Autor Zpráva
Cocoa
Profil *
Ahoj, chci se zeptat na menu. Několikrát sem již toto téma založila a neříkám, že jste mi dávali špatné tipy.Ale chtěla bych založit menu, které jsem si sama vytvořila. Šlo by to, že bych si ho udělala, např. v PowerPointu, a kdybych tam dávala nápid třeba: SOUTĚŽE tak bych tam dala HTML kód a pak bych to na stránku vložila? A zobrazuje vůbec HTML stránka PowerPoint obrázky? Předem děkuji všem za odpověď.
Mistr
Profil
O tvorbě stránek prostřednictvím PowerPointu jsem ještě neslyšel.

Nechci Ti do toho příliš mluvit a ničit Tvé ideály, ale měl-li bych se vyjářit upřímně, tak se mi zdá, že si bereš příliš velké sousto. Pokud se pletu, oprav mně, ale zdá se mi, že jsi ještě webtvůrce začátečník. Vím, bylo by sympatické mít skvěle vypadající web, avšak bojím se, že to nepůjde tak rychle. Takže si buď vytvoř menu nějaké úplně jednoduché (textové), nebo zadej tvorbu menu (a pak asi nejenom menu) nějakému profesionálovi, který za to bude ovšem chtít nejspíš i nějaké korunky. A nebo co Tvůj přítel či ctitel...?
Cocoa
Profil *
Haha...ctitel. ty máš dobrý smysl pro humor. No nic, těžko se to píše , ale máš nejspíše pravdu. A když už jse u toho menu, jedno bych v záloze měla. Je sice jednoduché, ale vcelkupohledné. Chtěla bych se tě zeptat, když mám menu vytvořené, jak udělat aby se po otevření položky v mém menu, dejme tomu třeba FAQ otevřely opravdu často kladené otázky? Mě se tam, zatím zobrazuje jen CHYBA SOUBOR NEBYL NALEZEN.PRAVDĚBODOBNĚ BYL SMAZÁM NEBO PŘEJMENOVÁN. JE MI LÍTO. To mi tam píše WebZdarma a věř , že mi to moc nelichotí. Pomůžeš?
Mistr
Profil
Zkus sem nahrát kód toho Tvého menu. Mrkneme na to a zkusíme opravit.
Lukáš M
Profil
Cocoa
pokud nemusí odpovídat jen Mistr zkusím to také :) opravdu byste si měla přečíst např. www.jakpsatweb.cz a to od podlahy. princip je jednoduchý. máte stranku1 a chcete udělat odkaz na stranku2. do stranky1 vložíte toto:

<a href="stranka2.html">Název položky v menu</a>

...a máte odkaz. místro stranka2.html si doplňte příslušné jméno souboru (třeba faq.html). navíc ten soubor také na serveru musí existovat, musíte jej na webzdarma zkrátka uploadovat.

http://www.jakpsatweb.cz/odkazy-html.html

UPDATE: nebo jak píše Mistr (byl o pár minutek rychlejší ;))
Tomik
Profil
Něco o vytvoření umístění menu do stránky najdeš na http://www.jakpsatweb.cz/leve-menu.html .
A pokud alespoň trochu rozumíš HTML, tak určitě pomůže generátor menu -> http://blog.converter.cz/index.php?m=200512#1025 .
Mistr
Profil
Nemusí neustále odpovídat jen Mistr (to je poznámka pro kolegu pod značkou Lukáš M). :-)

Jinak se, kolegové, zkuste podívat na toto diskuzní téma: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=17 261 Obávám se totiž, že slečna/paní není zatím příliš zběhlá v tvorbě HTML, takže nějaké finesy zatím nebudou na místě. Chce to výklad a studium HTML skutečně pěkně od podlahy.
peta
Profil *
DUPLICITNI TEMA od toho sameho autora
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=17 255
Cocoa
Profil *
Jseš tady Mistře? Pokud ano, tady máš kód mého menu...


<menu>
<li><a href="cil-odkazu.html">Epizody</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Postavy</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Herci</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Wallpery</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Kniha Stínů</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Víte,že?</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Poznáš,je?</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Časy se mění</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Ankety</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Dabing</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Rozhovory</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Zábava</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Testy</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Panenky Charmed</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Halliwellovic domov</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Faq</a>
<li><a href="cil-odkazu.html">Knihy</a>
</menu>

Je to takový zkopírovaná text z indexu, tak se nediv, že je to rak dlouhé. Mě se to nechtělo psát.:-)
peta
Profil *
Cocoa
- tag menu se nepouziva, to je zastarale.
- u A se pise title=""
- u linku na stranku bych vynechal minuska a znaky jine od az09_ , ale i minusko a velka pismena by sla pouzit

Dulezite je, abys mel spravne nastavenou cestinu na strance.
Warp
Profil
peta
Dovolím si oponovat vůči tomu mínusku. Znak "-" je narozdíl od "_" čitelný u odkazu a podtržehénho textu obecně takzě bych se spíš vyvaroval "_". Potom ještě velká písmena pak dělají začátečníkům zbytečné zmatky na unixovém hostingu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Cocou:
Na předloženém kódu neshledávám nic závadného.
Tedy, samozřejmě místo href="cil-odkazu.html" by měl být na každém řádku skutečný cíl odkazu (epizody.html apod.).

Reaguji na petu:
tag menu se nepouziva, to je zastarale
Proč? Ukaž mi, kde a kdy se používal a vysvětli, proč je špatný. Že to tvrdí osoba zodpovědná za HTML 3.2 -- spoluautor HTML Tidy, jehož odvozeninu ve Firefoxu považuješ za alfu i omegu webdesignu -- není směrodatné.

u A se pise title=""
Zcela zbytečné, pokud je text odkazu dostatečně vystihující, což by v menu měl být. Zde je.
Ty sám title na svém webu také nepoužíváš.

u linku na stranku bych vynechal minuska a znaky jine od az09_
Ty sám pomlčky v adresách používáš.
peta
Profil *
Chamurappi
"Ty sám title na svém webu také nepoužíváš."
Ano, jak jsi psal, povazuji to za zbytecne (menu se snazim pojmenovat dostatecne jednoznacne), ale je to pekne u Acka zrovna.

"Ty sám pomlčky v adresách používáš."
Ano, protoze vim, co delam. Ze stejneho duvodu take pouzivam velka pismena, coz bych zacatecnikovi rozhodne nedoporucoval.

Warp
Nemam nic proti minuskam v textu, ale u odkazu a pojmenovani souboru bych se tomu vyhybal. Mam pocit, ze zrovna stary MS-dos tohle nesnasel a nikdy nevis, na jaky system si to zrovna uklada.
Nicmene souhlas, ze pri podtrzeni podtrzitka je to opravdu strasne vymysleno :)

Ale jako nic proti, jen si myslim, ze je lepsi se vyhybat problemum s minusky a velkymi pismeny, kdyz nejsi pokrocily.
Radiak
Profil *
Dobrí deň.
Chcem sa opýtať že či sa dá spraviť tlačítko v programe CrystalButton2.
Našiel som ho na www.stahuj.cz. No a potom dáť do html stránky. Tak aby fungovalo.
napr:dam tam rozkaz po stlačení to tlačítka sa presinie niekam a href="nekam.html" no ale tlačítko bude z toho programu.
Ak sa to dá tak by som vam chcel poďakovať za odpoveď.
PS:som začiatočník.
Radiak
Profil *
Mam stranku a nadpis stranky chcem aby bol nad čiarou ktorá bude prechádzať cez celú stranku kolmo. A ľavý stlpec tak isto akurát čiara pôjde zvislo nadol. Viem ze sa to dá cez tabulky ale ako tie čiary? Jak na to?
Dik
peta
Profil *
Radiak A proc to pises do tematu nekoho jineho? Zaloz si na to svoje tema.
cara se dela pomoci CSS border - jakpsatweb - css
obrazky CSS background nebo HTML img <a><img></a>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.