Autor Zpráva
RastyAmateur
Profil
Dobrý den, nečekal bych, že s tím někdy budu mít problémy, ale bohužel, je tomu tak... Nevím si rady, jak zapisovat cesty k souborům...

Když mám nějaký php soubor, a ten vkládám (reguire_once()) do druhého php souboru, a ten druhý vkládám do třetího php souboru, cesty se zapisují od toho posledního, v tomto případě třetího souboru, že ano?
Když mám šablonovací systém, a šablony vkládám na nějakou tu základní stránku index.php, cestu k CSS a JS souborům se opět vypočítávají z umístění index.php, že ano?

Děkuji, doufám, že jste mě pochopili :)
Radek9
Profil
RastyAmateur:
Ano a ano. Pro ty cesty v require se dá obecně využít konstanta __DIR__, ve které je složka aktuálního PHP souboru. Příklad:

index.php:
require __DIR__ . "/slozka/a.php";

slozka/a.php:
require __DIR__ . "/b.php"; // Načte slozka/b.php

Cesty pro CSS a JS soubory se většinou řeší nějakou základní cestou v configu. Případně se to dá odvodit ze $_SERVER["SCRIPT_NAME"], ale jsou s tím občas problémy.
RastyAmateur
Profil
ok, děkuji :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: