Autor Zpráva
MindTheGap7
Profil
Ahoj, jsem úplně bezradná co se týče těchto záležitostí. Mám blog na blogger.com. Podařilo se mi, nějakým záhadným způsobem dát text do lišty, dokonce funguje i odkaz na "další informace", proklikne se to na google, ale když chci kliknout na "rozumím", tak ta hláška potom nezmizí, jako na jiných webem. Vše jsem zkopírovala z netu, vůbec netuším jak HTML funguje. Prosím o super jednoduchý návod pro blbce.
Mlocik97
Profil
ja bych to použil tak že obsah tej "hlášky" bych dal do divu, ktorý bych skryl pomocou:

$("#btn-rozumim").click(function(){
    $("#cookieoznam").hide();
});
Keeehi
Profil
Mlocik97:
Ještě by si to chtělo do cookie uložit informaci o tom, že na to bylo kliknuto aby se to na další stránce nezobrazilo.
MindTheGap7
Profil
nevim co je to DIV :D. Ano přesně, ono na to tlačítlo "rozumím" jde kliknout, ale ta celá hláška nezmizí. Takže to tam je furt.
Keeehi
Profil
MindTheGap7:
nevim co je to DIV
Div a span
MindTheGap7
Profil
nemáte někdo přesný kod, který bych prostě zkopírovala? Pro někoho, kdo se v tom vyzná je to otázka pár vteřin, já se v tom hrabu celý den a nemám na to čas.
M4n
Profil *
Co takhle tam tu stupidní lištu nedávat? Pak "zmizí" i bez kliknutí.
Keeehi
Profil
MindTheGap7:
nemáte někdo přesný kod, který bych prostě zkopírovala?
Kdybychom měli, tak bychom ti ho možná i dali. Problém je že kód, který by fungoval pro jakoukoliv lištu neexistuje. Protože taková lišta se dá vyrobit tisíci způsoby, existují i tisíce způsobů jak lištu skrýt. A jelikož nevíme, jak ta tvoje lišta vypadá a kde je v kódu na stránce umístěná, co dalšího na stránce je, tak není možné ani vytvořit kód přímo pro tebe, i kdyby to někdo udělat chtěl.
Mlocik97
Profil
MindTheGap7:
div je jakoby taková 2D krabice, do ktorej zbalíš určité prvky a s nimi môžeš pak manipulovať skrz ID ktoré divu priradíš.
Viem nieje to správna "definícia" ale pre laika to stačí.

Jinak vzhladom k tomu že neviete ani čo je div, neverím že tam "máte nejaké cookies", zrejme bude najvhodnejšie ak sa začnete učiť základy, a potom niečo komplexné riešiť ako toto... odporúčam w3schools.com a sololearn ak viete anglicky, ak ne, tak pak jakpsatweb.cz (aj keď je tam mnoho toho zastaralého, a nekdy aj neplatné informace, a často sa setkáte s textami o "netscape" prohlížeči čo fungoval pred 20 rokmi.

"Hotový kód"

samozrejme bez všetkého ďalšieho. To už si prispôsob sama.
Mlocik97
Profil
Jinak fakt nechapem ze niekto kto nevie ani zaklady html sa sprta do cookies.
pcmanik
Profil
MindTheGap7:
Asi najjednoduchšie riešenie pre teba je použiť nejakú online službu. Len neviem či sa na blogger dá vložiť vlastný HTML kód, ale asi áno.
Tomášeek
Profil
Mlocik97:
Hotový kód
Už ti bylo jednou řečeno, že ten kód je nesmyslný. Vůbec neřeší nezobrazení na dalších stránkách po odkliknutí, takže je to řešení na draka.
Mlocik97
Profil
Tomášeek:
To viem, ovšem pozri sa na to že tazateľka ani poriadne netuší čo je to div. A ani neverim ze tam nejake cookies ma, skor si myslim ze videla tie hlasky na inych strankach a mysli si ze to tam musi mat taky. Jinak jak pozerám, používa blogger, s tym neumím, ale divim sa ze tazatelka chce riesi take veci bez zakladnych znalosti.
Okrem toho tazatelka sa pytala len na to ako to skryť po stlačení tlačítka....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: