Autor Zpráva
robbie
Ahoj, prijdu si jak lama, ale nejsem schopen vlozit na pozadi Headeru obrazek, prilozil jsem kod:

Živá ukázka

Opravi me prosim nekdo, vubec nic nefunguje.
Dekuji
Tomášeek
robbie:
Uvedený kód je v pořádku, máš chybu v cestě k obrázku (pravděpodobně).
robbie
no ja se ještě dival, kde se dalo, mám na ploše hlavni složku a v ní img podsložku a tam el.jpg obrazek. Cesta k souboru viz. kod, proste prohližeč si usmyslel, že to nepujde. Absolutní adresace https: // jde, relativní však ne, nechápu... Ale děkuji
Mlocik97
robbie:
chyba je v ceste... tá hlavní složka je web? nemáte nastavený base href? Nemáte inak nastavený workspace či server jak má vyhodnocovať relatívne odkazy. Možno pomôže na žačiatok hodnoty hrefu dopsať "./"
robbie
Ano měli jste samozřejmě pravdu, problém byl v cestě. Myslel jsem, že tomuto tématu rozumím, ale očividně ne.

vysvětlí mi prosím někdo, kdy použít img/lev.jpg používal jsem, když jsem měl obrázek přímo ve složce projektu (rootu)

/img/lev.jpg

kdy ../img/lev.jpg používal jsem, pokud byl obrázek ještě navíc v adresáři IMG v projektu(rootu)

První varianta mi vubec nešla, přesunul jsem obrázek do adresáře IMG, zkusil jsem třetí možnost a jde to. Někdo píše ještě psát v uvozovkách, jiný ne??

Děkuji za objasnění, jak vkládáte obrázky vy? Děkuji
Tomášeek
robbie:
Podívej se na JPW, adresování zdrojů (relativní, absolutní adresy) jsou tam popsané. Na tom není moc co vysvětlovat.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0