Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sn000z3 Profil |
#1 · Zasláno: 15. 8. 2017, 09:35:15
Zdravim, vubec nevim do jakeho tematu by muj dotaz mohl pasova,t ale jelikoz jsem tu novy, tak jsem zkusiltoto tema. Snad me nebudete kamenovat a nekdo mi pomuze, protoze jsem uplne ztraceny... :D
Ano jsem opravdu zacatecnik, a stahl jsem si sablonu, vcelku peknout kterou si predelavam, coz neni zadny problem - to zvladne snad kdokoliv pochopit zaklady, prepsat texty, obrazky, prizpusobit si rozdeleni atd - to vse mam a funguje presne jak chci, ale zasekl jsem se na "Rychlem kontaktu" neboli emailovym formulari na webu... Jsou to primitivni tri textove pole (jmeno, email, text zpravy) a tlacitko odeslat... ted asi poslu co je v html a co je v css a v podstate pro spravnou funkcnost by bylo asi nekam potreba pridat email kam se to ma poslat a melo by to jet? Nebo jeste neco? Ale opravdu nevim co a kam... Ted kdyz v tom zakladu dam odeslat email tak mi naskoci 405 - HTTP verb used to access this page is not allowed. The page you are looking for cannot be displayed because an invalid method (HTTP verb) was used to attempt access. A nyni kod v HTML <div class="column"> <h3>Kontakt</h3> <form action="#" method="post"> <div class="field half first"> <label for="name">Name</label> <input name="name" id="name" type="text" placeholder="Name"> </div> <div class="field half"> <label for="email">Email</label> <input name="email" id="email" type="email" placeholder="Email"> </div> <div class="field"> <label for="message">Message</label> <textarea name="message" id="message" rows="6" placeholder="Message"></textarea> </div> <ul class="actions"> <li><input value="Send Message" class="button" type="submit"></li> </ul> </form> </div> A kod v CSS - ten si ted uvedomuji ze vlastne psat nemusim, protoze to udava jen styl... zkusil jsem z CSS smazat vse co se tyka toho emailu a jen se mi rozhodilo usporadani, takze vse by melo byt v HTML jestli se nepletu? Nebo pletu, Prosim o kazdou radu pomoc, dekuji moc |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 15. 8. 2017, 09:58:00
sn000z3:
Pro odeslání e-mailu musíš na serveru mít někde skript, který ho bude odesílat. Adresu tohoto skriptu napíšeš do action místo toho #. Samotná šablona odesílání e-mailů nemůže umět, nabízí ti jen formulář, odeslání musíš naprogramovat sám. |
||
Keeehi Profil |
Ale toho odesílání se nemusíš bát. Zase až tak složité to není. Nějaké přijatelné máme dokonce i tady ve FAQ
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Kódování e-mailu, aneb abychom neposílali otazníky. |
||
sn000z3 Profil |
#4 · Zasláno: 15. 8. 2017, 13:30:53
juriad:
„Pro odeslání e-mailu musíš na serveru mít někde skript, který ho bude odesílat. Adresu tohoto skriptu napíšeš do action místo toho #.“ Ajooo, no a ten skript musim napsat nebo to je nekde ve sprave hostingu nebo oc jde? Omlouvam se za mozna hloupou reakci, ale tohle jsem nikdy nedelal, tak se nezlob. Keeehi: „Ale toho odesílání se nemusíš bát. Zase až tak složité to není. Nějaké přijatelné máme dokonce i tady ve FAQ“ No pro me to zjevne slozite je, protoze z toho odkazu jsem nepochopil nic :-D |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 15. 8. 2017, 14:01:21
sn000z3:
Ten skript který hledáš je právě v tom odkazu. Navíc ho stačí téměř jen zkopírovat a použít. Změnit tam je potřeba jen to, odkud se berou data (že nebudou napsána natvrdo v kódu ale budou se brát z toho formuláře). Pokud potřebuješ to PHP nejdříve pochopit, tak si přečti učebnici. |
||
sn000z3 Profil |
