Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mlynas Profil |
#1 · Zasláno: 30. 5. 2016, 19:02:26
Zdravím,
potřeboval bych radu. Jedná se o to, že mám v DIVu 6 stejných rámečků udělaných. A chtěl bych, aby se zobrazovalo množství na jednom řádku, podle toho, jak se to vleze. Standardně je 3 na jednom a 3 na druhém řádku, ale pořád mi dělá to, že mám na prvním řádku 3, na druhém 2 (zarovnaném vpravo) a na třetím 1 (taktéž zarovnaný vpravo). U všech DIVu mám nastaveno "float: left;" a nevím, kde dělám chybu. Proč mi prostě ten poslední neskočí taky na ten druhý řádek a nevytvoří se 3+3? Snad jsem to popsal tak, aby se to dalo pochopit. Děkuji za rychlou reakci. |
||
Tomáš123 Profil |
#2 · Zasláno: 30. 5. 2016, 19:45:16
mlynas:
Možno kvôli obsahovému box-modelu. Bez ukážky ťažko hádať. |
||
mlynas Profil |
Tomáš123:
už jsem to vyřešil, bylo to tím, že jeden rámeček byl o trochu delší a už to prostě pod sebe nedal. Ale narazil jsem na další problém. WEB potřebuju, aby se text "sadsadsdadsadsadsa dsada dsadsadasdasdas sadasdas" zobrazil na levém okraji a po své pravé straně měl ty přístroje, které jsou momentálně pod ním. Nevím, jak to udělat. Když odstaním horní řádek s "... Test Systems.." tak to jede dobře, ale s ním nic. (viz web no) Díky za rady |
||
Tomáš123 Profil |
#4 · Zasláno: 30. 5. 2016, 21:34:30
mlynas:
Po poslednej obtekanej tabuľke horného zoznamu treba použiť clear. |
||
Trejpa Profil |
#5 · Zasláno: 30. 5. 2016, 21:41:06
mlynas:
Nebo ukonči plavání pomocí .nabidka { overflow: auto; }
|
||
mlynas Profil |
#6 · Zasláno: 31. 5. 2016, 05:54:06
Trejpa:
Díky to pomohlo. |
||
mlynas Profil |
#7 · Zasláno: 31. 5. 2016, 06:58:35
Nevím proč, ale po úpravě mi nějak blbne ta střední část. Když se web zmenší, tak se pravá buňka snaží přepsat tu levou. Problém jsem objevil v tom, že jsem zadal parametr
width: 70% a width: 30% . Když ovšem tyto parametry smažu, tak mi zase nebude fungovat float. Jak na to?
Díky za tipy. |
||
Trejpa Profil |
#8 · Zasláno: 31. 5. 2016, 08:08:17
mlynas:
Často podobné problémy způsobuje zaokrouhlování procent na pixely. Zkus ubrat půl procenta až jedno procento: 69 % a 30 %. |
||
mlynas Profil |
#9 · Zasláno: 31. 5. 2016, 08:43:31
při zmenšení webu, se divy nezalomí pod sebe, ale začne se pravý cpát přes levý. (toto jsem měl na mysli). Díky |
||
Trejpa Profil |
#10 · Zasláno: 31. 5. 2016, 08:54:18
mlynas:
Slovo sadsadsdadsadsadsa se evidentně nevleze do prostoru 30 %. Je třeba blok oříznout ( overflow: auto ), přidat mu posuvník (overflow: auto ), nadřazenému bloku nastavit minimální šířku (například min-width: 500px ), nebo pod určitou šířku přeskládat bloky nad sebe dalším podmíněným stylem.
|
||
mlynas Profil |
#11 · Zasláno: 31. 5. 2016, 19:14:22
.test { color: orange; @media screen (max-width: 360px) { color: blue; } } co tady mám špatně? (pořád mi to ukazuje oranžovou barvu). Děkuji |
||
Trejpa Profil |
#12 · Zasláno: 31. 5. 2016, 19:23:24
mlynas:
„co tady mám špatně?“ Zapisuješ špatně CSS: 1) nelze zanořit @media do složených závorek mezi vlastnosti, 2) podmínky v @media se oddělují logickými operátory, například AND .
ukázka |
||
mlynas Profil |
#13 · Zasláno: 31. 5. 2016, 19:29:08
Trejpa:
A proč se uvádí nejdřív standardní verze a pak pro "mobily" ? když to dám naopak, tak nic :) |
||
juriad Profil |
mlynas:
Protože pozdější pravidlo vyhrává. Ty bys tím napřed řekl, že v malých oknech chceš určité pozadí, ale později, že se vlastně vždy má použít to univerzální. Ber to tak, že mobil (a cokoli s malým oknem) vidí: .test { background: orange; } /* tady byla podmínka, která je splněná; barva pozadí se přepíše na modrou */ .test { background: blue; } A všichni ostatní vidí: .test { background: orange; } /* tady byla podmínka, která je nesplněná */ |
||
Tomáš123 Profil |
#15 · Zasláno: 31. 5. 2016, 19:34:43
mlynas:
Neskôr uvedený zápis má väčšiu prioritu a to môže narušiť rovnováhu súboru. Ukážka. |
||
Trejpa Profil |
#16 · Zasláno: 31. 5. 2016, 19:36:35
mlynas:
„když to dám naopak, tak nic“ A já si už začínal myslet, že CSS aspoň trochu rozumíš. Druhé pravidlo v pořadí se stejnou váhou selektoru přebíjí pravidlo předchozí. Když se píše CSS dle metodiky mobile first, nemůžeš měnit pořadí (pozdější selektor bez @media podmínky ji pokaždé přebije), je třeba upravit podmínku: příklad. |
||
mlynas Profil |
juriad, Tomáš123, Trejpa:
Díky moc za vysvětlení. |
||
Keeehi Profil |
#18 · Zasláno: 1. 6. 2016, 01:43:38
Přehodit se to dá, ale pak musíš i otočit podmínku. Tím otočit nemyslím pořadí pravidel a media bloku, ale jen samotných definic. To co bylo v media bude před ním a co bylo před ním bude uvnitř.
Jaký je v tom rozdíl? Skoro žádný. Nejvýznamnější bude, jaká pravidla se použijí, pokud prohlížeč nebude podporovat media. Jestli ty pro mobily nebo ty druhé. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0