« 1 2
Autor Zpráva
Lonanek
Ne zaměstnanec, ale externí spolupracovník.

Trochu odbočím: Na stránce illimis-project.tk/articles je nemilý odkaz ve stránkování, který odkazuje na další stranu illimis-project.tk/articles?page=1 v případě první stránky se vlastně provede jen refresh.

Zkus vložit smajlíky znovu přímo do databáze.
Martin Joneš
Lonanek:
Takže nemáš výplatu? Jaký titul bych potřeboval, abych také mohl být? Třeba jednou.. za těch 6 let.. až vystupují vysokou školu..
Já jsem rád, že to stránkování vůbec funguje.. To, že tam můžu refresnout stránku mi v tuhle chvíli může být jedno. Ale díky za info
Já to ani nemusím dělat. Jdu do phpMyAdmina a vidím, že už se tam zas něco změnilo.. xD
Lonanek
Martin Joneš:
Takže nemáš výplatu?
Ne vzdal jsem se ji.

Ty vkládané emo jsou v jakém kódování ukládány? Ne všechny to vezme...
Martin Joneš
Martin Joneš, Lonanek:
Databáze mi hází následující chybu. Nemůžu modifikovat článek Emoji
Byl ovlivněn 1 řádek.
Warning: #1366 Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x80 \xF0...' for column 'content' at row 1

Lonanek:
Mělo by to být UTF8mb4_unicode_ci
Lonanek
Pokud se nepletu pak databáze je v UTF-8
Martin Joneš
Lonanek:
Ted se ani do databáze správně nenapíší. Po uložení se přemění také na otazníky.
Vidím, že jsi kódování změnil na UTF-8-czech. Na netu jsem ale četl, že pro používání smajlíků je nutné mít utf8mb4_unicode
Lonanek
Ne kódování databáze jsem neměnil! Porovnání je utf8mb64. Smajlíky, které jsou pro UTF-8 vložíš, jiné ne.

Stránkování opraveno, stačilo přidat definici na ř. 107 $page = 1;
Martin Joneš
Lonanek:
Ne kódování databáze. Kódování sloupce. To jsem měl také na utf8mb4_unicode_ci a teď je tam utf8_czech_ci a to tam já nedával.
Keeehi
Martin Joneš:
Bylo by jedno, jestli to je nebo není zip. Když uploadneš zip, v kterým je index.php, tak ho muzes spustit pres /template/index.php. uploadnutý zip se hned extrahuje.
Já vím.

Tvůj soubor .php by to extrahovat nemohlo, což by způsobilo chybu a soubor smazalo.
Toto není pravda. Chybu by to způsobilo, to ano, ale soubor by se nesmazal. Soubor se maže, jen když se úspěšně extrahuje.

K této uploadovaci funkci ale přístup nemáš, že ne?
Mám k ní stejný přístup jako k new_article.

Jediné zabezpečení, které jsem udělal bylo odmítnutí všech .Php souboru ve složce /administrator/ - hází chybu 403 Forbidden
Napřímo ano. Dají se ale spustit tak, že je něco includuje.
Martin Joneš
Keeehi:
Ano. Právě proto je includuju indexem a přímý přístup zakazují .htaccess
Mám k ní stejný přístup jako k new_article.
Takže nulový přístup? Když k new_article přístup nemáš díky opravení tebou nalezeného exploitu.
Keeehi
Martin Joneš:
Na netu jsem ale četl, že pro používání smajlíků je nutné mít utf8mb4_unicode
Myslím, že máš pravdu. Podle toho co jsem našel, tak MySQL databáze pro utf8_* kódování neumožňuje ukládat znaky nad 0xFFFD. Pokud jsou smajlíci výše, což asi jsou, pak asi bude nutné použít zmíněné kódování.
Martin Joneš
Lonanek:
Takže jsem znovu do databáze vložil nový řádek do tabulky. Smajlíci se v tabulce normálně objevují. Na stránce se ale pořád špatně zobrazují.
Lonanek
Nastaveno, pak ale nemůžeš chtít zobrazovat znaky v UTF8, které jsou v databázi jinak
Martin Joneš
Lonanek:
Dobře. To mám do dokumentu dát <meta charset="utf8mb4_unicode_ci">? Řekl bych, že to není správné ISO pro zápis kódování v HTML. Databáze třeba neví, co je UTF-8 ale utf8 pozná. To stejný HTML. Nemůžu si vymyslet formát kódování. Musí být nějaká ustanovená kódování. Jako je třeba ISO pro označení regionu - CZ/CS apod.
Na internetu jsem našel pouze ANSI, ASCII, UTF-8 a 8859. Takže tipuju, že UTF-8 kódování pro dokument je stejně, jako utf8mb4_unicode_ci pro databázi.
Lonanek
Pokud pomůže recalll.co/app/?q=mysql%20-%20convert%20utf8mb4%20characters%20to%20utf8%20in%20php
Martin Joneš
Lonanek:
Přidal jsem do config.php mysqli_set_charset('utf8mb4_unicode_ci'); bez efektu
První jsem zkoušel jen 'utf8mb4' to nešlo, tak jsem zkusil ten celý název a také to nešlo. :/
Martin Joneš
Vůbec mě nic nenapadá.. podle StackOverflow vše splňuji. dokument je v UTF-8 a má i takový tag. Databáze taktéž a komunikace mezi nimi také.
Vnitřní kódování je také UTF-8, nechal jsem si to vypsat pomocí echo mb_internal_encoding()
Lonanek
...
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
mysqli_set_charset($link, 'utf8mb4');
$link neexistuje
je chyba v nastavení mysqli_set_charset($db, 'utf8mb4');
Martin Joneš
Lonanek:
To jako vážně? Jak mám potom tedy poznat, co je funkce a co potřebuji definovat? Dle dokumentace PHP je $link také funkce Odkaz zde
Lonanek
$link je proměnná
link() je funkce
Martin Joneš
Lonanek:
Dobře. Díky moc za osvětlení a za pomoc.
Keeehi
A jen tak mimochodem, ten link na který jsi odkazoval nemá s databází nic společného. Je to funkce souborového systému. A vytváří něco podobného, jako je zástupce ve Windows.
« 1 2

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0