Autor Zpráva
miropiro
Dobrý den, tak můj vývoj webu stále pokračuje, ale aktuálně jsem zaseklý u stránky s tabulkou. Snažím se pro tuto stránku www.pompe-peristaltique.com/specifications-techniques vytvořit responzivní tabulku podle tohoto návodu maxdesign.com.au/articles/simple-responsive-table , tj. že při menším rozlišení se prostě zobrazí posuvník pod tabulkou, ale nějak toho ne a ne docílit, přitom jsem si soubory stáhnul podle návodu (ze stránky jscrollpane.kelvinluck.com/index.html#download) a umístil je do hlavičky.

Tak kde je zakopán pes? Předem díky za rady.
miropiro
Problém je u této stránky a tabulky hlavně v tom, že těch sloupců je více, takže kdybych definoval při určité velikosti obrazovky zmenšení fontu, tak budu muset dát hodně malý font, aby se ta tabulka komfortně vešla na menší obrazovku.

A teď která cesta je nejlepší :-D ?
anonymníí
Profil *
miropiro:
Tabulka se na telefonu nemusí nutně chovat jako tabulka - můžeš ji rozlámat (nastavením vlastnosti display na netabulkové hodnoty, typicky block) a zobrazovat jednotlivé buňky pod sebou, místo vedle se.
Tomáš123
miropiro:
tj. že při menším rozlišení se prostě zobrazí posuvník pod tabulkou, ale nějak toho ne a ne docílit
Čo konkrétne si skúšal? V podstate by malo stačiť niečo takéto:
nadradeny-prvok-tabulke {overflow-x: auto, max-width: ...}

Zvyšok zariaďuje, aby posuvník udrel do očí a kadému napadlo, že to kamsi pokračuje. Ja, osobne by som to asi nijak neriešil. Chýbajúci rámček tabuľky je dosť jasný ukazateľ. Vo väčšine prípadov bude aj tak orezaný aj text.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0