Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
juraj Profil |
#1 · Zasláno: 16. 1. 2016, 17:58:53
Zdravím
prečo mi nechce zobraziť číslo, keď napíšem do inputu napr sirka, aby mi vypočítalo novú šírku obrázka? ďakujem za rady <html> <head> <title></title> </head> <body> <form name="form1" method="post" action="" > <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script> <script> $(document).ready(function() { //this calculates values automatically sum1(); $("#widthk, #heightk").on("keydown keyup", function() { sum1(); }); }); var img = new Image(); function sum1(){ var h=img.height; var w=img.width; var aspect=w/h; var newwidthh=h*aspect; //zadana hodnota uzivatelom do inputu vzska var newheight=w/aspect;//zadana hodnota uzivatelom do inputu sirka document.getElementById('heightk').value = h; document.getElementById('widthk').value = w; document.getElementById('aspect').value = aspect; document.getElementById('ns').value = newwidthh; document.getElementById('newheightt').value = newheight; } img.src = 'DSC00032.JPG'; </script> <tr><td>height:</td><td><input type="text" name="heightk" id="heightk" ></td></tr> <tr><td>width:</td><td><input type="text" name="widthk" id="widthk" ></td></tr> <tr><td>aspecct:</td><td><input type="text" name="aspect" id="aspect" ></td></tr> <tr><td>n sirka:</td><td><input type="text" name="ns" id="ns" ></td></tr> <tr><td>nova sirka:</td><td><input type="text" name="nwidth" id="nwidth" ></td></tr> <tr><td>nova vzska:</td><td><input type="text" name="newheightt" id="newheightt" ></td></tr> </body> </html> |
||
yFang Profil |
#2 · Zasláno: 17. 1. 2016, 09:41:43
juraj:
Nikde tam nepoužíváš hodnoty zadané do inputů, funkce sum1 počítá vždycky se stejnými hodnotami.
|
||
juraj Profil |
#3 · Zasláno: 17. 1. 2016, 13:26:52
yFang:
Do prvých dvoch inputov by sa mali načítať hodnoty z obrázka ako šírka a výška. Ale,keď kliknme napr. do inputu výška a chcel by som napísať ľubovolnú hodnotu, aby sa mi vypočítala hodnota výšky a opačne. Keď začnem písať číslo do inputu tak ukazuje aktuálnu hodnotu danej šírky obrázka. |
||
yFang Profil |
#4 · Zasláno: 17. 1. 2016, 14:05:12
juraj:
„Ale,keď kliknme napr. do inputu výška a chcel by som napísať ľubovolnú hodnotu, aby sa mi vypočítala hodnota výšky a opačne. Keď začnem písať číslo do inputu tak ukazuje aktuálnu hodnotu danej šírky obrázka.“ No a kde tam máš, že použiješ tu hodnotu inputu, podle které to chceš přepočítat? |
||
juraj Profil |
#5 · Zasláno: 17. 1. 2016, 14:38:15
yFang:
Pipájam ukážku. Ak by sa hodnoty z obrázka nenačítali,tak treba stlačiť F5. Najlepšie pracuje v mozile firefox. TU |
||
juraj Profil |
#6 · Zasláno: 17. 1. 2016, 17:14:29
nikto nič neporadi
|
||
RastyAmateur Profil |
#7 · Zasláno: 17. 1. 2016, 17:20:28
yFang ([#2]):
„Nikde tam nepoužíváš hodnoty zadané do inputů, funkce sum1 počítá vždycky se stejnými hodnotami.“
??? To není rada??? |
||
juraj Profil |
#8 · Zasláno: 17. 1. 2016, 23:01:46
tak skuste poradiť ako to mám opravit
|
||
RastyAmateur Profil |
#9 · Zasláno: 18. 1. 2016, 06:36:32
juraj:
Do té funkce musíš dát něco, čím dostaneš proměnné z těch inputů a s těma pak počítat. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0