Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MindTheGap7 Profil |
#1 · Zasláno: 29. 9. 2017, 23:53:11
Ahoj, jsem úplně bezradná co se týče těchto záležitostí. Mám blog na blogger.com. Podařilo se mi, nějakým záhadným způsobem dát text do lišty, dokonce funguje i odkaz na "další informace", proklikne se to na google, ale když chci kliknout na "rozumím", tak ta hláška potom nezmizí, jako na jiných webem. Vše jsem zkopírovala z netu, vůbec netuším jak HTML funguje. Prosím o super jednoduchý návod pro blbce.
|
||
Mlocik97 Profil |
ja bych to použil tak že obsah tej "hlášky" bych dal do divu, ktorý bych skryl pomocou:
$("#btn-rozumim").click(function(){ $("#cookieoznam").hide(); }); |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 30. 9. 2017, 02:00:33
Mlocik97:
Ještě by si to chtělo do cookie uložit informaci o tom, že na to bylo kliknuto aby se to na další stránce nezobrazilo. |
||
MindTheGap7 Profil |
#4 · Zasláno: 30. 9. 2017, 13:11:39
nevim co je to DIV :D. Ano přesně, ono na to tlačítlo "rozumím" jde kliknout, ale ta celá hláška nezmizí. Takže to tam je furt.
|
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 30. 9. 2017, 13:13:16
|
||
MindTheGap7 Profil |
#6 · Zasláno: 30. 9. 2017, 18:39:44
nemáte někdo přesný kod, který bych prostě zkopírovala? Pro někoho, kdo se v tom vyzná je to otázka pár vteřin, já se v tom hrabu celý den a nemám na to čas.
|
||
M4n Profil * |
#7 · Zasláno: 30. 9. 2017, 18:44:32
Co takhle tam tu stupidní lištu nedávat? Pak "zmizí" i bez kliknutí.
|
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 30. 9. 2017, 19:12:22
MindTheGap7:
„nemáte někdo přesný kod, který bych prostě zkopírovala?“ Kdybychom měli, tak bychom ti ho možná i dali. Problém je že kód, který by fungoval pro jakoukoliv lištu neexistuje. Protože taková lišta se dá vyrobit tisíci způsoby, existují i tisíce způsobů jak lištu skrýt. A jelikož nevíme, jak ta tvoje lišta vypadá a kde je v kódu na stránce umístěná, co dalšího na stránce je, tak není možné ani vytvořit kód přímo pro tebe, i kdyby to někdo udělat chtěl. |
||
Mlocik97 Profil |
MindTheGap7:
div je jakoby taková 2D krabice, do ktorej zbalíš určité prvky a s nimi môžeš pak manipulovať skrz ID ktoré divu priradíš. Viem nieje to správna "definícia" ale pre laika to stačí. Jinak vzhladom k tomu že neviete ani čo je div, neverím že tam "máte nejaké cookies", zrejme bude najvhodnejšie ak sa začnete učiť základy, a potom niečo komplexné riešiť ako toto... odporúčam w3schools.com a sololearn ak viete anglicky, ak ne, tak pak jakpsatweb.cz (aj keď je tam mnoho toho zastaralého, a nekdy aj neplatné informace, a často sa setkáte s textami o "netscape" prohlížeči čo fungoval pred 20 rokmi. "Hotový kód" samozrejme bez všetkého ďalšieho. To už si prispôsob sama. |
||
Mlocik97 Profil |
#10 · Zasláno: 30. 9. 2017, 23:33:02
Jinak fakt nechapem ze niekto kto nevie ani zaklady html sa sprta do cookies.
|
||
pcmanik Profil |
#11 · Zasláno: 1. 10. 2017, 10:17:28
MindTheGap7:
Asi najjednoduchšie riešenie pre teba je použiť nejakú online službu. Len neviem či sa na blogger dá vložiť vlastný HTML kód, ale asi áno. |
||
Tomášeek Profil |
#12 · Zasláno: 1. 10. 2017, 10:49:30
Mlocik97:
„Hotový kód“ Už ti bylo jednou řečeno, že ten kód je nesmyslný. Vůbec neřeší nezobrazení na dalších stránkách po odkliknutí, takže je to řešení na draka. |
||
Mlocik97 Profil |
Tomášeek:
To viem, ovšem pozri sa na to že tazateľka ani poriadne netuší čo je to div. A ani neverim ze tam nejake cookies ma, skor si myslim ze videla tie hlasky na inych strankach a mysli si ze to tam musi mat taky. Jinak jak pozerám, používa blogger, s tym neumím, ale divim sa ze tazatelka chce riesi take veci bez zakladnych znalosti. Okrem toho tazatelka sa pytala len na to ako to skryť po stlačení tlačítka.... |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0