Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Hasič Profil |
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit ?
Snažím se poslat soubor na server pomocí aspSmartUpload. To v pohodě funguje, ale problém je v okamžiku kdy má soubor v názvu české znaky. Soubor se uloží, ale český znaky v názvu jsou zkomolený. Na stránce index.htm mám charset UTF-8 a k výběru souboru používám klasický textbox typu="file". Vybraný soubor zapisuju do divu filenames, kam se název souboru zapíše v pohodě česky. <input type="file" name="files[]" id="filUp" multiple /> <div class="filenames"></div> $(function () { $('input:file').change(function () { for (var i = 0 ; i <= this.files.length ; i++) { var filename = this.files[i].name; $('.filenames').append('<div class="name">' + filename + '</div>'); var fd = new FormData(); var files = $('#filUp')[0].files[0]; fd.append('file', files); formdata = encodeURIComponent(fd) $.ajax({ url: 'upload.asp', type: 'post', data: fd, contentType: false, processData: false, dataType: 'json', }); } }); }); Dim mySmartUpload Dim intCount Set mySmartUpload = Server.CreateObject("aspSmartUpload.SmartUpload") mySmartUpload.Upload iniCount = mySmartUpload.save( "doc" ) Zkoušel jsem nastavovat AJAXu různý charsety v contentType, ale nic nepomohlo. Nevíte někdo co s tím ? Díky za pomoc. Hasič: To je fakt neskutečný. Už se mi stalo po několikátý, že v okamžiku kdy napíšu problém do nějaký diskuze tak najdu řešení asi tak do půl hodiny a to je také tento případ. Takže pokud máte někdo stejný problém, řešením je nastavení kódové stránky aplikaci aspSmartUpload: mySmartUpload.CodePage = "UTF-8" A je hotovo. |
||
nethor Profil |
#2 · Zasláno: 1. 2. 2019, 18:05:29
:-) Mě se to stává také a velice často. Říkám tomu "Stačí se zeptat."
Myslím, že je to tím, že formulování otázky člověku pomůže podívat se na problém 'z druhé strany'. Přeji zdar. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0