Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
miropiro Profil |
#1 · Zasláno: 4. 12. 2015, 14:41:08
Dobrý den, tak můj vývoj webu stále pokračuje, ale aktuálně jsem zaseklý u stránky s tabulkou. Snažím se pro tuto stránku www.pompe-peristaltique.com/specifications-techniques vytvořit responzivní tabulku podle tohoto návodu maxdesign.com.au/articles/simple-responsive-table , tj. že při menším rozlišení se prostě zobrazí posuvník pod tabulkou, ale nějak toho ne a ne docílit, přitom jsem si soubory stáhnul podle návodu (ze stránky jscrollpane.kelvinluck.com/index.html#download) a umístil je do hlavičky.
Tak kde je zakopán pes? Předem díky za rady. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
miropiro Profil |
#2 · Zasláno: 7. 12. 2015, 14:47:14
Problém je u této stránky a tabulky hlavně v tom, že těch sloupců je více, takže kdybych definoval při určité velikosti obrazovky zmenšení fontu, tak budu muset dát hodně malý font, aby se ta tabulka komfortně vešla na menší obrazovku.
A teď která cesta je nejlepší :-D ? |
||
anonymníí Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 12. 2015, 14:49:31
miropiro:
Tabulka se na telefonu nemusí nutně chovat jako tabulka - můžeš ji rozlámat (nastavením vlastnosti display na netabulkové hodnoty, typicky block ) a zobrazovat jednotlivé buňky pod sebou, místo vedle se.
|
||
Tomáš123 Profil |
#4 · Zasláno: 7. 12. 2015, 18:16:14
miropiro:
„tj. že při menším rozlišení se prostě zobrazí posuvník pod tabulkou, ale nějak toho ne a ne docílit“ Čo konkrétne si skúšal? V podstate by malo stačiť niečo takéto: nadradeny-prvok-tabulke {overflow-x: auto, max-width: ...} Zvyšok zariaďuje, aby posuvník udrel do očí a kadému napadlo, že to kamsi pokračuje. Ja, osobne by som to asi nijak neriešil. Chýbajúci rámček tabuľky je dosť jasný ukazateľ. Vo väčšine prípadov bude aj tak orezaný aj text. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0