Autor Zpráva
Andrea
Profil *
Ahojte, chtela bych Vás požádat o radu kde dělám chybu že mi tento script nefunguje.
v html mám: <script href="javascript.js" type="text/javascript">
</script>

v javascript.js mám:

var datum = new Date(); // aktuální datum
var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota");
var retezec = "Dnes je neděle"; // postupně se k němu budou přičítat další řetězce
retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + "neděle"; // Den v týdnu
retezec += datum.getDate() + "26"; // Den v měsíci
retezec += (1 + datum.getMonth()) + "10"; // Měsíce jsou číslovány od nuly
retezec += datum.getFullYear() + "2017"; // Rok ve formátu 0000
retezec += "Čas: " + datum.getHours() + "13:50"; // Hodiny
retezec += datum.getMinutes(); // Minuty
// retezec += ":" + datum.getSeconds(); // Sekundy
retezec += "."; // Tečka za větou
document.write( retezec ); // Výpis řetězce do dokumentu


Předem děkuji za odpověd
weroro
Profil
Ako sa tá chyba prejavuje? V uvedenom scripte chybu nevidím. Živá ukázka
T-fon
Profil
Je správně cesta k tomu JS souboru?
Tomáš123
Profil
Andrea:
<script src="nazov-suboru.js"></script>
Andrea
Profil *
Tomáš123:
Aha ja tam mam href a tam ma byt src v tom html :) a na t webu se mi to bude ukazovat nahore nekde ze ten cas a datum ?


weroro:
Ze se mi to nikde nezobrazuje :(


T-fon:
Cesta je spravne k tomu js souboru jen mozna v tom html mam href a ma tam byt src tak možná ze to dela toto
Andrea
Profil *
Tomáš123:
zkoušela jsem s tím scr a pořád nic mi to neukazuje :( nevíte teda kde ještě může být chyba


Nakonec jsem na to přišla, ale potřebovala bych jen poradit jak udělat ten rok aby byl správný ukazuje mi to blbost. Tady se můžete podívat co mi to ukazuje za blbý rok.
www.instalaterstvi-nejedly.wz.cz
weroro
Profil
Andrea:
Tady se můžete podívat co mi to ukazuje za blbý rok.
U mňa dobré. Máš správne nastavené hodiny vo Windowse?
Andrea
Profil *
První to ukazovalo blby rok ale opravila jsem to mela jsem tam chybu v kodu :)
A dekuju vsem za pomoc.
Taurus
Profil
K čemu je to dobré, když to samé mám vpravo dole standardně pořád? Takové zbytečnosti byly na webu naposledy snad před patnácti lety. I když je pravda, že to koresponduje se zbytkem stránky...
Andrea
Profil *
můžu se ještě zeptat jak by jste dopnili ten javasrcipt aby cas a datum vypisoval pred jednocifernymi cislicemi nulu napr: 02.04.2004 05:06:08 a ne 2.4.2004 5:6:8 děkuju
Kcko
Profil
Andrea:
Holka, zkus občas pogooglit, jsou to triviální věci a je toho plný net.
Nicméně taková kravina nemá na webu co dělat.
Andrea
Profil *
Kcko:
představit si že jsem googlila ale to co mi našlo a zkoušela nefunguje proto se ptám.
Tomášeek
Profil
Andrea:
Jaké řešení jsi zkoušela? Jak se projevovala jeho nefunkčnost? Co chyby v konzoli? Dodej odkaz na chybnou implementaci nalezeného.
Andrea
Profil *
Tomášeek:
zkoušela jsem toto: if(minuty < 10) {minuty = "0" + datum.getMinutes();}
projevuje se to tím že ten čas uplně zmizne a neukazuje to už vůbec nic :(
Keeehi
Profil
Andrea:
To je přece trochu málo. Proměnnou minuty nemáš nikde definovanou a pak ji ani nevkládáš do proměnné řetězec.

projevuje se to tím že ten čas uplně zmizne a neukazuje to už vůbec nic :(
Pokud zmizí úplně celý text generovaný javascriptem, tak nejspíše jsi tam vytvořila nějakou chybu, na které javascript umřel. Otevři si vývojářské nástroje a podívej se do konzole, co ti to tam píše.
Andrea
Profil *
Keeehi:
tady to takhle mám vím že mi tam ukazuje chybu ale právě nevím jak to opravit.
Živá ukázka
Radek9
Profil
Andrea:
Jak již bylo řečeno, proměnná minuty nikde v kódu neexistuje ani se s ní mimo podmínku nepracuje. Takhle to nejde. Každopádně to jde ale jednodušeji třeba takto:

retezec += (1e2 + datum.getMinutes()).toString().slice(1);

Tzn. číslo se z rozsahu 0-59 převede na rozsah 100-159 a v tu chvíli stačí zleva oříznout jednu číslici.

Živá ukázka

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: