Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vilak Profil |
#1 · Zasláno: 30. 3. 2016, 10:23:49
Ahoj.
Mám nově XAMPP (které jsem si teď nainstaloval), doteď jsem vše dělal přímo na serveru u Wedosu. Ale mám pak problém s adresy. Dříve jsem psal normálně do odkazů apod. absolutní adresu (www.xxx.cz), ale to pak na XAMPP nikam logicky neodkazuje, pokud nejsu připojený k netu (protože us na localhostu, že...). Mám to všechno psat přes relativní adresy (třeba jen ../../index.php)? Nebo jak to řešíte Vy? |
||
Zechy Profil |
#2 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:19:41
Vilak:
Můžeš buď zapisovat absolutně nebo relativně, v čemž samozřejmě, výhoda relativní adresy je v tom, že funguje na jakémkoli umístění. |
||
Vilak Profil |
#3 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:23:16
Ale pokud to budu sepisovat na localhostu absolutně, tak to pak při přesunu budu muset všechno přepsat, ne?
|
||
Zechy Profil |
#4 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:31:08
Vilak:
Správně bys to měl napsat relativně, protože i kdyby si to přesunul pod deset různých adres, tak ti to bude fungovat bez potřeby dalších úprav. |
||
Vilak Profil |
#5 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:34:04
Takže Vaše rada zní, abych veškeré adresy psal relativně? Takto to děláváte? :)
|
||
Zechy Profil |
Vilak:
Ano. S absolutním formátem pracuji jen tehdy, pokud odkazuji na jiný server. |
||
Vilak Profil |
#7 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:40:15
Děkuji. Odpověď jsem dostal. :)
A ještě mimo téma - je ještě něco, co se na XAMPP dělá jinak než na serveru a co by tam nemuselo tedy fungovat (aby při přechodu na server vše fungovalo a nemuselo se nic měnit)? Máte ještě nějaká rady? - Ale to píšu jen "bokem", jinak jsem odpověď dostal na to, co jsem chtěl. :) |
||
Zechy Profil |
#8 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:45:04
Vilak:
Tak problémy mohou vznikat různé - např. rozdíly v konfiguraci, kdy třeba chybí nějaká rozšíření nebo rozdíl ve verzi PHP, kdy věci co vám fungují lokálně nemusí fungovat na serveru a naopak... Ale mě osobně se ještě žádný takový problém nenaskytl při nahrávání. |
||
Vilak Profil |
#9 · Zasláno: 30. 3. 2016, 11:45:51
Zechy:
Děkuji moc za veškeré odpovědi. :) |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0