Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lonanek Profil |
#1 · Zasláno: 28. 12. 2016, 20:41:31
Ne zaměstnanec, ale externí spolupracovník.
Trochu odbočím: Na stránce illimis-project.tk/articles je nemilý odkaz ve stránkování, který odkazuje na další stranu illimis-project.tk/articles?page=1 v případě první stránky se vlastně provede jen refresh. Zkus vložit smajlíky znovu přímo do databáze. |
||
Martin Joneš Profil |
Lonanek:
Takže nemáš výplatu? Jaký titul bych potřeboval, abych také mohl být? Třeba jednou.. za těch 6 let.. až vystupují vysokou školu.. Já jsem rád, že to stránkování vůbec funguje.. To, že tam můžu refresnout stránku mi v tuhle chvíli může být jedno. Ale díky za info Já to ani nemusím dělat. Jdu do phpMyAdmina a vidím, že už se tam zas něco změnilo.. xD |
||
Lonanek Profil |
#3 · Zasláno: 28. 12. 2016, 20:52:49
Martin Joneš:
„Takže nemáš výplatu?“ Ne vzdal jsem se ji. Ty vkládané emo jsou v jakém kódování ukládány? Ne všechny to vezme... |
||
Martin Joneš Profil |
Martin Joneš, Lonanek:
Databáze mi hází následující chybu. Nemůžu modifikovat článek Emoji Byl ovlivněn 1 řádek. Warning: #1366 Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x80 \xF0...' for column 'content' at row 1 Lonanek: Mělo by to být UTF8mb4_unicode_ci |
||
Lonanek Profil |
#5 · Zasláno: 28. 12. 2016, 20:59:07
Pokud se nepletu pak databáze je v UTF-8
|
||
Martin Joneš Profil |
Lonanek:
Ted se ani do databáze správně nenapíší. Po uložení se přemění také na otazníky. Vidím, že jsi kódování změnil na UTF-8-czech. Na netu jsem ale četl, že pro používání smajlíků je nutné mít utf8mb4_unicode |
||
Lonanek Profil |
#7 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:07:49
Ne kódování databáze jsem neměnil! Porovnání je utf8mb64. Smajlíky, které jsou pro UTF-8 vložíš, jiné ne.
Stránkování opraveno, stačilo přidat definici na ř. 107 $page = 1;
|
||
Martin Joneš Profil |
#8 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:11:12
Lonanek:
Ne kódování databáze. Kódování sloupce. To jsem měl také na utf8mb4_unicode_ci a teď je tam utf8_czech_ci a to tam já nedával. |
||
Keeehi Profil |
#9 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:14:11
Martin Joneš:
„Bylo by jedno, jestli to je nebo není zip. Když uploadneš zip, v kterým je index.php, tak ho muzes spustit pres /template/index.php. uploadnutý zip se hned extrahuje.“ Já vím. „Tvůj soubor .php by to extrahovat nemohlo, což by způsobilo chybu a soubor smazalo.“ Toto není pravda. Chybu by to způsobilo, to ano, ale soubor by se nesmazal. Soubor se maže, jen když se úspěšně extrahuje. „K této uploadovaci funkci ale přístup nemáš, že ne?“ Mám k ní stejný přístup jako k new_article. „Jediné zabezpečení, které jsem udělal bylo odmítnutí všech .Php souboru ve složce /administrator/ - hází chybu 403 Forbidden“ Napřímo ano. Dají se ale spustit tak, že je něco includuje. |
||
Martin Joneš Profil |
Keeehi:
Ano. Právě proto je includuju indexem a přímý přístup zakazují .htaccess „Mám k ní stejný přístup jako k new_article.“ Takže nulový přístup? Když k new_article přístup nemáš díky opravení tebou nalezeného exploitu. |
||
Keeehi Profil |
#11 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:18:29
Martin Joneš:
„Na netu jsem ale četl, že pro používání smajlíků je nutné mít utf8mb4_unicode“ Myslím, že máš pravdu. Podle toho co jsem našel, tak MySQL databáze pro utf8_* kódování neumožňuje ukládat znaky nad 0xFFFD. Pokud jsou smajlíci výše, což asi jsou, pak asi bude nutné použít zmíněné kódování. |
||
Martin Joneš Profil |
#12 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:20:11
Lonanek:
Takže jsem znovu do databáze vložil nový řádek do tabulky. Smajlíci se v tabulce normálně objevují. Na stránce se ale pořád špatně zobrazují. |
||
Lonanek Profil |
#13 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:23:06
Nastaveno, pak ale nemůžeš chtít zobrazovat znaky v UTF8, které jsou v databázi jinak
|
||
Martin Joneš Profil |
Lonanek:
Dobře. To mám do dokumentu dát <meta charset="utf8mb4_unicode_ci">? Řekl bych, že to není správné ISO pro zápis kódování v HTML. Databáze třeba neví, co je UTF-8 ale utf8 pozná. To stejný HTML. Nemůžu si vymyslet formát kódování. Musí být nějaká ustanovená kódování. Jako je třeba ISO pro označení regionu - CZ/CS apod. Na internetu jsem našel pouze ANSI, ASCII, UTF-8 a 8859. Takže tipuju, že UTF-8 kódování pro dokument je stejně, jako utf8mb4_unicode_ci pro databázi. |
||
Lonanek Profil |
#15 · Zasláno: 28. 12. 2016, 21:32:06
|
||
Martin Joneš Profil |
Lonanek:
Přidal jsem do config.php mysqli_set_charset('utf8mb4_unicode_ci'); bez efektu
První jsem zkoušel jen 'utf8mb4' to nešlo, tak jsem zkusil ten celý název a také to nešlo. :/ |
||
Martin Joneš Profil |
Vůbec mě nic nenapadá.. podle StackOverflow vše splňuji. dokument je v UTF-8 a má i takový tag. Databáze taktéž a komunikace mezi nimi také.
Vnitřní kódování je také UTF-8, nechal jsem si to vypsat pomocí echo mb_internal_encoding() |
||
Lonanek Profil |
... $db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE); mysqli_set_charset($link, 'utf8mb4'); je chyba v nastavení mysqli_set_charset($db, 'utf8mb4');
|
||
Martin Joneš Profil |
#19 · Zasláno: 29. 12. 2016, 19:06:37
Lonanek:
To jako vážně? Jak mám potom tedy poznat, co je funkce a co potřebuji definovat? Dle dokumentace PHP je $link také funkce Odkaz zde |
||
Lonanek Profil |
#20 · Zasláno: 29. 12. 2016, 19:09:28
$link je proměnná
link() je funkce |
||
Martin Joneš Profil |
#21 · Zasláno: 29. 12. 2016, 19:12:30
Lonanek:
Dobře. Díky moc za osvětlení a za pomoc. |
||
Keeehi Profil |
#22 · Zasláno: 29. 12. 2016, 21:11:32
A jen tak mimochodem, ten link na který jsi odkazoval nemá s databází nic společného. Je to funkce souborového systému. A vytváří něco podobného, jako je zástupce ve Windows.
|
||
Časová prodleva: 8 let
|
0