Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tereza789 Profil |
Dobrý den,
předem se omlouvám za možná příliš amatérský dotaz. Mám web vytvořený na WP a ve Webmastertools vidím 74 chyb v url -> 74 stránek, které již neexistují a jsou nyní pod 404. Když se podívám na výpis problémových stránek, tak to jsou ty, které jsem dříve mazala + odstranila z koše. Nevím tedy, jak je možné, že stále existují. Mohla bych poprosit o radu, jak se těchto nepotřebných url zbavit napořád? Moc děkuji za radu |
||
Sitole Profil |
#2 · Zasláno: 11. 1. 2016, 18:50:11
tereza789:
Google je stále navštěvuje a zjíštujě, jestli nenastala změna obsahu. Jestliže stránka z Webmastertools, která hlásí 404 neexistuje a končí kodem 404 přestane ji Google časem indexovat a chyby zmizí. Tímto Google pouze upozorní, že se na webu něco stalo a těchto 74 stránek končí kodem 404 a tedy neexistují na stejné adrese jako dříve. |
||
tereza789 Profil |
#3 · Zasláno: 11. 1. 2016, 19:35:40
Takže nejde nějakým způsobem oznámit Googlu, aby tyto "neexistující stránky" už dále navštěvoval? Přijde mi zvláštní, že tyto stránky neexistují třeba rok a stále se v chybách zobrazují..
|
||
Sitole Profil |
#4 · Zasláno: 11. 1. 2016, 19:54:15
tereza789:
Tuším, že je tam i něco ve stylu "Vymazat", ale tím si nejsem jistý. Každopádně doporučuji na jednu z těch adres zajít. Otevřít příkazový řádek v prohlížeči. Tam by měla vyskočit zpráva. (nebo něco podobného) "Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)". |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0