Autor Zpráva
fkbechlin
Profil *
Predelavam jeden web ze starych framu na modernejsi styl a obcas tapu, zda postupuju spravne. rad bych od nekoho zkuseneho dostal dobrou odpoved na jednoduchou otazku. jak opravdu delite fyzicky soubory na disku? ja mam aktualne hlavni index.php a pak hlavicku a menu, ktere jsou inkludovany do indexu. V indexu dale je skript, ktery ve spolupraci s databazi (white list) overuje parametr predavany v menu.php ( napr. href="index.php?menu=7") a dle $_get a te kontroly inkluduje samotny obsah stranky. uz tohle samotne se mi zda "zastarale" a rikam si, jestli neni lepsi a bezpecnejsi zpusob jak tohoto docilit. Napadlo me session akorat (cookies jsem nebral v potaz) a ten hodlam i nejspise casem pouzit kvuli dalsim vyhodam. Zbytek souboru webu obsahuje jen table, divy atd s vlastnim obsahem a je taktez v rootu. Par slozek mam na css, lib(raries) , soubory na webu, ktere jsou urcene na stahovani, pripadne slozka s texty, ktere jsou pozustatek stareho webu z 2006-10, jelikoz kamarad neumel PHP a vse smolil do jednotlivych adresaru a souboru.

Druhy problemek, nad kterym ted premyslim, je tak trochu soucasti toho prvniho. V jedne strance se statistikama tymu (jedna se o web mistniho fotbaloveho tymu) je na vyber mezi 4 odkazama - tym dospelych,dorostu,zaku a pripravky. statistiky mam v DB a neni problem je vypsat do tabulky nejake, ale co mi dela starosti je toto: na to abych mohl nejakou tabulku vypsat k tymu bych bud musel predavat odkazem druhy parametr napr. href="index.php?menu=7&tym=dorost" (to mi prijde uz dvakrat tak nehezke), nebo to nejak dolovat pres JavaScript (ktery neumim moc), pripadne treti moznost co me napadla, je fyzicky ten soubor ulozit do slozky napr u18 (dorost) a tam si s nim muzu delat co chci, ale zase kdyz se neco bude menit na webu (verze HTML,prechod k jinemu hostingu atd..), tak krom indexu, bych musel menit i tyto 4 soubory pro jednotlive tymy.

Rad bych, kdyby me nekdo zkusenejsi nakopl par radami, pripadne kde se k tomuto da neco docist, abych se nevydal v nejblizsi budoucnosti spatnou cestou. Hral jsem si dnes trochu s .htaccess a mod_rewrite, aby se jednotlive soubory ci podslozky tvarili jako fyzicka podslozka, ale ne vse se povedlo. Diky za rady.

jinak web je zde a ocenim opravdu jakkoukoliv radu ke zlepsovani -> fkbechlin.wz.cz
Keeehi
Profil
fkbechlin:
Jak to dělím já? Jednoduché, víceméně statické stránky není třeba nijak dělit. A na zbytek používám framework. Tam se víceméně držím toho, jak je doporučené ho používat.
anonymníí
Profil *
fkbechlin:
Na adrese se dvěma parametry není nic špatného, klidně ji použij. Případně, sám jsi zmínil mod_rewrite, to můžeš přepsat na něco ve tvaru /tabulky/dorost, třeba.

Obecně, pokud nebudeš používat nějaký framework, který strukturu předurčuje, resp. důrazně naznačuje, udělej si ji takovou, jak se ti s ní bude nejlépe pracovat. To, co píšeš, dává celkem smysl, nebál bych se toho.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: