Autor Zpráva
petto
Profil
dobry den mam taky problem mam hotovu stranku v html. a mam odkaz vedla clanku na obrazok pokial ho mam v hlavnom adresari tak sa nacita pokial ho kvoli prehladnosti ulozim do podadresara tak sa nenacita, cital som ze je to bezne ze obrazok a html tranka musi byt na jednej urovni v jednom adresari, ide to niak obist? pokial budem davat vsetko do hlavneho adreasara bude v tom zmatok a bude to neprehladne. pokial dam aj html stranku aj obrazky do jedneho podadresara potom budem muset celu stranku vratane grafiky koprivoat do kazdeho podadresara. porate ak osa tento problem rieseva voprred dakujem za odpvoede
Lonanek
Profil
<img src="obrazek.jpg" ... /> obrázek je ve stejném adresáři jako načítaná stránka;
<img src="image/obrazek.jpg" ... /> obrázek je vzhledem k načítané stránce v adresáři image.
Více Relativní a absolutní adresy.
Michales
Profil
petto:
cital som ze je to bezne ze obrazok a html tranka musi byt na jednej urovni v jednom adresari, ide to niak obist?
Totální nesmysl.
Mužeš to mít takto:
obrazky(složka s obrázky)
index.html

V index.html budeš mít pak cestu k obrázku:
<img src="obrazky/obrazek.png" >
Kdyby si měl ve složce obrazky, dalši podsložky, bude to vypadat takto:
<img src="obrazky/podslozka/obrazek.png" >
Coompiik
Profil
Na rozmístění zobrazovaných souborů(obrázků) by pokud vím němělo záležet, napiš prosím úryvek kódu ve kterém se na obrázek odkazuješ. Předem tě upozorním na relativní odkazy, ty se stromují od aktuálního adresáře, pokud jsi na stránce example.com/stranky/obrazky.html a zdroj obrázku máš nastavený jako obrazy/1.png bude to hledat na example.com/stranky/obrazy/1.png

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: