Autor Zpráva
lumpy
Profil
Na mojej stránke som použil tento spôsob zaheslovania, ale keď napíšem zlé heslo tak to napíše že hľadaná stránka neexistuje.Dá sa to potom nejako presmerovať na stránku na ktorej by bolo napísané že bolo zadané zlé heslo alebo pod.???

<form name="formular" onsubmit="return false">
Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat" onclick="window.location.href = 'priklady/' + document.formular.heslo.value + '.html' ">
</form>
*Čvachta*
Profil *
Ne, to přes tenhle javascriptový způsob bohužel neuděláš. Jedině můžeš nastavit chybovou stránku přes .htaccess pro složku příklady. Pokud potřebuješ opravdu něco zaheslovat a ne si na to jenom hrát, doporučuji zkusit php či asp, nebo http autorizaci.
lumpy
Profil
PHP, ASP, ani http velmi nerozumiem, nedá sa to nejako spraviť v HTML???
Tin
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/heslo.html
lumpy
Profil
To si mi velmi nepomohol-toto som si už prečítal 2X
Mistr
Profil
PHP, ASP, ani http velmi nerozumiem, nedá sa to nejako spraviť v HTML???
Jak už psal *Čvachta*, myslím, že to nejde.
lumpy
Profil
A registrácia na stránke sa asi tiež nedá vytvorit v HTML, alebo hej???
*Čvachta*
Profil *
Ne, html není scriptovací jazyk. Html je značkovací jazyk. Javascriptem také nelze, jelikož to je scriptovací jazyk pouze u klienta (záleží na prohlížeči), php, asp, java atd. jsou scriptovací jazyky na serveru. A pokud tedy chceš vytvořit registraci, bez nich se neobejdeš.
peta
Profil *
lumpy
jedine, jak udelat neco podobne je htaccess soubor, hledej v tomto foru toto slovo. Ale je to velmi omezene a zalezi na nastaveni serveru a tak.
Udela to jenom to, ze znepristupni adresar, pokud neznas heslo do nej.
*Čvachta*
Profil *
Tady:



http://tvorba-www.bravepages.com/htakses/azhtakses060.htm
Lukašisko
Profil *
no jo, jenže :-( náš poskytovatel má server na windows a ctete, me to teda prijde jako docela mazec:

cituji:

je na serveru OS WINDOWS, zde htaccess nepovolujeme, pokud chcete zaheslovat určitý adresář (vstup pod loginem a heslem) je toto zpoplatněno jednorázovým poplatkem 100Kč

cituji:

Na kazdy adresar si muzete zvolit vicero uzivatelu tedy vicero hesel kazdy vsak bude za 100Kc Veskere nastaveni Vam musime provest, sam si je nastavit nemuzete.

cituji:

Co se pristupu k zaheslovanemu adresari tyka je nutne toto delat pres nas a kazdy uzivatel by stal 100,- Kc jak psal kolega v predchozim emailu.
OBr
Profil
Zkus tohle, je do docela stupidní řešení ale v nouzi se dá použít.
<input type="password" id="heslo">

<input type="submit" id="posli" value="Ověř heslo">
<img src="" id="overovac" style="display:none;">
<script type="text/javascript">
function over()
{
document.getElementById("overovac").src="http://www.google.com/images /"+document.getElementById("heslo").value+".gif";
document.getElementById("overovac").onload=new Function("alert(\"Spravne heslo\");");
document.getElementById("overovac").onerror=new Function("alert(\"Spatne heslo\");");
}
document.getElementById("posli").onclick=new Function("over();");
</script>

Heslo bude správné pokud uhodneš jméno obrázku z danýho adresáře.
peta
Profil *
Lukašisko Tak to je smula, najdi si jineho poskytovatele. To byl jen takovy napad, jak to udelat jednoduse bez PHP
Lukašisko
Profil *
právě nějak nemůžu najít něco rozumného, jak to ošulit pro hodně loginů bez htaccess ;,(

od poskytovatele (PES) :-O

Co se pristupu k zaheslovanemu adresari tyka je nutne toto delat pres nas a kazdy uzivatel by stal 100,- Kc jak psal kolega v predchozim emailu.
tpikalek
Profil *
Nešly by ty stánky dát na nějaký freeweb? Třeba IC.cz nabízí fakt slušnej hosting, jenom je tam nahoře reklama.
Každopádne se uč PHP, je to asi to nejužitečnější, co jsem se kdy naučil...
Lukašisko
Profil
no už musím do php určitě jít (kvůli přehledu aut a nemovitostí k investicím), ach jo jenže jsem v časovém presu na firmě :-( jelikož jde o firemní stránky, tak s tím na freeweb jít určitě nemůžu.
peta
Profil *
Lukašisko
ten pres, to je smula :) Chi :) A mne do te firmy nechteli :) Heslovani fakt jedine v php.
Dobry zacatek je zkopirovat nejaky funkcni kod.
Cili www.google.com = heslo php
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm
- PHP nebo lepe scripty
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#www5
a takovy nejhezci je odkaz PHP unas

Jinak php je serverovy jazyk na rozdil od javascriptu, co tam napises se vetsinou neposila uzivateli. Takze takova jednoducha vec by sla...
<?
$hesla= array("ahoj","nazdar");

if(count($HTTP_POST_VARS))
{$heslovstup = $_POST['userSkin'];}

if ($heslovstup!=="" && $heslovstup!==" ")
{
$spravne=0;
foreach($hesla as $heslo) {if ($heslo==$heslovstup) $spravne=1;}
if ($spravne==1) Header( "Location: stranka.htm");
}

?>



Kdybys chtel skryt hesla, dela se to treba pomoci MD5
<?
$hesla= array("ahoj","nazdar");
foreach($hesla as $heslo) {echo "<br>".md5($heslo);}
?>
Z vysledku (32 znakove 0-9A-F) udelas puvodni pole hesla.
a heslo vstup budes sifrovat.

$hesla= array("ahoj","nazdar");

if(count($HTTP_POST_VARS))
{$heslovstup = $_POST['userSkin'];
if ($heslovstup!=="" && $heslovstup!==" ") $heslovstup=md5($heslovstup);
}

A jediny problem nastava, kdyz nahodou se podari nekomu zobrazit PHP kod, tak vidi, na jakou stranku odkazujes, ale beznemu uzivateli se to nepodari, obvykle ani nahodou
peta
Profil *
chybka, ten posledni radek
$hesla= array("ahoj","nazdar");

mel vypadat s temi kody, na ukazku
$hesla= array("0b4e7a0e5fe84ad35fb5f95b9ceeac79","fe84ad35fb0b4e7a0e55f95b9cee ac79");
dobre na tom je, ze i kdyby se mu toto zobrazilo, tak heslo ze vstupu se koduje do md5, takze se mu to nikdy nemuze shodovat. To by byla opravdu vyjimka, tusim 1/5000.

Nevyhoda je, ze md5 je vygenerovane cislo a nelze z nej zjistit zpetne heslo bez specialniho programu, ktery ho odhadne vicemene dost priblizne, asi tez 5000 moznosti.

Jinak zapis array muzes provest i pod sebe
$hesla= array(
"0b4e7a0e5fe84ad35fb5f95b9ceeac79", //honzik
"fe84ad35fb0b4e7a0e55f95b9ceeac79" //cenda
);
peta
Profil *
Podobne tema http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=4&topic=17 391
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.