda že by o něčem spolehlivě vypovídala. „PHP neumím. Tento kod jsem dostal. Prosím Vás o pomoc.“ Těžko radit, PHP je pro tebe španělská vesnice. Nebude lepší dát poptávku do Prací a zakázek? |
||
Krakatoa Profil |
#7 · Zasláno: 1. 11. 2015, 21:20:58
ja duck:
Ono taky záleží na tom odkud to posíláš a kam to posíláš, například když to pošleš z některých freehostingů, tak to například na mail na seznamu nedojde, ale na google ano. |
||
bestik_63 Profil |
#8 · Zasláno: 1. 11. 2015, 23:55:21
ahoj,
v první řadě by bylo dobré vyzkoušet jestli se email pošle nebo ne. zkus vyměnit kód : mail($moje_adresa,$predmet,$zprava); $oznameni= 'The message was sent !'; } } } za kód: if(mail($moje_adresa,$predmet,$zprava)) echo "Email odeslán"; else echo "Email se nepodařilo odeslat"; |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0