Autor Zpráva
vladamaca
Profil
Zdravím,
před týdnem jsem začal dělat webové stránky, takže v tomto ohledu bída, nicméně myslím, že až takové poleno nejsem, ale nedokážu odstranit jednu věc, která mě už nějaký čas zlobí. Konkrétně se jedná o obrázky, respektive o zobrazování obrázků. Četl jsem už spousty rad, v čem by mohla být chyba, ale nenašel jsem nic, co by se mě týkalo. Konkrétně problém spočívá v tom, že na webu ( zatím pouze interně, na internet to vložím později ) se mi v prohlížeči Google chrome vše zobrazuje tak jak má a tak jak chci. Problém ale začíná ve chvíli, kdy otevřu Internet explorer. Ten totiž nezobrazí ani jeden jedinej obrázek na celém webu. A tak si lámu hlavu s tim, čím by to mohlo být. Ještě teda doplnění, možná důležité, vlastně nejde tak úplně o obrázek, ale o odkaz, do kterého je obrázek vložen.
Výtažek z kódu stránky:
             <div>
                    <a href="index.html"><img src="obr/uvod_svicen.bmp" alt="Svícen" width="500" height="400" title="Svícen"></a>
             </div>

takových, podobných mam více, okolo text a jiné věci. Napadá mě, jestli by to třeba nemohlo být něčím ve style.css, co se IE nelíbí a g.chrome to zvládne. Ještě doplnění, IE zobrazuje okno, které nemá ani velikost toho obrázku, pokud velikost není přímo definovaná a okno je samozřejmě prázdné a zobrazuje Alt.
Prosím poraďte, jestli s tim máte nějaké zkušenosti.
Předem děkuju, Vláďa
anonymníí
Profil *
vladamaca:
Tento kód je naprosto v pořádku, těžko říct, proč ti to nefunguje. Otevíráš v IE správnou stránku? Nemáš blokované obrázky? Příčin může být mnoho, ale všechny mimo HTML/CSS.
Bubák
Profil
Napadá mě možnost, že obrázek nemá správnou příponu. Ne každý prohlížeč se s tím vyrovná.
_es
Profil
vladamaca:
Použi iný formát obrázka než BMP. Okrem toho, že vznikne príliš veľký súbor, sa nemusí v niektorých prehliadačoch zobraziť.
vladamaca
Profil
asi to bude částečně příponou ... změnil jsem příponu u dvou obrázků na .jpg a jeden to zobrazuje a druhý ne ... zkusím ty obrázky přeuložit přes nějakej program, třeba se to lépe porovná, než jen na tvrdo přepsanou příponou. Dám vědět později, jestli pomohlo, díky za nápad :)
lionel messi
Profil
vladamaca:
Živá ukážka by sa tiež mohla hodiť.
vladamaca
Profil
lionel messi:

živá ukázka .... Odkaz ... obrázky se nenačtou, neuploadoval jsem je ( celý web je zatim offline, ještě nám nedali přístupy z hostingu .. tipuju, že to bude zítra ), nicméně přesně tak jak to vypadá v té ukázce, tak to vypadá v IE. V chromu mi to ty obrázky normálně ukazuje.
Chtěl bych vás poprosit ať si mě moc nedobíráte kvůli těm mým popiskům atd. jak jsem psal, začal jsem s tim teprve před týdnem, tak musim mít vše popsané, možná tam budou kolikrát dost prasárny, ale snažím se to postupem času upravovat a opravovat. Mimochodem je to původně free template, který jsem stáhl jako berličku a upravuju si to k obrazu svému. A další záložky jsem nevkládal, ten problém je vidět hned na první straně.
_es
Profil
vladamaca:
změnil jsem příponu u dvou obrázků na .jpg
Nestačí „zmeniť príponu“, ten obrázok predsa musí v inom vhodnom formáte, trebárs JPG alebo PNG, aj naozaj byť.
vladamaca
Profil
_es:
obrázky jsem přes "malování" uložil do .jpg a kromě toho, že už se mi nezobrazuje ani ten jeden, tak žádná změna .. možná najít nějaký lepší program na změnu formátu ... kouknu po něčem
Bubák
Profil
Musí ti "sedět" tři věci, formát souboru, přípona uloženého souboru a přípona souboru v kódu a to včetně velikosti písmen, na to pozor, některé programy přidávají koncovku s velkými písmeny. S tím vys pak měl problém po nahrání obrázků na server.
Jaký formát obrázku použít na webu doporučuji k přečtení
img.djpw.cz/nyc.png takto zobrazuje zjištěni nekorektní přípony IrfanView.
vladamaca
Profil
tak hosting už funguje, zatim tam mam jen to, že buduju, ale dal jsem tam aspoň logo ... google chrome zobrazuje, IE ne