#6 · Zasláno: 15. 8. 2017, 14:21:07
Keeehi:
Noo asi se jedna o tento kod predpokladam: <?php $mail = 'jmeno@email.cz'; $predmet = 'ěščřžýáíé46'; $zprava = "Test, \r\n ěščřžýáíé123456789"; if (cs_mail($mail, $predmet, $zprava, "From: vas@web.cz".PHP_EOL)) { echo 'E-mail byl úspěšně odeslán.<br>'; } else { echo 'E-mail se bohužel nepodařilo odeslat.<br>'; } Ale za prvni nemam php, ale html a za dalsi i kdybych mel php, tak to do toho urcite nedokazu zakomponovat a kvuli tomuhle se ucit php nebo nejaky veci a stravit u toho tyden abych napsal jen email to opravdu ne - na to je drahy cas a proto pisi zde abych dostal pomoc na stavajici situaci a nebo pripadne predelal klidne na tento kod, ale potreboval bych pomoc jak, protoze sam to urcite nedam. |
||
Tomášeek Profil |
#7 · Zasláno: 15. 8. 2017, 15:04:58
sn000z3:
Ty ses dobrej. Tvůj cas ti je drahý, ale cas jiných plýtvat můžeš, aby to napsali za tebe? Všechny potřebné rady a kódy mas. Nyni je na tobe, jestli obětujes i vlastní cas, nebo nebudeš posílat maily. |
||
sn000z3 Profil |
#8 · Zasláno: 15. 8. 2017, 15:47:51
Tomášeek:
Blbe si to pochopil nebo to spatne vyznelo, ale myslel jsem to tak, ze kvuli emailove komunikaci, respektive tomu scriptu si nebudu mesic cist a ucit nejaky kody v PHP ci neco takoveho, kdyz to potom nikdy nevyuziji a nepotrebuju to ke svymu zivot. Potrebuji to jen zprovoznit a verim tomu, ze tu jsou lidi, kteri vi co a jak a je to pro me otazka 5-15min maximalne, protoze v tom delaji a protoze vi co a jak. A proto jsem zde pro radu, abych se to nemusel ucit (travit cas nad necim co nikdy uz potrebovat nebudu) - ano kdybych se tim chtel zacit zivit nebo by me to zajimalo abych ten kod umel ovladat a bylo by mi to k necemu, tak bych se do toho ponoril, ale opravdu mi to k nicemu neni a proto tu zadam o pomoc jak zprovoznit tento emailovy script... :) neni to mysleno nejak zle, jestli to tak vyznelo. Mozna bych si to dovolil prirovnat k tomu, ze kdyz neco mas s aute, taky napises na forum jestli nekdo nevi, nesetkal se s podobnym problemem a po cem mas patrat, kam se podivas - nekdo kdo problem resil, ti rekne sundej kolo, povol dva srouby, vymontuj tycku stabilizatoru atd... To je cele, pokud jsem te tim urazil, tak se omlouval, ale nema smysl pro me se ucit neco, co nevyuziji a nebudu potrebovat. :-) |
||
TomášK. Profil * |
#9 · Zasláno: 15. 8. 2017, 16:34:36
Zůstanu-li u analogie s autem, tvoje odpověď je na úrovni, že nevíš, co je stabilizátor a nebudeš to zjišťovat, potřebuješ jenom opravit auto, a ke svému životu to vědět nepotřebuješ. HTML na tvůj problém nestačí, php nebo jiný serverový jazyk neumíš a číst návody nechceš. Bez nějakých znalostí se však neobejdeš, ty rady jsou, co jsi tu dostal jsou na úrovni sundej kolo a povol šroub tam a tam. A nikdo nemá vůli ti tu vysvětlovat, jak se sundavá kolo, když je na to spoustu návodů.
Nevím, co je stabilizátor, i když tuším, že v autě něco takového je. Když ho budu chtít opravit, tak si to můžu buď načíst a strávit s tím týden, nebo si zajdu za někým, kdo ví co a jak a zaplatím mu za to, že mi to opraví. A k tématu - pokud máš na serveru opravdu jen html a žádný skriptovací jazyk, tak to, co chceš, nejde udělat a budeš muset změnit server. |
||
Kcko Profil |
#10 · Zasláno: 15. 8. 2017, 16:39:29
Doplním Tomáše K.:
Nebo si můžeš na stránky vložit aplikaci 3 strany, která to za Tebe udělá, např. miniaplikace.blueboard.cz/sluzby-blueform btw. skvělá odpověd. |
||
sn000z3 Profil |
Ok, nechci se tu dohadovat... tak mi to za 100-200kc napises?
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0