www.ruba.cz

já fakt nevim, co dělam špatně. Vždyť kdybych měl špatně cesty nebo názvy, tak by mi to neukazoval ani chrome ne ?... teď ještě zjistim, že mam porouchanej IE a webem to vůbec neni. BTW: na mobilu mi to zobrazuje vše jak má. Můžete se prosím někdo na ty stránky podívat a říct mi, jestli se to ve vašem prohlížeči ukazuje ?
lionel messi
Profil
vladamaca:
Můžete se prosím někdo na ty stránky podívat a říct mi, jestli se to ve vašem prohlížeči ukazuje ?

Mozilla zobrazuje normálne, v kóde chybu nevidím…
Fisir
Profil
Reaguji na vladamacu:
Internet Explorer 11 na Windows 10 mi logo na odkázaném webu zobrazí.
vladamaca
Profil
v tom případě chyba na mé straně v mém IE ... všem Vám moc děkuji za rady a pomoc :)
Tomáš123
Profil
vladamaca:
O akú verziu IE ide?
vladamaca
Profil
Tomáš123:
píše mi to verze: 10.0.9200.17519

ale problém bude někde uvnitř IE tady u mě, koukal jsem, že to obrázky někdy načítá, někdy ne ( na jiných webech ), někdy mi to ani stránku nenačte .... mam to porouchané a nějak mi to nevadí, nepoužívám IE .. běžně ho nepoužívám.
Bubák
Profil
Mi se obrázek v IE načte, ale hodně deformovaný.
img.djpw.cz/qyc.png
Rychlé řešení, místo výšky "auto nedávej nic, nebo 191.
Doporučení, nezmenšuj obrázky v prohlížeči, ale v grafickém editoru, pro začátek stačí třeba Paint.NET, a uváděj skutečné rozměry obrázku.
vladamaca
Profil
Bubák:
teď jsem to otestoval i u sebe a problém skutečně je v height tagu, kdy IE neumí pracovat s "auto" ... když jsem tam dal těch "191" což je předpokládám výška toho obrázku ( neměřil jsem to ) nebo jsem tag height vymazal úplně, tak to už správně ukazuje i IE.
Program vyzkouším.
Děkuji Bubáku :)
Bubák
Profil
vladamaca:
Program vyzkouším.
Pokud nechceš nic instalovat a provozuješ Flash, můžeš zkusit online Pixlr editor.
Pro srovnání logo zmenšené v různých programech, rozdíly, které jsou dány tím, že skoro každý program na zmenšení obrázku používá jiné algoritmy, jsou vidět jen při velice detailním zkoumání.
img.djpw.cz/ryc.png PIXLR
img.djpw.cz/syc.png Paint.Net
img.djpw.cz/tyc.png XnView
Chamurappi
Profil
Reaguji na vladamacu:
kdy IE neumí pracovat s "auto"
Žádný prohlížeč neumí pracovat s atributem height="auto" (není to platná hodnota), akorát se liší v tom, jak se s touto anomálií v kódu vypořádají.

Zajímalo by mě, jaká byla příčina problému v prvním příspěvku. Můžeš někam nahrát ten původní BMP obrázek?
vladamaca
Profil
tak já to nějak nechápu ... obrázky jsem předělal na png, fotky na jpg, rozměry jsem jim nastavil tak, abych je na webu nemusel už upravovat a to IE mi to stejně neukazuje ...

Chamurappi:
ten původní obrázek už nemam
Bubák
Profil
vladamaca:
IE mi to stejně neukazuje ...
Co konkrétně ti IE neukazuje?
Monkeys
Profil *
vladamaca:
Vymaz cash prehliadaca a historiu.

M.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: